Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

parašė Asta 18 Rgs ’09
Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

Skonis: 8/10. Tikrai skanu, bet varškės sluoksnio norėtųsi šiek tiek drėgnesnio, švelnesnio. Tobulumui nėra ribų 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? SM

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 40-45 min.

INGREDIENTAI

Tešla:
200 g miltų
1 kiaušinis
2 valg.š. cukraus
50 g sviesto
2 valg.š. grietinės
1/2 arb.š. kepimo miltelių

Varškės įdaras:
500 g varškės
2 valg.š. cukraus
4 kiaušiniai
keli lašai vanilės esencijos

Riešutų – karamelės įdaras:
1 stiklinė riešutų
3/4 skardinės „Rududu”
3 kiaušiniai

GAMINIMO EIGA

Tešlai ištirpintą ir atvėsintą sviestą išsukti su cukrumi. Įmušti kiaušinį, sudėti grietinę ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į drėgnų tešlos komponentų masę. Tešla turi gautis labai minkšta, bet nebelipti prie rankų. Iškočioti ir iškloti kepimo popieriumi išklotos formos (24 cm skersmens) dugną bei sieneles. (Man tešla šiek tiek lipo prie rankų, todėl jas vis pasimiltuodama, tešlą tiesiog rankomis lipinau prie dugno ir sienelių.)
Varškės įdarui varškę pertrinti iki vientisos masės, kol neliks jokių gumuliukų. Įmušti kiaušinius, įlašinti vanilės esencijos ir gerai išplakti.
Karamelės – riešutų įdarui skirtus kiaušinius gerai išplakti. Po truputį, juos vis plakant, sudėti kambario temperatūros „Rududu”. Plakti, kol gausis vientisa masė.
Ant tešlos supilti varškės įdarą, apibarstyti smulkintais riešutais. Ant riešutų tolygiai paskleisti Rududu – kiaušinių masę.
Kepti iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 40 – 45 minutes. Jei viršus pradeda per greitai ruduoti, uždengti folija. Iškeptą pyragą atšaldyti – palaikyti šaldytuve bent 4 valandas.

grietinėpyragasriešutairududusaldumynaivanilėvarškė
4 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
kitas įrašas
Pyragaičiai su obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Eklerų tortas su vaniliniu kremu ir uogomis

Meksikietiškas trijų pienų pyragas (Pastel tres leches)

Ananasų ir bananų duona su kariu

Obuolių pyragas su morengo plutele

Pavlovos pyragaičiai su spanguolėmis ir pistacijomis

Imbierinis biskvitinis vyniotinis su maskarponės kremo įdaru

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Traški saldžiarūgštė vištiena

Bulviniai kukuliai su sūrio įdaru

Naminiai makaronai su marinara padažu

Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

REKLAMA

GĖRIMAI

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Nealkoholinis karštas vynas

Šalta juodoji arbata su persikais

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

SALDUMYNAI

Ananasų ir bananų duona su kariu

Obuolių pyragas su morengo plutele

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Sausainių kremo sūrio tortas

Obuoliniai keksiukai

„Šarlotės“ tortas su braškėmis

4 komentarai

sima 8 Lie ’10 - 1:04 pm

kiek čia daug kiaušinių reikia… bandysiu turbūt mažinti varškėj kiaušinius ir į rududu nedėsiu tiek daug… gal Jūs irgi mažinot?

Reply
Asta 11 Lie ’10 - 8:59 am

Sima, ne, aš nemažinau 🙂 Kaip žinia, daugelis pyragų yra lepūs kiaušiniams 🙂 Maniškis juokiasi, kai aš iš karto du padėkliukus parduotuvėj čiumpu 😀
Bet, žinoma, jei tu proporcingai mažinsi visų produktų kiekį, gali mažinti ir kiaušinius 😉

Reply
Beveik gimtadienis « Saulėta virtuvė 18 Lap ’10 - 6:15 pm

[…] m. rugsėjo 18 d. saulėta virtuvė startavo su karameliniu varškės ir riešutų pyragu, ir pradėjo savo skanų ir dažniausiai saldų gyvenimą maisto tinklaraščių pasaulyje. Šis […]

Reply
Lauryna 2 Bal ’15 - 12:08 pm

kokio dydzio kiausiniai pas jus buvo?

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 4

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    Graikiško jogurto tortas

    9 Bir ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (679)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų