Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMAISTAS GAMTOJEŽuvis

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

parašė Asta 14 Lie ’20
Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Tobula pora! Ar žinot, apie ką aš? Apie bulves ir… silkę!

Yra dalykų, kurių per daugiau nei dešimt tinklaraščio rašymo metų čia taip ir neišplepėjau – pavyzdžiui, to, kaip mėgstu silkę, jūs tikriausiai nežinot. O žodis „mėgstu“ čia net ne tas, kuris tiktų geriausiai, – aš ją LABIAU nei mėgstu! Tiesa, dažniausiai silkę ruošiu labai paprastai; gal todėl ne kartą praleidau progą pasidalinti puikiais receptais. Šiandien progos tikrai nepraleisiu – nors receptas paprastas, bet fantastiškai gardus!

Iki traškumo apskrudusios tobulai minkštos bulvės. Lėtai tirpstantis gabalėlis sviesto, gausiai pagardintas druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Švelniai aštrus grietinės ir garstyčių padažas. Keli dosnūs silkės gabalėliai. Ir daug, daug šviežių žalumynų.

Visa tai – vienoje skonių pilnoje lėkštėje. Jei ir jūs mėgstate silkę (ir bulves, žinoma, bulves!), suprasite mane labai gerai, – dalintis nenorėčiau, šypt. Bet mielai dalinuosi recepto idėja – ką manot jūs apie tokią pietų ar vakarienės lėkštę? Ar jums patiktų? Ar mėgstat silkę?

Nors aš šįkart gaminau orkaitėje, kol už lango šėlsta vasara – tokias bulves drąsiai galite kepti žarijose, įvyniotas į foliją. Kepimo laiką tuomet reikėtų stebėti individualiai, kadangi jis priklausys ne tik nuo bulvių dydžio, bet ir nuo žarijų kaitros.

 Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

 Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

 Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 2 val.

INGREDIENTAI

4 didelių bulvių

Grietinės-garstyčių padažui:
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinės
2 valg. š. „Dižono“ garstyčių
ryšelio laiškinių česnakų
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Įdarui:
4 arb. š. sviesto
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
170 g atlantinių silkių filė
½ raudonojo svogūno
smulkintų šviežių žalumynų (svogūnų laiškų, laiškinių česnakų, petražolių, krapų kt.), daigų

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros.
2. Bulves gerai nuplaukite, nušveiskite, bet palikite su odelėmis. Bulvių viršuje aštriu peiliu padarykite dvi negilias (apie 0,5 cm gylio) stačiu kampu susikertančias įpjovas (pliuso/kryžiaus forma).
3. Dėkite bulves į įkaitintą orkaitę ant grotelių, viršutinėje orkaitės dalyje, ir kepkite 1-2 valandas, priklausomai nuo bulvių dydžio, kol jos bus visiškai minkštos viduje, o išorėje – apskrudusios iki traškios plutelės.
4. Iškepusias, minkštas bulves išimkite iš orkaitės ant lentelės, ir aštriu peiliu pagilinkite įpjovas – įpjaukite beveik per visą bulvę, kad pirštais ją paspaudus iš kraštų, bulvė „atsidarytų“ ir susiformuotų „šulinėlis“ įdarui.
5. „Atidarytas“ bulves dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 10 minučių, kad iš bulvių išgaruotų šiek tiek perteklinės drėgmės ir jos taptų dar minkštesnės bei puresnės.
6. Kol kepa, paruoškite padažą: sumaišykite grietinę, garstyčias, smulkintus laiškinius česnakus, druską ir pipirus.
7. Išėmę apskrudusias, traškias bulves iš orkaitės, nedelsiant pripildykite jas įdaro: dėkite po gabalėlį sviesto, pagardinkite druska ir grūstais juodaisiais pipirais, ant viršaus dėkite po šaukštą grietinės ir garstyčių padažo, tuomet – po 2-3 gabalėlius silkės. Apiberkite smulkiai kapotu raudonuoju svogūnu, papuoškite smulkintais žalumynais, daigais.
8. Patiekite nedelsiant, su šviežiomis salotomis ir likusiu grietinės-garstyčių padažu. Skanaus!

 Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

 Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

bulvėsdaigaigarstyčiosgrietinėsilkėsultenėssvogūnaižalumynai
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais
kitas įrašas
Dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Makaronai su voveraitėmis ir šonine

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

Špinatų, porų ir varškės apkepas

Enčilados su vištiena ir sūriu

Pikantiškas pyragas su varške, špinatais ir pomidorais

Nesaldus pyragas su brokoliais ir vištiena

REKLAMA

SALDUMYNAI

Juodojo šokolado ir migdolų miltų pyragas

Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

Pyragėliai su kremu ir vaisiais

Saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su spanguolėmis ir pistacijomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Šokoladainis su kava ir kreminio...

Sluoksniuotas desertas su meduoliais ir vyšniomis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Naminė ruginė duona

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Kokosiniai graikiško jogurto vafliai

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Kitokia balta mišrainė

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

REKLAMA

GĖRIMAI

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Imbierinis sirupas kavai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 3

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 4

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 5

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10
  • 6

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23
  • Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

    28 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (290)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (32)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų