Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAISALDUMYNAITortai

Klasikinis medaus tortas

parašė Asta 22 Gru ’19
Klasikinis medaus tortas

Laikas bėga. Laimė, kad yra dalykų, kurie bent trumpai akimirkai jį lyg ir sustabdo. Vaiko kvietimas sėsti ant grindų ir kartu pažaisti. Šeimos vakarienė prie bendro staltiese nukloto stalo. Nostalgiški vaikystės skoniai, pažadinantys glėbius prisiminimų.

Toks ir yra medaus tortas. Toks, kurio „iš akies“ gal ir neiškepsi (kad ir kokios stebukladarės bebūtų mamos!), bet gali iškepti iš širdies.

Tobulą medaus torto receptą jau prieš keletą metų radau sename mamos sąsiuvinyje; jo languotų puslapių kraštai pageltę, kai kuriuose iš jų – istorijas pasakojantys uogienės, šokolado ar sviesto pėdsakai. Bet receptai jame vien tie, kurie kvepia nerūpestinga vaikyste ir saldžiomis šeimos šventėmis. Šį tą pakoregavau, šį tą pridėjau nuo savęs, bet vis tiek – štai, klasika. Medaus tortas. Daug plonų meduolinės tešlos lakštelių, perteptų grietinės kremu, pagardintu lašeliu citrinos sulčių.

Produktų čia nereikia daug, o ir tie patys – visai paprasti. Bet čia pat reikėtų sau priminti amžiną tiesą: mažiau yra daugiau.

Daug nostalgiškų akimirkų kiekviename gabalėlyje. Daug prisiminimų. Daug mažų ir paprastų šeimos istorijų – kažkada buvusių ir tik šiandien kuriamų. Daug skonių – kažkada užrašytų senuose sąsiuviniuose, šiandien keliaujančių iš kartos į kartą.

Jei dar niekad nekepėte naminio medaus torto, galbūt jis galėtų tapti naujos jūsų šeimos istorijos pradžia? Galiu tik pašnibždėti, kad medumi ir šildančiais prieskoniais pagardintas tortas šventiniam Kalėdų stalui tiktų išties nuostabiai…

 Medaus tortas

 Medaus tortas

MAŽI PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI

MEDUOLINĖ TEŠLA. Minkydami tešlą torto lakštams, nepadauginkite miltų. Vienu šaukštu mažiau bus geriau nei vienu šaukštu per daug. Išminkyta tešla turėtų būti glotni ir labai minkšta; iš tokios iškepti torto lakštai bus minkšti ir puikiai sugers kremą, taigi ir pats tortas bus minkštas, drėgnas bei tirpstantis burnoje.

TEŠLOS BRANDINIMAS. Kad minkštą tešlą būtų lengviau iškočioti, leiskite jai apie valandą pailsėti šaldytuve. Per šį laiką miltai išbrinks ir iki tol labai minkšta tešla taps kiek tvirtesnė. Kočioti bus dar lengviau, jei dar prieš dėdami į šaldytuvą išminkytą tešlą padalysite į aštuonias lygias dalis ir kiekvieną jų suvyniosite į nedidelį gabalėlį maistinės plėvelės. Tokiu būdu vienu metu galėsite iš šaldytuvo išimti tik vieną gabalėlį tešlos, o kol jį kočiosite, likusi tešla neatšils.

KREMAS. Kiekviena šeima turi savo tobulojo medaus torto kremo receptą. Pagrindiniai variantai, matyt, yra trys: grietinės kremas, grietinėlės kremas ir grietinės-grietinėlės kremas:
• Jei renkatės ruošti kremą tik iš grietinės, turėtumėte būti įsitikinę, kad ji yra tikrai kokybiška, labai riebi ir tvirta – liesesnė (skystesnė) grietinė gali tiesiog išbėgti pro kraštus. Galite naudoti šiek tiek želatinos, jei norite būti visiškai ramūs, bet ne per daug – medaus torto kremas turi būti minkštas, jis turi įsigerti į meduolinės tešlos lakštus.
• Plaktos grietinėlės kremas visada yra minkštas, purus ir puikiai laiko savo formą, tačiau gali pasirodyti kiek per lengvas intensyvaus skonio ir tvirtos tekstūros meduoliniams torto lakštams.
• Grietinės-grietinėlės kremas, kurį dažniausiai renkuosi ir aš pati, yra nepriekaištingas. Grietinė ir citrinų sultys kremui suteikia malonaus rūgštumo ir gaivumo, tuo tarpu iki standžių putų išplakta grietinėlė užtikrina, kad kremas bus pakankami tirštas, kad puikiai užpildytų tarpelius tarp torto lakštelių, bet tuo pačiu pakankamai skystas, kad į juos susigertų ir suminkštintų.

TORTO SURINKIMAS. Maža gudrybė, norint paprasčiau surinkti dailios formos tortą – apjuoskite jį kepimo formos borteliais (atsegamu „žiedu“). Kai tortas visiškai sustings šaldytuve, prieš jį puošdami ir patiekdami, atsargiai apipjaukite aplink plonu aštriu peiliu, „žiedą“ atsegite ir nukelkite. Tokiu būdu tortas bus idealiai taisyklingos formos. Dar viena gudrybė – torto lakštus sluoksniuokite apatine dalimi (ta, kuri buvo prikibusi prie kepimo popieriaus) į viršų. Lakštai bus lygesni, tiesesni, neišgaubti.

TORTO LAIKYMAS. Bus puiku, jei tortą susluoksniuosite likus bent parai iki patiekimo. Jei bus likusios dvi paros – viskas gerai, šis tortas su kiekviena diena tampa vis gardesnis, brandesnis, sodresnis. Kita vertus, svarbu nepamiršti ir produktų galiojimo laiko – atkreipkite dėmesį, ypač rinkdamiesi pieno produktus kremui.

SKANIAUSI PAPUOŠIMAI. Puošti medaus tortą likusiais torto lakštų trupiniais – tai klasika! Nors puošti iš tiesų galite visiškai bet kaip, aš visada tikiu, kad geriausi yra skanūs valgomi papuošimai.

 Medaus tortas

 Medaus tortas

Klasikinis medaus tortas

Atsispausdinti
Porcijos: 16 porcijų (22 cm skersmens tortas) Paruošimo laikas: 2 val. + 1 val. tešlos šaldymas

INGREDIENTAI

Lakštams:
100 g sviesto
100 g natūralaus medaus
1 stiklinės (200 g) rudojo cukraus
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto muskato
½ arb. š. maltų kvapiųjų pipirų
¼ arb. š. maltų gvazdikėlių
3 didelių kiaušinių
4 – 4 ½ stiklinės (560 – 630 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos

Kremui:
1 litro riebios grietinės (30-40 proc. riebumo)
1 puodelis (200 g) cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 citrinos nutarkuotos žievelės
2 valg. š. citrinos sulčių
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)

Papuošimui:
šviežių rozmarinų šakelių
šviežių šalavijų lapelių
šviežių spanguolių

GAMINIMO EIGA

1. Pasiruoškite tešlos lakštus. Į vidutinio dydžio puodą sudėkite sviestą, medų, suberkite rudąjį cukrų, maltą cinamoną, muskatą, kvapiuosius pipirus ir gvazdikėlius. Maišydami kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol sviestas ir cukrus ištirps ir gausite vientisą masę. Nuimkite puodą nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
2. Į atvėsusią masę įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite elektriniu plaktuvu.
3. Kitame dubenyje sumaišykite 4 puodelius miltų, kepimo miltelius ir žiupsnį druskos. Suberkite mišinį į plakinį ir išmaišykite. Jei matote, kad tešla per minkšta, įberkite dar miltų. Išminkykite glotnią, minkštą tešlą.
4. Padalinkite tešlą į aštuonias lygias dalis ir kiekvieną jų suvyniokite į lakštelį maistinės plėvelės. Palaikykite šaldytuve apie valandą.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Pasiruoškite aštuonis kepimo popieriaus lakštus, ant kurių pieštuku nusibrėžkite 23 cm skersmens apskritimus.
6. Iš šaldytuvo imkite po vieną gabalėlį tešlos. Išvyniokite iš maistinės plėvelės, dėkite ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus lakšto, apiberkite trupučiu miltų ir iškočiokite iki reikiamo dydžio (iškočioti tešlą turite labai plonai). Subadykite ją šakute, kad kepant tešlos lakštas nesideformuotų.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 4-5 minutes. Iš karto, vos tik išėmę lakštą, išpjaukite iš jo 22 cm skersmens apkritimą (ant viršaus dėkite kepimo indo bortelius ir apipjaukite pagal jų kraštinę). Nupjautus kraštelius panaudosite torto papuošimui.
8. Iškepę visus lakštus, atidėkite į šalį, kol visiškai atvės.

9. Paruoškite kremą. Pasiruoškite visus reikiamus ingredientus.
10. Į dubenį sudėkite grietinę, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, nutarkuotas citrinos žieveles ir supilkite citrinos sultis. Išplakite elektriniu plaktuvu.
11. Atskirame dubenyje iki standžių putų išplakite šaltą grietinėlę. Lengvais judesiais įmaišykite ją į grietinę. Turite gauti tirštą kremą; perbraukus per jo paviršių pirštu, turėtų likti griovelis.

12. Surinkite tortą. Pirmąjį lakštą dėkite ant lygios lėkštės ar padėklo – dėkite taip, kad pusė, lietusi kepimo popierių, būtų viršuje; taip tortas bus lygesnis. Apjuoskite torto formos borteliu, kuris leis tortui sustingti norimos formos. Ant torto lakšto paskirstykite maždaug aštuntadalį paruošto kremo. Dėkite ant jo antrą torto lakštą, lengvai paspauskite delnais. Vėl tepkite dar aštuntadalį kremo. Taip susluoksniuokite visus torto lakštus, kol paskutinį aštuntąjį torto lakštą aptepsite paskutine dalimi kremo.
13. Suteptą tortą uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį ar net visą parą, kad tortas pailsėtų, kremas susigertų į biskvitus, šie taptų minkštesnis, o visas torto skonis – labiau subalansuotas, subrandintas.

14. Papuoškite tortą. Sustingusį tortą išimkite iš šaldytuvo. Aštriu peiliu apipjaukite aplink tortą ir atsargiai nuimkite bortelį.
15. Likusius biskvito gabalėlius maisto smulkintuvu sutrupinkite iki smulkių trupinių.
16. Biskvito trupiniais padenkite torto kraštus ir viršų. papuoškite šviežių rozmarinų šakelėmis, šalavijų lapeliais ir šviežiomis spanguolėmis.


Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.


 Medaus tortas

cinamonascitrinosdesertasgrietinėgrietinėlėgvazdikėliaiKalėdoskepiniaimedusmuskatassaldymynaitortas
30 komentarai
168
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mielinis vainikas su kreminiu sūriu, spanguolėmis, apelsinais ir kalėdiniais prieskoniais
kitas įrašas
Imbierinė granola

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sveikuoliški avižiniai sausainiukai

Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

Tortas „Juodasis Princas”

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Sluoksniuoti pyragėliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Riešutų ir datulių batonėliai

Kalėdinis užkandžių padėklas

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

Belgiški pusryčių vafliai

Pyragėliai su pomidorais ir trijų rūšių sūriu

REKLAMA

GĖRIMAI

Saldžios dovanos Mamai

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Nealkoholinė Helovyno sangrija

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos suktinukai su morkomis

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

Itališkas baklažanų ir sūrio apkepas

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Rizotas su brokoliais

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

30 komentarai

Vaida 22 Gru ’19 - 8:35 am

Sveiki, pyragas atrodo nuostabiai! Labai noriu issikepti, tik gal galetumete pasakyti is kiek dauginti produktus 26cm skardai? 🙂

Reply
Asta 22 Gru ’19 - 3:29 pm

Vaida, ačiū! 🙂 Visų ingredientų kiekius didinčiau proporcingai, daugindama iš 1,2 🙂

Reply
Jekaterina 16 Geg ’20 - 9:41 am

Pirmą kartą gyvenime bandžiau gaminti klasikinį medaus tortą! Ir pavyko puikiai! Ačiū už aiškiau negu aiškų receptą ir patarimus!

Reply
Asta 9 Bir ’20 - 6:52 am

Jekaterina, labai ačiū! Džiaugiuosi 🙂

Reply
Augustė 19 Rgs ’20 - 11:06 am

Ką tik paragavau „subrendusio” torto – pasakiškai skanus! Tačiau, mano meduolis po kepimo labai nusviesėjo. Ką galėjau padaryti ne taip?

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:33 pm

Auguste, džiaugiuosi, kad tortas patiko! 🙂 Šviesesni meduoliniai lakštai gali būti dėl daug priežasčių: gal jūsų medus buvo šviesesnis, gal kiaušinių tryniai šviesesni, ką jau kalbėti apie tai, kad rudojo cukraus labai skirtingo tamsumo būna 🙂

Reply
Iveta 12 Lap ’20 - 10:45 am

Labas, Asta! Ar prieš sumontuojant tortą, galima lakštus išsikepti iš vakaro? Ar jiems nieko neatsitiks per naktį?

Reply
Asta 4 Gru ’20 - 8:52 pm

Sveiki, Iveta, tikrai galite, aš pati dažniausiai irgi taip darau – išsikepu lakštus iš vakaro 🙂

Reply
Aiste 25 Vas ’21 - 7:17 pm

Sveiki, ar imanoma isgelbeti krema? kartu supyliau grietine su grietinele ir niekaip jis man nesutirsteja plakant 🙁

Reply
Jūratė 28 Lap ’20 - 7:38 am

Gal galite išduoti paslaptį kur pirkote formos borteli, kuri Jūs naudojate? Ačiū.

Reply
Asta 4 Gru ’20 - 8:54 pm

Žinoma, pirkau „Arevitos įrangos” parduotuvėje „Kepėjas” Kaune, bet jau prieš daug, daug metų 🙂

Reply
Egle 19 Gru ’20 - 7:41 pm

Ar galeciau apsieiti be gvazdikeliu? Ir kas yra kvapieji pipirai, imbieras? Aciu

Reply
Asta 21 Gru ’20 - 9:52 am

Egle, žinoma, gvazdikėlių galite nedėti. O kvapieji pipirai, imbierai yra prieskoniai, ieškokite jų tarp visų maltų prieskonių 🙂

Reply
Rasa 4 Sau ’21 - 6:38 pm

Super, fantastiškas tortas! Kepiau Naujiems metams, gavosi tobulai! Ačiū, kad esate!

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:56 am

Rasa, ačiū Jums, kad pasitikite ir gaminate! 🙂

Reply
Kristina 9 Sau ’21 - 11:15 am

Pirma karta dariau medaus tortuka, gavosi puikiai, labai skanu. Recepto eiga išdėstyta ir paaiškinta labai aiskiai!

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:56 am

Kristina, gera girdėti, ačiū! 🙂

Reply
Renata 4 Bal ’21 - 6:05 pm

Super skanus tortas! Gaminau pagal kitą receptą ir nesigavo, o pagal jūsų viskas puikiai 🙂
Vyras buvo devintam danguj! Ačiū, kad esat ir dalinatės skaniaisiais receptais 🙂

Reply
Elze 20 Rgp ’21 - 10:46 am

Sveiki, tortas gavosi puikiai. Skonis neapsakomas, visiškai kaip močiutės. Tortas reikalauja laiko, bet yra lengvai padaromas ir tikrai nesigailiu pabandžius. ;))

Reply
Asta 22 Rgp ’21 - 8:44 am

Elze, gera skaityti tokius puikius įspūdžius ir atsiliepimus, labai ačiū! 🙂

Reply
Inga 23 Lap ’21 - 6:39 pm

Oi labai labai skanus, kepiau ne kartą pagal jūsų receptą 😊 bet žinot, turiu šeimoje nevalgančių medaus, tai kelis kartus medų pakeičiau klevų sirupu. Nežinau, ar būtent klevų sirupas turėjo įtakos, kad man cukrus neištirpo, ar kas, bet vėliau, plakant masę su kiaušiniais, tas cukrus ištirpo. Ir žinot ką? Man net su klevų sirupu buvo skanesnis 😃

Reply
Lina 12 Kov ’22 - 2:31 pm

Pirmą kartą kepiau tortą, oi koks skanus pavyoko. Labai geras receptas.

Reply
Viktorija 18 Kov ’22 - 12:47 pm

Tobulas tortas. Visada gaunasi labai skanus ir sulaukia daug komplimentų 🙂

Reply
Deimantė 4 Lap ’22 - 9:40 am

Tiek į lakštus (čia juk medus dar dedasi), tiek į kremą beprotiškai daug dedasi cukraus? 🙂 Ar tikrai tiek daug reik? 🙂

Reply
Gintare 21 Gru ’22 - 1:47 pm

Sveiki ar krema reikia is karto tepti ji suplakus ar galima ir veliau?

Reply
Asta 21 Gru ’22 - 1:49 pm

Sveiki, labai rekomenduoju tepti iš karto.

Reply
Gintare 23 Gru ’22 - 10:53 am

Sveiki ar tesla Gali ilgiau buti saldytuve nei viena valanda? Aciu is karto 🙂

Reply
Asta 23 Gru ’22 - 11:01 am

Sveiki, Gintare, tikrai gali 🙂 Jei bus pernelyg sušalusi kočioti, tiesiog palaikykite šiek tiek kambario temperatūroje. Skanaus torto! 💛

Reply
Rūta Regina 17 Sau ’24 - 5:06 am

Jūsų receptas pasiekė ir mane Kanadoje. Visos torto ruošos detalės aiškios, o nuotraukos padeda geriau suprasti ką daryti. Dėkoju už recepto pasidalinimą. Žadu kepti atšvęsti draugės gimtadienį vasario mėnesį.

Reply
Diana 22 Sau ’24 - 7:07 pm

Ar būtini tie visi prieskoniai? Gvazdikelis neduod meduoliu skonio tortui?

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų