Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ PASAKOSLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiŠaltieji užkandžiaiVALGOMOS DOVANOS

Imbierinė granola

parašė Asta 23 Gru ’19
Imbierinė granola

Būna puikių kepinių, kuriems nereikia receptų. Būna nuostabių santykių, rodos, be menkiausių pastangų. Įsimintinų kelionių, nukeliautų be jokio plano. Ir mažų kasdienių stebuklų, kurie įvyksta net jei turim išsaugoję vos mažą kruopą tikėjimo.

Net kelis kartus perklausiau savęs, ar imbierinės granolos receptas yra tas, kuriuo turėčiau pasidalyti tinklaraštyje? Ar kažkam dar trūksta paskutinės minutės idėjų skanioms dovanoms?

Bet tada prisiminiau tą dieną, kai pati ją iškepiau Kalėdinėms dovanoms – saujelė po saujelės „paragavau“ tiek, kad teko greitai maišyti ir kepti dar vieną pilnutėlę skardą. Prisiminiau ir draugės žinutes, kai ji, šiaip jau nesišvaistanti dideliais epitetais be reikalo, man rašė, jog granola yra tobula – ją valgo net jos dukrytė! Tą akimirką, man rodos, sutirpau iš laimės.

Maži dalykai. Jie būna labai dideli.

Ėmiau ir surašiau receptą. Juk jų – gardžių receptų – nebūna per daug, tiesa? Net jei tai tik granola, kurią galėtumėt iškepti, matyt, ir be recepto.

Aš tik paantrinsiu savo draugei – ši imbierinė granola yra puiki. Traški ir gardi. Dosni sauja šildančių prieskonių (imbiero, cinamono, muskato) suteikia tą pasakišką žiemos aromatą, o po saują džiovintų spanguolių, kapotų pistacijų ir saldaus baltojo šokolado – ne tik Kalėdų spalvoms, bet šventiniams skoniams sukurti.

Geriausia žinia turbūt ta, kad granolą iškepti gali kiekvienas. Čia nereikia daug laiko, ypatingų sugebėjimų ar pastangų – reikia tik ne itin ilgo sąrašo paprastų produktų ir kelių saujų meilės. Tik tiek!

Jei iškeptumėt dabar, į stiklainėlius galėtumėt suberti jau už valandos kitos – tai gali būti kuo puikiausia Kalėdų dovana!

 Imbierinė granola

 Imbierinė granola

 Imbierinė granola

Imbierinė granola

Atsispausdinti

INGREDIENTAI

4 stiklinių (400 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
1 ¼ stiklinės (125 g) migdolų riekučių
2 arb. š. malto imbiero
2 arb. š. malto cinamono
1 arb. š. malto muskato
1 arb. š. vanilinio cukraus
½ arb. š. druskos
2/3 stiklinės (140 g) kokosų aliejaus
6 valg. š. (120 g) klevų sirupo
3 valg. š. (60 g) medaus
2 stiklinių (200 g) kokosų drožlių
1 stiklinės (100 g) pistacijų branduolių
1 ¼ stiklinės (150 g) džiovintų spanguolių
100 g baltojo šokolado

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, migdolų riekutes, maltą imbierą, cinamoną, muskatą, vanilinį cukrų ir druską.
3. Kitame dubenyje išplakite atvėsintą tirpintą kokosų aliejų, klevų sirupą ir medų. Supilkite į dubenį su sausais produktais ir gerai išmaišykite, kad jie visi tolygiai pasidengtų sirupu. Sausų produktų likti neturėtų.
4. Paskleiskite ant kepimo skardos tolygiu sluoksniu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tuomet išimkite kepimo skardą iš orkaitės, suberkite kokosų drožles, viską išmaišykite ir grąžinkite į orkaitę. Kepkite dar 8-10 minučių, nuolat stebėdami, kad granola būtų gražiai auksinės spalvos, tačiau neperkeptų.
5. Iškepusią granolą atvėsinkite. Įmaišykite smulkintas pistacijas, spanguoles ir nedideliais gabalėliais susmulkinto baltojo šokolado gabalėlius.
6. Laikykite sandariame inde iki kelių savaičių.

Recepto šaltinis: Your Homebased Mom

 Imbierinė granola

 Imbierinė granola

 Imbierinė granola

avižiniai dribsniaicinamonasdribsniaigranolaimbierasKalėdoskalėdų dovanaklevų sirupaskokosų aliejuskokosų drožlėsmedusmigdolaimuskataspistacijosšokoladasspanguolėstraškūs dribsniaivalgomos dovanosvanilė
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Klasikinis medaus tortas
kitas įrašas
Skruzdėlynas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Klasikinis medaus tortas

DAUGIAU SPALVŲ // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

Amerikietiški blyneliai su maskarpone

Velykų užkandžiai su vytintu kumpiu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Naminiai mėsainiai

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

Šamo plėšiko kukuliukai su bulvių koše ir grybų...

Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Tiramisu Affogato

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Žaliasis kokteilis su persikais

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų