Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAILENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiŠaltieji užkandžiaiVALGOMOS DOVANOS

Imbierinė granola

parašė Asta 23 Gru ’19
Imbierinė granola

Būna puikių kepinių, kuriems nereikia receptų. Būna nuostabių santykių, rodos, be menkiausių pastangų. Įsimintinų kelionių, nukeliautų be jokio plano. Ir mažų kasdienių stebuklų, kurie įvyksta net jei turim išsaugoję vos mažą kruopą tikėjimo.

Net kelis kartus perklausiau savęs, ar imbierinės granolos receptas yra tas, kuriuo turėčiau pasidalyti tinklaraštyje? Ar kažkam dar trūksta paskutinės minutės idėjų skanioms dovanoms?

Bet tada prisiminiau tą dieną, kai pati ją iškepiau Kalėdinėms dovanoms – saujelė po saujelės „paragavau“ tiek, kad teko greitai maišyti ir kepti dar vieną pilnutėlę skardą. Prisiminiau ir draugės žinutes, kai ji, šiaip jau nesišvaistanti dideliais epitetais be reikalo, man rašė, jog granola yra tobula – ją valgo net jos dukrytė! Tą akimirką, man rodos, sutirpau iš laimės.

Maži dalykai. Jie būna labai dideli.

Ėmiau ir surašiau receptą. Juk jų – gardžių receptų – nebūna per daug, tiesa? Net jei tai tik granola, kurią galėtumėt iškepti, matyt, ir be recepto.

Aš tik paantrinsiu savo draugei – ši imbierinė granola yra puiki. Traški ir gardi. Dosni sauja šildančių prieskonių (imbiero, cinamono, muskato) suteikia tą pasakišką žiemos aromatą, o po saują džiovintų spanguolių, kapotų pistacijų ir saldaus baltojo šokolado – ne tik Kalėdų spalvoms, bet šventiniams skoniams sukurti.

Geriausia žinia turbūt ta, kad granolą iškepti gali kiekvienas. Čia nereikia daug laiko, ypatingų sugebėjimų ar pastangų – reikia tik ne itin ilgo sąrašo paprastų produktų ir kelių saujų meilės. Tik tiek!

Jei iškeptumėt dabar, į stiklainėlius galėtumėt suberti jau už valandos kitos – tai gali būti kuo puikiausia Kalėdų dovana!

 Imbierinė granola

 Imbierinė granola

 Imbierinė granola

Imbierinė granola

Atsispausdinti

INGREDIENTAI

4 stiklinių (400 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
1 ¼ stiklinės (125 g) migdolų riekučių
2 arb. š. malto imbiero
2 arb. š. malto cinamono
1 arb. š. malto muskato
1 arb. š. vanilinio cukraus
½ arb. š. druskos
2/3 stiklinės (140 g) kokosų aliejaus
6 valg. š. (120 g) klevų sirupo
3 valg. š. (60 g) medaus
2 stiklinių (200 g) kokosų drožlių
1 stiklinės (100 g) pistacijų branduolių
1 ¼ stiklinės (150 g) džiovintų spanguolių
100 g baltojo šokolado

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, migdolų riekutes, maltą imbierą, cinamoną, muskatą, vanilinį cukrų ir druską.
3. Kitame dubenyje išplakite atvėsintą tirpintą kokosų aliejų, klevų sirupą ir medų. Supilkite į dubenį su sausais produktais ir gerai išmaišykite, kad jie visi tolygiai pasidengtų sirupu. Sausų produktų likti neturėtų.
4. Paskleiskite ant kepimo skardos tolygiu sluoksniu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tuomet išimkite kepimo skardą iš orkaitės, suberkite kokosų drožles, viską išmaišykite ir grąžinkite į orkaitę. Kepkite dar 8-10 minučių, nuolat stebėdami, kad granola būtų gražiai auksinės spalvos, tačiau neperkeptų.
5. Iškepusią granolą atvėsinkite. Įmaišykite smulkintas pistacijas, spanguoles ir nedideliais gabalėliais susmulkinto baltojo šokolado gabalėlius.
6. Laikykite sandariame inde iki kelių savaičių.

Recepto šaltinis: Your Homebased Mom

 Imbierinė granola

 Imbierinė granola

 Imbierinė granola

avižiniai dribsniaicinamonasdribsniaigranolaimbierasKalėdoskalėdų dovanaklevų sirupaskokosų aliejuskokosų drožlėsmedusmigdolaimuskataspistacijosšokoladasspanguolėstraškūs dribsniaivalgomos dovanosvanilė
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Klasikinis medaus tortas
kitas įrašas
Skruzdėlynas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bolivinės balandos salotos su pupelėmis ir saldžiosiomis bulvėmis

Imbierinės cinamoninės bandelės

Sumuštiniai su tunu ir avokadais

Šakšuka su morkomis

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Imbierinis pyragas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tinginių „Napoleonas“

Šokoladainis su karamele ir lazdynų riešutais

Šokoladiniai, riešutiniai ir kokosiniai kvadratėliai su kreminio sūrio...

Sluoksniuotas desertas su meduoliais ir vyšniomis

Sluoksniuotas mėlynių desertas

Vaisių pica

REKLAMA

GĖRIMAI

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Žaliasis kokteilis su persikais

Žaliasis avokadų kokteilis

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais

Lietiniai blyneliai su varške

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų