Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Desertai indeliuoseLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiPyragėliaiSALDUMYNAI

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

parašė Asta 8 Bir ’17
VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

Vasara! Ji įsibėgėja, apsuka galvą, užima kvapą, sujaukia mintis ir primena, kad ir kiek metų mums bebūtų, kaip gera kartais į viską pažvelgti pro rožinius akinius. Kai dangumi ridinėjasi saulė, o basas kojas kutena kvepianti žolė, gyvenimas akimirksniu tampa gražesnis, lengvesnis, laimingesnis, nuostabesnis – tiesiog visaip kaip geresnis.

Vasarą ir vėl atgimsta noras save… palepinti. Gal porcija gardžių naminių ledų, gal dar viena riekele saldaus ir lipnaus arbūzo, o gal – kitokiais pusryčiais. Vieną rytą, prabudusi anksčiau, o jį dar palikusi snausti pataluose, pirštų galais nutykinau į virtuvę. Iš tiesų nieko čia ypatingo – tik paprasti produktai, kuriuos dažniausiai daugelis (ar bent jau aš – tikrai) turime savo virtuvėse, tačiau rezultatas, kuriuo mėgavomės po gero pusvalandžio, pranoko lūkesčius. Nepaisant to, kad planavau, tačiau pamiršau į tešlą įberti šaukštą kitą miltų, ir jau bijojau, kad valgysime tiesiog saldžią kiaušinienę su obuoliais, viską išgelbėjo kokosų drožlės. Apkepėlės buvo nuostabiai minkštos, purios, su daug obuolių, o mane, žinoma, kaip ir kiekvienąkart, pakeri viskas, kas yra kokosų skonio. Čia jis jautėsi tikrai ryškiai!

Galiausiai, visi mes, mėgstantys valgyti ir džiaugtis maistu, žinome: svarbu ne tik ką, bet ir kaip, ir iš ko, ir kur, ir su kuo. Čia gi visi taškeliai ant i tą rytą susidėliojo taip pat tiesiog idealiai. Saulėtas rytas, mylimas žmogus, jaukūs namai, dailūs ir vasara alsuojantys indai. Už pastaruosius – už dailius mėtinius kepimo indelius, primenančius vasaros gėles – dėkoju C&D Style. Valgyti iš jų – didelis džiaugsmas ir malonumas!

 Kokosines pusryciu apkepeles su obuoliais

 Kokosines pusryciu apkepeles su obuoliais

 Kokosines pusryciu apkepeles su obuoliais

Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. sviesto
1 didelio obuolio
1 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. malto cinamono

2 didelių kiaušinių
½ stiklinės (125 ml) kokosų pieno
2 valg. š. kokosų drožlių
2 valg. š. rudojo cukraus
½ arb. š. druskos

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Į kepimo indelius (10 cm skersmens) įdėkite po šaukštą sviestą ir dėkite į orkaitę. Leiskite kaisti, kol sviestas ištirps, o jūs paruošite obuolius.
2. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Jei skiltelės labai ilgos, perpjaukite jas perpus. Sudėkite obuolių gabalėlius į indelius su ištirpusiu sviestu, pamaišykite ir kepkite toliau, kol paruošite tešlą.
3. Tešlai išplakite kiaušinius su kokosų pienu. Įmaišykite kokosų drožles, rudąjį cukrų ir druską. Gerai išmaišykite.
4. Obuoliams apkepus ir kiek suminkštėjus, į kepimo indelius ant jų supilkite paruoštą tešlą. Kepkite dar apie 20 minučių, kol tešla sutirštės ir apkepėlių viršus gražiai apskrus.
5. Patiekite nedelsiant su smulkintais riešutais, trintomis uogomis ar kitais mėgstamais priedais.

 Kokosines pusryciu apkepeles su obuoliais

cinamonaskokosų drožlėskokosų pienasobuoliaipusryčiaipyragėliaisaldumynai
4 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
DAUGIAU SPALVŲ // Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis, bananu ir žemės riešutų sviestu
kitas įrašas
SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir vištiena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Velykų užkandžiai su vytintu kumpiu

Veganiški (augaliniai) migdoliniai vafliai

Saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su spanguolėmis ir pistacijomis

Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sūrio – brownie tortas

Juodai balti brownie kvadratėliai

Apverstas kriaušių pyragas su medumi ir graikiniais riešutais

Sviestinis keksas

Meduolinis karamelinis tortas

Jogurtinis aviečių tortas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Raudonųjų lęšių humusas su morkomis

Veganiški (augaliniai) migdoliniai vafliai

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

Makaronų salotos su kepta vištiena

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos ir dešros gumbo

Lipnūs azijietiški vištienos kąsneliai

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

Bulvės su šviežiais miško grybais

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Tešloje keptas vištienos pyragas

4 komentarai

Aušra A. 9 Bir ’17 - 6:18 am

Ech… orkaitės kokius metus laiko neturėsiu… teks seilę varvinti prie Tavo nuotraukų… O gal kažką planuoji gaminti, kur nereikės orkaitės?

Reply
Asta 15 Bir ’17 - 4:36 pm

Aušra, oho, šitiek laiko be orkaitės! Įsivaizduoti sunkiau nei sunku 🙁 Bet.. na, juk tikrai daug receptų ir be orkaitės! 😉 Bus ir daugiau, pažadu 🙂

Reply
Viktorija 29 Lie ’17 - 2:15 pm

Kaip skaniai atrodo, tikrai manau, kad išbandysiu 🙂 ! Kadangi pastaruoju metu mažinu miltų ir cukraus kiekį kurį suvalgau, šis receptas labai tinka 🙂 !

Reply
Asta 2 Rgp ’17 - 6:28 am

Viktorija, man belieka palinkėti skanaus! Labai tikiu ir tikiuosi, kad apkepėlės patiks 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų