Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Varškės ir obuolių pyragas

parašė Asta 21 Rgs ’09

Skonis: 9,5/10. Super skanus pyragas! Varškės įdaras minkštas, kreminis, švelnaus skonio, o ant viršaus esantys obuoliukai priduoda labai malonią rūgštelę – būtent šis dalykas ir yra skaniausias šio pyrago akcentas 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Sonatinos receptuose

Varškės - obuolių pyragas

Varškės ir obuolių pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 30 min. + 1 val. tešlos šaldymas Gaminimo laikas: 1 val. 15 min.

INGREDIENTAI

Trapiai tešlai:
250 g miltų
100 g cukraus
žiupsnelis druskos
125 g šalto sviesto

Įdarui:
500 g varškės
1 pakelis (40 g) vanilinio pudingo miltelių
100 g cukraus
3 kiaušiniai
200 ml grietinėlės
250 g (3 vidutinio dydžio) obuolių

GAMINIMO EIGA

Miltus suminkyti su cukrumi, druska, sviestu ir 2 – 4 valg.š. ledinio vandens. Padėti į šaldytuvą 1 val.
Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus.
Varškę išplakti su grietinėle, pudingo milteliais, cukrumi ir tryniais iki vientisos masės. Baltymus atskirai išplakti iki standumo. Į varškės masę atsargiai įmaišyti baltymus.
Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.
26 cm. skersmens kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, ištepti riebalais. Tešlą iškočioti ir iškloti formos dugną bei sieneles. Ant tešlos supilti varškės masę, išlyginti paviršių. Ant viršaus gražiai išdėlioti obuolių skilteles.
Kepti iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje ant apatinės lentynos 1 val. 15 min. Ataušusį apibarstyti cukraus pudra.

grietinėlėobuoliaipudingaspyragassaldumynaivarškė
7 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosinis obuolių pyragas
kitas įrašas
Obuolių pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Saldus vyniotinis su Nutella ir lazdyno riešutais

Graikinių riešutų ir datulių duona

Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

Moliūgų keksas su varškės įdaru

Tarptautinė tinklaraštininkų diena ir Tiramisu su braškėmis

Desertiniai varškės sūreliai su želė gabalėliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

Sumuštiniai su burata ir keptais pomidorais

Lašišos paštetas

Lietiniai blyneliai su varške

Varškės blyneliai su pabarstukais

Pavasario sumuštiniai su pipirnių daigais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Bananinis varškės apkepas

Pyragas su voveraitėmis, brokoliais ir sūriu

Makaronų ir keptų moliūgų salotos

Brokoliais, špinatais ir mocarelos sūriu įdarytos bulvės

7 komentarai

inga 15 Sau ’10 - 11:23 am

o kiek reikia sviesto?

Reply
inga 15 Sau ’10 - 11:24 am

oi jau matau kiek reikia sviesto 🙂

Reply
Irina 25 Rgs ’10 - 12:11 pm

Išbandžiau šitą 🙂 nerealiai skanus 🙂 10 balų!

Reply
Asta 26 Rgs ’10 - 10:48 pm

Irina, ačiū 🙂 Labai džiaugiuosi, kad patiko :))

Reply
Renata 7 Bal ’17 - 5:26 am

O kokio riebumo grietinėlė reikalinga šiam pyragui?

Reply
Asta 9 Bal ’17 - 7:48 am

Renata, 35-36 proc. riebumo 🙂

Reply
Renata 14 Bal ’17 - 9:32 am

Naudojau 12% grietinėlę. Skonis manau dėl to nenukentėjo. O ir kalorijų mažiau 🙂 Kepiau ir nešiau į darbą . Kolektyvas liko sužavėtas . 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų