Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Desertai indeliuoseSALDUMYNAIVALGOMOS DOVANOS

Šokoladinis lazdynų riešutų kremas (naminė Nutella)

parašė Asta 19 Bal ’19
Šokoladinis lazdynų riešutų kremas (naminė Nutella)

Iki Velykų vos pora dienų. Šventinis meniu jau suplanuotas, produktų sąrašai tvarkingai suguldyti į eilutes lipniuose lapeliuose, apsilankymai parduotuvėse numatyti, kepimo formos išrikiuotos, kiaušiniai ir mėlynasis kopūstas paruošti (pagaliau išbandysiu ir aš!), o artėjančių dienų grafikai sudiriguoti iki menkiausių smulkmenų. Toks tas švenčių laukimas. Tikrai nebūtina jų laukiant verstis kūliais per galvą, bet aš turbūt kitaip tiesiog nemoku. Per naktį ir neišmoksiu, todėl šitą lūkestį nukeliu kitiems metams, o kol kas raitojuosi rankoves ir imuosi visko, kuo išmarginau kalendoriaus lapus pastarosiomis savaitėmis.

„Pynė!”, – pirmoje sekmadienio eilutėje šitai įrašiau dar prieš kelias savaites. Tradicijas laužyti kur kas lengviau nei sukurti jas naujas, todėl to daryti nė neketinu – sekmadienio rytą ketinu ridentis iš lovos kur kas anksčiau (dar anksčiau!) nei įprastai ir pusryčiams iškepti nuostabią saldžią mielinę pynę, apie kurią rašiau visai neseniai – štai ČIA.

Šis šokoladinio lazdynų riešutų kremo receptas, tiesą sakant, yra ne kas kita, kaip priminimas – priminimas apie pynę ir tai, kokia gera mintis ją įdaryti štai tokia namine nutella. Patikėkite, mintis labai gera! Bet jei vis tik pynė į jūsų artimiausius planus niekaip neįsipaišo, žinokit, kad šis kremas gali būti patiekiamas ir valgomas dar dešimtimis kitų būdų: pradėkim nuo skrebučių, nuo blynų, gal net nuo blynų torto, nuo sviestinių ragelių, nuo keksiukų, nuo avižinės košės, nuo bananų ir obuolių skiltelių, nuo saldžių trintų kokteilių ir net nuo sodraus skonio daugiasluoksnio torto… o pabaikim nenuginčijamu faktu, kad valgyti jį vieną tiesiai nuo šaukšto taip pat yra kažkas tokio. Kažkas tokio labai, labai gardaus.

 Šokoladinis lazdynų riešutų kremas

 Šokoladinis lazdynų riešutų kremas

 Šokoladinis lazdynų riešutų kremas

Šokoladinis lazdynų riešutų kremas (naminė Nutella)

Atsispausdinti
Porcijos: apie 600 ml talpos indelis Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

3 stiklinių (450 g) lazdynų riešutų
100 g juodojo šokolado
1 valg. š. kokosų aliejaus
2 valg. š. kakavos miltelių
½ skardinės (200 ml) kokosų pieno
1 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnio druskos

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Ant kepimo skardos paskleiskite riešutus ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 minučių, kol riešutų odelės atšoks. Patrinkite riešutus tarp delnų ar tarp dviejų virtuvės rankšluosčių, ir taip pašalinkite odeles. Nieko tokio, jei ne visos odelės bus nuimtos labai kruopščiai. Leiskite riešutams atvėsti.
3. Kepintus lazdynų riešutus be odelių suberkite į maisto smulkintuvą ir smulkinkite iki trupinių. Permaišykite ir smulkinkite toliau, kol iš riešutų pradės išsiskirti aliejus ir konsistencija taps panaši į riešutų sviesto.
4. Supilkite tirpintą šokoladą ir kokosų aliejų, išmaišykite ir išplakite. Supilkite klevų sirupą, suberkite kakavą ir druską. Smulkinkite toliau, kol produktai susimaišys.
5. Po ketvirtį puodelio pilkite kokosų pieną, kaskart išplakdami ir stebėdami, kiek tiksliai reikia kokosų pieno, kad gautumėte norimos konsistencijos kremą. Gali prireikti maždaug stiklinės kokosų pieno, bet galite įpilti daugiau ar mažiau – pilkite pamažu, dalimis, ir stebėkite konsistenciją.
6. Paragaukite. Jei norėtųsi daugiau saldumo, įpilkite ir įmaišykite dar šaukštelį klevų sirupo.
7. Paruoštą kremą supilkite į indelį ar stiklainį, sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve.

Recepto šaltinis: Nourished Naturally

 Šokoladinis lazdynų riešutų kremas

desertaskakavaklevų sirupaskokosų aliejuskokosų pienaskremaslazdynų riešutainutellariešutaisaldumynaišokoladasvanilė
8 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu
kitas įrašas
Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Meksikietiškas trijų pienų pyragas (Pastel tres leches)

Tortas „Medutis”

Itališki pyragėliai su rikotos kremu „Cannoli“

Varškės tortas su „Snickers” šokoladukais (II)

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

Štrudelis su obuoliais ir vaniliniu padažu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Imbierinė granola

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (Chia) ir...

Grikių granola

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladinis vyniotinis „Juodasis miškas“

Migdolinis tortas su maskarpone

Varškės pyragas su mandarinais

Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

Migdolų tarta su spanguolių džemu

Labai šokoladinis pyragas

8 komentarai

Marija 6 Lie ’19 - 7:24 am

Sveiki, pabandėme receptą, bet tekstūra gavosi tarsi marcipaninė, tokia labiau grūdėta ir tepti tokios masės nepavyksta. Gal per ilgai buvo trinami riešutai? Nes ir aliejaus iš jų išsiskyrė nemažai. Nors pirmo trynimo metu, buvo gražiai skysta konsistencija, bet įdėjus kokosų pieno viskas ėmė kietėti. Gal patarsit kaip kitą kartą reiktų daryti? 🙂 ačiū!

Reply
Asta 7 Lie ’19 - 7:45 pm

Marija, labai norėčiau ką nors patarti. Mano pačios kremo konsistencija – tai matosi ir iš nuotraukų – taip pat yra trupučiuką grūdėta. Bet taip yra todėl, kad aš riešutus sumaliau netobulai; man tie mažučiai riešutų gabaliukai čia net patiko, o ir tepti kremo netrukdė. Pas jus situacija, suprantu, yra visai kitokia – nes skystas glotnus kremas supylus kokosų pieną sušoko į gabalėlius? Negaliu garantuoti šimtu procentų, bet gal taip galėjo nutikti ir dėl temperatūrų skirtumo?

Reply
Marija 9 Lie ’19 - 8:15 pm

Pabandėme dar kartą. Pasirodo trynėme riešutus per trumpai, šįkart maišėme daug ilgiau ir pavyko! 🙂

Reply
Asta 11 Rgp ’19 - 7:20 pm

Marija, tikrai galėjo būti ir taip! Džiaugiuosi, kad pavyko! 🙂

Reply
Augustė 17 Lap ’20 - 7:03 am

Manau šis riešutų kremas puikiai tiktų ir Kalėdinėms dovanoms.
Tik turiu tokį klausimėlį. Per kiek laiko šį kremą reikia suvartoti? Tiksliau kalbant koks maždaug jo galiojimo laikas?
Ačiū už atsakymą ir jaukaus švenčių laukimo. 🙂

Reply
Asta 4 Gru ’20 - 8:49 pm

Sveiki, Auguste, tikrai taip, esu naminę Nutellą ruošusi kaip kalėdines dovanas ir aš! 🙂 Galiojimo laikas – apie dvi savaitės 😉

Reply
Neringa 25 Lap ’20 - 3:58 pm

Kiek daug maž šaldytuve gali stovėti šis gardumynas. Noriu padaryti iš anksto kalėdinėms dovanoms, bet nžn kiek jis galioja laikant šaldytuve.

Reply
Asta 4 Gru ’20 - 8:54 pm

Dvi savaites 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų