Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsPyragaiSALDUMYNAI

KOVO ATRADIMAI // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

parašė Asta 31 Kov ’18
KOVO ATRADIMAI // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Leiskit, papasakosiu Jums, ką man atnešė pirmas pavasario mėnuo. Tikrojo šilto pavasario jis, akivaizdu, neatnešė, bet kitų puikių dalykų ir mažų atradimų – su kaupu!

Pabėgimas iš namų. Labai trumpas, labai greitas. Pačią pavasariškiausią ir šilčiausią šio pavasario dieną praleidome sodyboje, bevaikščiodami miškais, aplankydami dar snaudžiančius bitukų avilius. Kaip gera būti gamtoje!

Knyga. Jodi Picoult „Lemtingas sutapimas“. Ar visada, kai jau turi savų vaikų, apie vaikus skaityti tampa taip neįtikėtinai jautru ir sunku?

Tinklaraščiai. „Monika Jogminė“ ir „Vaikų reikalai“. Mamos, kurias skaityti labai gera, o jų nuotraukos – o, jos nuostabios!

Parduotuvė. Labai nekantriai laukėme ir jos pagaliau atvyko – naująsias pietų dėžutes įsimylėjau iš naujo!

Mamos pasaulis. „Urvinė mama“. Tikriausiai joks urvinis ar urvinė niekada man neprilygs prieš kokį dešimtmetį matytam „Urviniam žmogui“. Bet buvo labai taiklių (ir labai juokingų) momentų, tikrai!

Vaikų kambarys. Iki pat tos lemtingos dienos galvojau, kad esu kitokia mama, nejaučianti tos keistos nevaldomos silpnybės vaikiškiems rūbeliams ir kitiems mažmožiams (pavyzdžiui, Joris košę valgo iš paprasčiausio arbatos puodelio su paprasčiausiu metaliniu šaukšteliu). Bet tada mes nuvykome į didelę vaikiškų prekių parduotuvę. Norėjome žvilgtelėti į automobilines kėdutes, bet tas tobulas vežimėlis, dievaži, tiesiog žiūrėjo į mane. Nežinau, kaip man pavyko įkalbėti vyrą, bet žinau štai ką – mūsų namuose stovi naujutėlaitis vežimėlis, kurį man labai gaila išvežti į lauką, todėl kasdien sau žadu „rytoj“ arba teisinuosi tuo, kad kol kas dar sportiniam vežimui tiesiog per šalta. Juk tikrai dar šalta!

Mažylio pasaulis. Jis šliaužia! Niekada negalvojau, kad mažuose mūsų namuose – tiek daug pavojingų kampų, kuriuos kažkaip teks užapvalinti.

Tortas. Pusė gimtadienio – proga, reikalaujanti pačio skaniausio torto! Joris jau saldžiai miegojo, kai mes saldžiai ragavome jo pusgimtadienio proga iškeptą „Snickers“ tortą.

Avantiūra. Pirmieji mažylio lėktuvo bilietai jau mūsų rankose. Neabejoju, laukia nuotykis!

Atradimas. Trijų pliusų taisyklė.

Drąsa. Tekstą apie savo svorio istoriją rašiau labai nedrąsiai – mintys popieriuje išsiliejo vienu iškvėpimu, bet po to dar ne vieną dieną grįždavau prie jų galvodama, kur yra ta atvirumo riba, kurios peržengti tinklaraščio puslapiuose nederėtų? Dabar turėčiau sakyti – laimė, kad išdrįsau. Sulaukiau tiek daug žinučių, pradėjom tiek daug pokalbių! Norėčiau, kad tų žinučių būtų mažiau; kad valgymo sutrikimai būtų tik kažkur girdėtas žodžių junginys, o ne realybė, su kuria kasdien gyvena tiek daug merginų ir moterų. Bet galbūt apsimesti, užsidengti akis yra ne tai, ką daryti turėtume? Galbūt kalbėti ir kalbėtis – tai kelias teisinga kryptimi? Tas gyvenimo etapas paliko manyje labai daug randų ir patirčių, ir šiandien aš savęs klausiu – ar reikia tuo dalintis? Ar tai, kad aš kalbėsiu garsiai, padės kažkam, tyliai skaitančiam kitoje ekrano pusėje?

Šis tas naujo kiekvieną mėnesį. Nėra čia kuo didžiuotis, bet labai ilgai peržengti šį intymumo lygį man buvo pernelyg nedrąsu. Bet šiandien mano kojų nagai tobulai raudoni – pagaliau pažinau, koks nuostabus malonumas yra profesionalus pedikiūras!

Suknelės. My White Cup. Įsimylėjau, įsimylėjau!

Spalvos. Pilka, balta, mėlyna.

Muzika. Ne paslaptis, kad P!nk aš labai mėgstu. Tuo tarpu, kai nėštumo metu knygos dalijo patarimus klausyti klasikinės muzikos, aš klausiausi mylimiausių jos dainų. Sutapimas ar ne, bet šiandien P!ink albumas „Beautiful Trauma“ vis dar yra pati geriausia Jorio lopšinė. O aš pati netrukau atrasti tai, į ką anksčiau neatkreipiau dėmesio – mėgstama muzika neabejotinai yra vienas dalykų iš mano malonumų dėžės.

Virtuvė. Kaip ir priklauso pavasariui, kad ir koks jis šiltas ar šaltas bebūtų, – po neilgos pertraukos grįžo salotos!

 Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Bet šįkart tikrai ne apie salotas.

Net nežinau kodėl, bet Velykų stalui mieliniai kepiniai man atrodo labai tinkami, lyg čia ir būtų jų tikroji vieta. Puikiai prisimenu, kaip prieš porą metų, norėdama šventiniams pusryčiams į stalą patiekti dar šiltą bandelių pyragą, žadintuvą stačiausi protu nesuvokiamai anksti. Išminkiusi tešlą, grįžau į lovą. O po antrojo žadintuvo signalo ji jau buvo pakilusi, elastinga, minkšta – beliko suformuoti bandeles, sudėlioti iš jų pyragą ir pašauti į orkaitę.

Šiais metais saugau kiekvieną ryto miego minutę, todėl su papildomais žadintuvais nekvailiosiu. Bet jei tikrai Velykų dieną už lango siaus pūgos ar pliaups lietūs, esu beveik tikra – šias bandeles pilnais žandais šveisime pavakare, jaukiai įsitaisę šiltuose kvepiančiuose namuose, apsikabinę vienas kitą ir arbatos puodelius.

Jei kepinius su marcipanais mėgstate bent perpus tiek, kiek juos mėgstu aš… Manau, pamesite galvą dėl šių bandelių. Aš pametu kaskart, vos tik jų išsikepu. Bet tai labai gerai! Pamesti galvą dėl gerų, skanių, gražių dalykų – nuostabus jausmas.

Nuostabių, jaukių ir labai skanių šv. Velykų! 

 Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Skonis: 10/10. Viduje jos labai minkštos ir purios, o jų krašteliai – maloniai traškūs, apskrudę iki auksinio geltonumo. Užvis geriausia, kad pralaužus bandelę, ten laukia marcipaninis įdaras; ir saldus, ir kvapnus, ir nuostabiai gardus. Man šios bandelės tiesiog tobulos, nuostabios, neatsivalgomos.

Sudėtingumas: yra ką nuveikti. 

Receptas anksčiau surašytas: „Saulėtos virtuvės pusryčių knygoje“

 Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 10 didelių bandelių Paruošimo laikas: 30 min. + 1 val. 30 min. tešlos kildinimas Gaminimo laikas: 25-30 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
2/3 stiklinės (165 ml) pieno
1 valg. š. cukraus
1 pakuotės (7 g) sausų mielių
3 stiklinių (420 g) miltų
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 arb. š. druskos
2 kiaušinių
120 g minkšto sviesto

1 valg. š. aliejaus

Įdarui:
1 ½ stiklinės (150 g) migdolų riekučių
1 ½ stiklinės (210 g) miltelinio cukraus
1 valg. š. migdolų ekstrakto
1 kiaušinio baltymo

2 valg. š. (30 g) tirpinto sviesto

Viršui:
1 plakto kiaušinio
2 valg. š. rudojo cukraus
saujelės migdolų riekučių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite mielinę tešlą. Pieną pašildykite, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas. Suberkite sausas mieles ir cukrų. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios (paviršius turi suputoti).
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Supilkite mielių mišinį ir įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Sudėkite kubeliais supjaustytą minkštą sviestą ir išminkykite vientisą ir elastingą, prie rankų nelimpančią, tačiau minkštą tešlą. Jei matote, kad tešla per skysta, įberkite dar porą šaukštų miltų.
3. Paruoštą tešlą dėkite į švarų, aliejumi plonai išteptą dubenį. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 60 minučių, kol tešlos tūris padvigubės.

4. Paruoškite marcipaninį įdarą. Migdolų riekutes ir miltelinį cukrų sumaišykite. Suberkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos birios masės.
5. Supilkite migdolų ekstraktą, įdėkite kiaušinio baltymą ir toliau smulkinkite, kol gausite lipnią vientisą masę. Šiek tiek paminkykite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą.

6. Suformuokite bandelių pyragą. Tešlai pakilus, perkelkite ją ant lygaus ir švaraus miltais pabarstyto paviršiaus. Kelis kartus paminkykite ir iškočiokite tešlą į maždaug ½ cm storio tešlos stačiakampį. Aptepkite tirpintu sviestu. Ant viršaus tolygiai paskirstykite burokine tarka sutarkuotą marcipaną.
7. Pradėdami ilgąja kraštine, susukite tešlos stačiakampį į ritinėlį. Labai aštriu peiliu ritinėlį supjaustykite maždaug 4 cm storio riekelėmis. Turėtumėte gauti apie 10 bandelių. Pavertę kiekvieną iš jų ant šono, sudėkite bandeles į 28 cm skersmens kepimo indą.
8. Uždenkite indą švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 30 minučių, kol tešlos tūris padvigubės.

9. Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 190°C temperatūros.
10. Pyragą aptepkite išplaktu kiaušiniu, apibarstykite ruduoju cukrumi ir migdolų riekutėmis.
11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių, kol paviršius gražiai apskrus ir bandelės bus iškepusios. Išjunkite orkaitę ir palikite bandeles pastovėti kepimo inde apie 5 minutes. Jei kraštai prikibo prie kepimo indo sienelių, atsargiai apipjaukite peiliu.
12. Atsargiai išimkite bandelių pyragą iš kepimo indo. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.

 Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

bandelėsmarcipanasmielėsmigdolaimigdolų riekelėspyragassaldumynai
9 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir fetos sūriu
kitas įrašas
APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Plikyti riestainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Bananiniai keksiukai su šilauogėmis

VIENA GARDŽIAUSIŲ // Bananų duonelė su riešutais ir...

Apelsininis aguonų keksas

Tortas „Juodasis Princas”

Kokosinės bandelės

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Braškinis pieno kokteilis

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Moliūgų kava

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Purūs blynai

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su braškėmis ir...

Šilauogių „clafoutis“

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tortas su morengu, sviestiniu kavos kremu ir šokoladu

APIE ŠVENTES // Kokosinis keksas

Trupininis varškės pyragas su moliūgais

UOGŲ SEZONAS // Kokosinis braškių ir rabarbarų trupiniuotis

Bandelės su cinamonu

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

9 komentarai

Lina 31 Kov ’18 - 5:53 pm

Negaliu atsistebėti, kiek jūs visko nuveikiate augindama kūdikį! Man labai trūksta tų poros laisvų valandų, kol vaikas miega – aš savąjį turiu stumdyti vežime, kitaip iškart atsibunda 🙂
O kur jūs perkate migdolų ekstraktą? Labai norėčiau išbandyti šį receptą.

Reply
Asta 2 Bal ’18 - 2:56 pm

Lina, aš labai džiaugiuosi, kad Joris miega ir vienas; žinoma, užmigdau aš jį stumdydama vežimą, supdama ant rankų ar šokdama su juo nešioklėje 🙂 Bet užmigęs miega savarankiškai, tiesa, tik kokį pusvalandį ar keturiasdešimt minučių, jei labai labai pasiseka – valandą. Todėl, kaip sakau, viskas pas mus trumpais etapais 🙂

Migdolų ekstrakto buvau gavusi dovanų, ne iš Lietuvos, o vėliau buvau nusipirkusi Dr. Oetker, bet šis yra toks stiprus ir gerokai sintetinis, kad jei jau jį naudotumėt, lašinkit tik porą lašelių 🙂 O receptas šis tikrai labai labai puikus, labai rekomenduoju! 🙂

Reply
Agnė 2 Bal ’18 - 10:20 am

Puikiai! Kokie nuostabūs tie maži atradimai!!!

Reply
Asta 2 Bal ’18 - 2:57 pm

Agne, ačiū! Tikra tiesa! Mažučiai tie atradimai dažniausiai, bet labai nuostabūs 🙂

Reply
Rūta 25 Sau ’19 - 11:17 am

Sveiki, o vietoj migdolų riekelių tiktų patys migdolai?:)

Reply
Asta 2 Vas ’19 - 7:55 pm

Sveiki, Rūta, tiktų, tik tuomet reikės migdolų be odelių ir galingesnio smulkintuvo 🙂

Reply
Dowe 22 Lie ’19 - 6:07 pm

Kepa, namus kvėpina, ryt lepins kolegas prie rytinės kavos 🙂 panaudojau marcipanų masę jau pagamintą, tešlai maišė ir kildino duonkepė, tikri atradimai 🙂

Reply
Asta 11 Rgp ’19 - 7:24 pm

Jūsų kolegoms labai pasisekė! 🙂

Reply
Dovilė 8 Lap ’20 - 3:40 pm

Ka tik išsitraukiau iš orkaitės! Oh begalo skanios bandeles!🥰

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų