Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Desertai indeliuoseSALDUMYNAI

Vanilinė pistacijų panakota

parašė Asta 12 Vas ’25
Vanilinė pistacijų panakota

Pistacijos – visada gera mintis. Ar jos būtų įmaišytos į desertą, ar užbertos ant salotų, ar tiesiog saujelė delne – jos lyg magiškas žodis, reiškiantis, kad bus skanu. Ką jau bekalbėti apie tokias situacijas, kai vienoje istorijoje susitinka panakota, pistacijų kremas ir dailios „Riedel“ taurės. Elegantiška, gražu, pasakiškai skanu! Jei Valentinui norėtųsi ko nors saldaus, nuoširdžiausiai rekomenduoju – čiupkit šį desertą ir džiaugsis širdis.

Panakota – be galo gardus, kremiškas desertas. Ne per saldi, minkštos tekstūros. Šaukštelis po šaukštelio, ji švelniai tirpsta burnoje.

„Riedel“ taurės – plonyčio krištolo, elegantiškų formų, plunksnos lengvumo. Nors sukurtos įsimintiniems gėrimams, puikiai tinka ir žavingiems desertams. Jei siekiate sukurti įspūdį, ruoškite desertą taurėse aukšta kojele. Atrodys dar gražiau, o valgyti bus dar skaniau!


Platų „Riedel“ taurių asortimentą rasite „PROMO Cash&Carry” parduotuvėse. Ten pat rasite ir išskirtinio grožio vazą, kurią matote nuotraukose – įsimylėjau iš pirmo žvilgsnio!

Vanilinė pistacijų panakota

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 40 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

4 valg. š. (40 ml) vandens
2 ½ arb. š. (10 g) želatinos
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
1 stiklinės (250 ml) kokosų gėrimo
1 stiklinės (250 ml) pieno
4 valg. š. klevų sirupo (ar medaus)
2 arb. š. vanilės pastos
žiupsnio druskos
100 g pistacijų kremo (100%)

Patiekti:
pistacijų riešutų
šviežių aviečių
baltojo šokolado

GAMINIMO EIGA

1. Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti.
2. Į puodą supilkite grietinėlę, kokosų gėrimą, pieną, klevų sirupą, vanilės pastą ir druską. Mišiniui sušilus, įmaišykite pistacijų kremą. Maišydami šluotele pakaitinkite, kol mišinys taps karštas, bet neužvirs. Nukaiskite ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, kol ši visiškai ištirps.
3. Atvėsinkite iki beveik kambario temperatūros. Vis pamaišykite šluotele, kad nepradėtų stingti. Supilkite į taures, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 2 valandas ar pernakt, kol sustings.
4. Patiekite papuošę smulkintomis pistacijomis, avietėmis ir baltojo šokolado drožlėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry

avietėsbaltasis šokoladasdesertasgrietinėlėklevų sirupaskokosų gėrimasmeduspanakotapanna cottapistacijossaldumynaivanilėželatina
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tiršta vištienos ir kukurūzų sriuba su makaronais
kitas įrašas
Salotos su mangais, uogomis ir vištienos iešmeliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

Tortas „Braškinė Svajonė”

Tiramisu sūrio tortas

Vanilinė panakota su medumi ir uogomis

Minkštas cukinijų pyragas su varške ir trupiniais

Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

REKLAMA

GĖRIMAI

Nealkoholinis karštas vynas

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Karamelinis ledų ir kavos desertas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

TREČIAS KARTAS // Tobulas varškės apkepas

Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

Jautienos ir makaronų troškinys

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mokyklos užkandžių dėžutės | 4 idėjos

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (362)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (63)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (173)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (93)
    • Sumuštiniai (42)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (697)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (142)
    • Desertai indeliuose (98)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (171)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (129)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (34)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų