Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KošėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

parašė Asta 19 Sau ’20
Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Kad ir kokie lėti bei tingūs bebūtų sekmadieniai, po jų ateina pirmadieniai, tada antradieniai ir visos kitos savaitės dienos – dienos, kai miegas kartais tampa brangesnis už pusryčius. Tris kartus valio, nes būtent tiems greitiems rytams ir skirti šie stiklainėliai, pilni gardžios pernakt brinkintos avižinės košės. Magija! Per dvi minutes suberiat ir supilat viską į dubenį bei gerai išmaišot, tuomet palaikot šaldytuve per naktį, o rytą pradedat sočiais, maistingais, gardžiais pusryčiais, kuriems reikia laiko tik tiek, kiek jo reikia košei suvalgyti.

Jei stiklainėliai sandariai uždaromi, dar geriau, – galite juos įsimesti į rankinę, valgyti darbe ar pakeliui tarp taškų A ir B. Tokių stiklainėlių šaldytuve galite pririkiuoti ne vieną ir ne du, kad bent kelias dienas dėl pusryčių galėtumėt visai nesukt galvos. Juk visiems būna dienų, savaičių ar net mėnesių lyg tyčia – kai gyvenimo tempas tampa sunkiai suvokiamas, rutina virsta į chaosą, o galvoje devynaukščiais rikiuojasi tiek minčių, kad bent vieną jų skirti pusryčiams tampa daugiau prabanga nei ritualas.

Norėčiau palinkėti, kad toks etapas, jei jis ištiks, nesitęstų amžinai. Bet visko būna, todėl visokių reikia ir sprendimų; net ir pusryčiams. Kai į vieną apibūdinimą telpa ir skanu, ir greita, ir paprasta, ir maistinga, ir dar daug teigiamų epitetų, tikiuosi, kad šį paprastą kaip dukart du receptą įtrauksite į savo planus.

Kaip ir šilta košė man gardžiausia su bananais ir riešutų sviestu, taip ir pernakt brinkinta – ne išimtis. Ne, tai nėra nuobodybė (šypt), tai – klasika!

Šįkart dribsniams brinkinti naudojau ryžių gėrimą, bet jį galite keisti bet kokiu kitu mėgstamu augaliniu pienu ar neaugaliniu pienu. Svarbu: jei naudosite augalinius gėrimus, rinkitės kokybiškus ir atkreipkite dėmesį, kad jų sudėtyje nebūtų pridėtinio cukraus.

Riešutų sviestą taip pat galite naudoti mėgstamiausią, tuo tarpu man pačiai labiau patinka traškus, su mažais riešutų gabalėliais.

 Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

 Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 5 min. + brinkinimas per naktį

INGREDIENTAI

2 stiklinių (200 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
2 valg. š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų
2 ½ stiklinės (625 ml) ryžių gėrimo
2 valg. š. klevų sirupo
3 valg. š. žemės riešutų sviesto
1 didelio banano

Viršui:
banano griežinėlių
riešutų sviesto
juodojo šokolado gabalėlių
ispaninio šalavijo sėklų (chia)

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame inde šluotele išmaišykite avižinius dribsnius, ispaninio šalavijo sėklas, pieną, klevų sirupą, žiemės riešutų sviestą ir iki vientisos masės sutrintą bananą.
2. Uždenkite indą dangčiu ir palaikykite šaldytuve pernakt (ar mažiausiai 3-4 valandas), kol avižiniai dribsniai sugers pieną, išbrinks ir gausite tirštą masę.
3. Išbrinkintą košę paskirstykite į stiklainėlius. Patiekite pagardinę keliomis banano riekelėmis, šaukšteliu riešutų sviesto, apibarstę šokolado gabalėliais ir chia sėklomis.

 Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

avižiniai dribsniaibananaichiaispaninio šalavijo sėklosklevų sirupaskošėpusryčiairiešutų sviestasryžių gėrimasšokoladassveikesni pasirinkimai
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladinis migdolinis pyragas
kitas įrašas
Varškės apkepas su bolivinėmis balandomis, bananais ir uogomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moliūginė avižinė košė

Riestainiai su lašiša ir kiaušinių salotomis

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

Avižiniai blynai

Avižinių dribsnių blynai su obuoliais

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Avižiniai blynai

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Enčilados su vištiena ir sūriu

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Avižinių dribsnių košė su obuoliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Neriebi bananų duona

Pavlova su maskarpone, apelsinų kremu ir uogomis

Ukrainietiška Velykų duona „Paska“

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

Šokoladinis tiramisu su apelsinais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23
  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (584)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų