Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

KošėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

parašė Asta 19 Sau ’20
Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Kad ir kokie lėti bei tingūs bebūtų sekmadieniai, po jų ateina pirmadieniai, tada antradieniai ir visos kitos savaitės dienos – dienos, kai miegas kartais tampa brangesnis už pusryčius. Tris kartus valio, nes būtent tiems greitiems rytams ir skirti šie stiklainėliai, pilni gardžios pernakt brinkintos avižinės košės. Magija! Per dvi minutes suberiat ir supilat viską į dubenį bei gerai išmaišot, tuomet palaikot šaldytuve per naktį, o rytą pradedat sočiais, maistingais, gardžiais pusryčiais, kuriems reikia laiko tik tiek, kiek jo reikia košei suvalgyti.

Jei stiklainėliai sandariai uždaromi, dar geriau, – galite juos įsimesti į rankinę, valgyti darbe ar pakeliui tarp taškų A ir B. Tokių stiklainėlių šaldytuve galite pririkiuoti ne vieną ir ne du, kad bent kelias dienas dėl pusryčių galėtumėt visai nesukt galvos. Juk visiems būna dienų, savaičių ar net mėnesių lyg tyčia – kai gyvenimo tempas tampa sunkiai suvokiamas, rutina virsta į chaosą, o galvoje devynaukščiais rikiuojasi tiek minčių, kad bent vieną jų skirti pusryčiams tampa daugiau prabanga nei ritualas.

Norėčiau palinkėti, kad toks etapas, jei jis ištiks, nesitęstų amžinai. Bet visko būna, todėl visokių reikia ir sprendimų; net ir pusryčiams. Kai į vieną apibūdinimą telpa ir skanu, ir greita, ir paprasta, ir maistinga, ir dar daug teigiamų epitetų, tikiuosi, kad šį paprastą kaip dukart du receptą įtrauksite į savo planus.

Kaip ir šilta košė man gardžiausia su bananais ir riešutų sviestu, taip ir pernakt brinkinta – ne išimtis. Ne, tai nėra nuobodybė (šypt), tai – klasika!

Šįkart dribsniams brinkinti naudojau ryžių gėrimą, bet jį galite keisti bet kokiu kitu mėgstamu augaliniu pienu ar neaugaliniu pienu. Svarbu: jei naudosite augalinius gėrimus, rinkitės kokybiškus ir atkreipkite dėmesį, kad jų sudėtyje nebūtų pridėtinio cukraus.

Riešutų sviestą taip pat galite naudoti mėgstamiausią, tuo tarpu man pačiai labiau patinka traškus, su mažais riešutų gabalėliais.

 Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

 Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 5 min. + brinkinimas per naktį

INGREDIENTAI

2 stiklinių (200 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
2 valg. š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų
2 ½ stiklinės (625 ml) ryžių gėrimo
2 valg. š. klevų sirupo
3 valg. š. žemės riešutų sviesto
1 didelio banano

Viršui:
banano griežinėlių
riešutų sviesto
juodojo šokolado gabalėlių
ispaninio šalavijo sėklų (chia)

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame inde šluotele išmaišykite avižinius dribsnius, ispaninio šalavijo sėklas, pieną, klevų sirupą, žiemės riešutų sviestą ir iki vientisos masės sutrintą bananą.
2. Uždenkite indą dangčiu ir palaikykite šaldytuve pernakt (ar mažiausiai 3-4 valandas), kol avižiniai dribsniai sugers pieną, išbrinks ir gausite tirštą masę.
3. Išbrinkintą košę paskirstykite į stiklainėlius. Patiekite pagardinę keliomis banano riekelėmis, šaukšteliu riešutų sviesto, apibarstę šokolado gabalėliais ir chia sėklomis.

 Pernakt brinkinta avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

avižiniai dribsniaibananaichiaispaninio šalavijo sėklosklevų sirupaskošėpusryčiairiešutų sviestasryžių gėrimasšokoladassveikesni pasirinkimai
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladinis migdolinis pyragas
kitas įrašas
Varškės apkepas su bolivinėmis balandomis, bananais ir uogomis

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

Sveikuoliški krekeriai

Saldžiarūgščiai konservuoti agurkai

Prancūziškas batonas (Baguette)

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Avižinių dribsnių blynai

PIETŪS DĖŽUTĖJE

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

LENGVI KĄSNELIAI

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Naminė ruginė duona

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Makaronai su lašiša ir žirneliais

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

Ryžiai su moliūgais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

    18 Sau ’18
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio padažu

    14 Bal ’21
  • Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

    11 Bal ’21
  • Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

    9 Bal ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (28)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (20)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (243)
    • Apkepai (42)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (113)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (28)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (209)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (21)
    • Karštieji užkandžiai (30)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (113)
    • Salotos (33)
    • Šaltieji užkandžiai (51)
    • Sumuštiniai (21)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (17)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (497)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (78)
    • Desertai indeliuose (58)
    • Keksai, keksiukai (89)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (128)
    • Pyragėliai (34)
    • Saldainiai (15)
    • Sausainiai (68)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų