Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Alkoholiniai gėrimaiGĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

parašė Asta 23 Gru ’11
Kreminis airiško viskio likeris

Iki gražiausių ir didžiausių žiemos švenčių liekant vis mažiau laiko, pats laikas pradėti ieškoti širdyje žodžių, kaip pasveikinti brangiausius žmones ir artimuosius, draugus ir pažįstamus, netikėtai sutiktus kelyje… ir Jus. Saulėtos virtuvės skaitytojus.

Linkiu Jums jaukaus ir šilto Kūčių vakaro.
Linkiu stebuklingo Kalėdų ryto.
Linkiu kiekvienoje akimirkoje atrasti džiaugsmą, meilę ir tikėjimą.
Atraskite laimę būti čia ir dabar, atraskite džiaugsmą išgyventi šią akimirką.
Nebijokite siekti didelių tikslų, tačiau išmokite nuoširdžiai džiaugtis mažomis smulkmenomis.
Ieškokite. Atsakymų, galimybių, prasmių… savęs ir savo kelio.
Šypsokitės lūpomis, akimis ir širdimi.
Mylėkite iš visos širdies.
Nepamirškite pasakyti ir parodyti, kaip stipriai mylite.

Tikėkite stebuklais. Kurkite stebuklus.
Svajokite.
Ir išpildykite savo svajonę.

Gražių, skanių ir stebuklingų švenčių, mielieji!

Skonis: 10/10. Tikriausiai tai labiau desertas nei alkoholinis gėrimas. Labai švenlus, labai lengvas, maloniai kreminis, saikingai saldus… Labai labai gardus. Skaniausias, žinoma, atšaldytas ir su ledukais. Puikiai tinkantis šventinėms dovanoms ir pačioms šventėms.

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Not Quite Nigella

Kreminis airiško viskio likeris

Atsispausdinti
Porcijos: 1 l Paruošimo laikas: 10 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. užplikytos tirpios kavos, atšaldytos
210 g grietinėlės
190 g pieno
400 g saldaus kondensuoto pieno
330 g airiško viskio
1 arb.š. vanilės ekstrakto
1/4 arb.š. migdolų ekstrakto

GAMINIMO EIGA

1. Nedideliame dubenėlyje ar puodelyje sumaišykite užplikytą ir atšaldytą kavą bei 2 valg.š. grietinėlės.
2. Sumaišykite šį plakinį su likusia grietinėle, pienu, kondensuotu pienu, airišku viskiu, vanilės ir migdolų ekstraktais – išplakite, kol gausite vientisą masę.
3. Supilkite į saldarų indą ir, prieš ragaudami, šaldytuve palaikykite bent parą. Prieš patiekdami, suplakite.
4. Šaldytuve likerį galite laikyti iki 2 mėnesių.
5. Skanaus!

gėrimaigrietinėlėKalėdoskondensuotas pienaslikerisvanilėviskis
30 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sluoksniuotas desertas su meduoliais
kitas įrašas
Sluoksniuoti pyragėliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Nealkoholinis karštas vynas

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Imbierinis sirupas kavai

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tartaletės su vyšniomis ir morengais | Nuotraukos žingsnis...

Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

Neriebi bananų duona

Saulėtos virtuvės saldumynų knyga | Tai tikra!

Tortas „Mėnulis”

Trupininis varškės pyragas su moliūgais

30 komentarai

Aguonėlė 23 Gru ’11 - 5:01 pm

Tau taip pat gražių ir kas be ko skanių švenčių!!!
Užsigerti matau jau pati pasigaminai 😉

Reply
Asta 28 Gru ’11 - 4:14 pm

Aguonėlė, labai ačiū 🙂

Reply
Rita 23 Gru ’11 - 8:58 pm

Labai labai labai 🙂
Gaila šiuo metu neturiu grietinėlės, bėgčiau pasidaryti… Bet būtinai greitu laiku išbandysime… Dievinu jį :)))

Reply
Asta 28 Gru ’11 - 4:14 pm

Rita, niekada ne vėlu gaminti skanų likerį – prieš šventes, per jas ar po jų 🙂

Reply
Aurelija 28 Gru ’11 - 4:01 pm

kokiu vandens kiekiu reiketu uzplikyti kava?

Reply
Asta 28 Gru ’11 - 4:14 pm

Aurelija, reikia dviejų šaukštų pačios kavos (ne kavos granulių, bet skysčio) 😉

Reply
Giedrė 4 Bal ’12 - 5:37 pm

Bandysiu šį skanėstą, tik turiu klausimą- grietinėlę 35% ar 10%?
Ačiū už atsakymą 🙂

Reply
Asta 4 Bal ’12 - 6:19 pm

Giedre, aš naudojau riebią. Nors, manau, galima naudoti ir liesą 🙂
Skanaus gėrimo!

Reply
Rita 5 Gru ’12 - 12:48 pm

na va, Asta, pagaliau aš priėjau prie šio likerio 🙂 Man , kaip Baileys likerio gerbėjai, jis pasakiškas 🙂 Pavyko viskas puikiai 🙂 Ačiū už receptuką

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:24 pm

Nėra už ką, Rita, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Karolina 22 Lap ’12 - 4:41 pm

Sveika, o koks maždaug likerio kiekis išeina? Nežinau, kokio dydžio butelį organizuotis. :))

Reply
Asta 2 Sau ’13 - 7:25 pm

Karolina, maždaug 1 l. (porcijų skaičius visada būna parašytas virš recepto) 😉

Reply
lina 6 Gru ’13 - 7:22 am

sveiki! 😉 siandien planuoju gamint si likeri, bet apsiziurejus-radau viskio, tik ne airisko, ar tiktu?dekui! 😉

Reply
Asta 9 Gru ’13 - 1:22 pm

Lina, aš, tiesą sakant, nesu labai didelė viskių žinovė. Bet manau, kad tiktų tikrai 😉

Reply
lina 16 Gru ’13 - 9:05 am

visgi pabandziau ne su minetu airisku, o tuo, kuri turejau bare-puikiai gavosi! kiek aitresnis, tad nuo saves dar padauginau grietineles, vaniles….su ledukais bus puikus svenciu gerimas! dekoju uz nuostabius receptus, siom kaledom jau keli Jusiskiai itraukti i manaji meniu! linksmu svenciu!!! 😉

Reply
Asta 17 Gru ’13 - 10:31 am

Ačiū, Lina, labai džiaugiuosi! 🙂 Jums taip pat linksmų ir skanių artėjančių švenčių 😉

Reply
Indrė 27 Gru ’13 - 5:32 pm

O kažin Ballantines (škotiškas viskis) tinka?

Reply
Asta 27 Gru ’13 - 9:04 pm

Indre, kaip jau minėjau anksčiau, deja, nesu didelė stipriųjų alkoholinių gėrimų ekspertė. Bet manau, kad turėtų tikti 🙂 Viena skaitytoja, Lina, kaip tik neseniai rašė, kad mėgino ne su airišku, o su tiesiog rastu bare – ir pavyko labai puikiai. Taigi, drąsiai mėginčiau 😉

Reply
svaja 3 Gru ’14 - 2:06 pm

Galiu vietoj vanilės ir migdolų ekstrakto naudoti vanilės ir migdolų aromatus? Na būna prekybos centruose pirkti dr.oetker aromatus, nes ekstraktų kaip ir neradau? Jei tinka, naudoti tokius pat kiekius? Ačiū

Reply
Asta 4 Gru ’14 - 5:13 pm

Taip, galite naudoti Dr. Oetker aromatus 😉 Vanilės ekstraktą, žinoma, galite naudoti ir naminį 🙂

Reply
svaja 5 Gru ’14 - 8:19 am

Iki kalėdų naminis vanilės ekstraktas nesubręs 🙂

Reply
svaja 6 Gru ’14 - 6:31 pm

Šioms Kalėdoms, pažadu, bus 🙂

Reply
Asta 7 Gru ’14 - 3:35 pm

Lauksiu atsiliepimų! 🙂

Reply
Laima 18 Gru ’14 - 6:36 pm

Norėčiau pasiteirauti kur pavyko rasti tokių buteliukų, kuriuose supilstytas likeris nuotraukose?

Reply
Asta 20 Gru ’14 - 4:21 pm

Laima, čia buteliukai – nuo alkoholinių kokteilių MIX 🙂 Tik etiketes nulupau 😉

Reply
Laima 21 Gru ’14 - 6:04 pm

Net nepasakyčiau 😀 Kitam kartui žinosiu. 🙂 Šiam kartui aliejui skirtus buteliukus panaudojau. 🙂

Reply
svaja 20 Gru ’14 - 1:09 pm

Puikus skonis! Dovanojau mamai ir mociutei, tai labai gyre, man ir labai patiko! Aciu uz recepta! Tikriausiai kaledom dar pagaminsiu, nes viskio liko 🙂

Reply
Asta 20 Gru ’14 - 4:21 pm

Svaja, labai džiaugiuosi girdėdama, kad likeris pavyko ir patiko! 🙂

Reply
Melanie 3 Bal ’15 - 2:46 pm

Puikus likeris, visiems, kas ragavo, patiko 🙂 tik kilo viena problemėlė – pastovėjus pora savaičių šaldytuve, butelio šonuose, likeryje, susidarė sutirštėję gabaliukai. Gal numanot kodėl? 🙂

Reply
Asta 28 Bal ’15 - 6:54 pm

Labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂 O dėl sutirštėjusių gabaliukų, deja, negaliu atsakyti – nežinau, su tokiu dalyku niekad nesusidūriau.

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų