Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Kriaušiniai keksiukai su graikiniais riešutais

parašė Asta 18 Spa ’21
Kriaušiniai keksiukai su graikiniais riešutais

Desertai skirti ne tik savaitgaliams, jie skirti ir ilgiausiems pasaulyje pirmadieniams. Kai po ilgos dienos norisi trumpam sustabdyti laiką: kad pavyktų tyloje giliai įkvėpti, kad rastum galvoje pasimetusią mintį ar surinktum save, dienoje išsibarsčiusią ir trumpam save pametusią. Kad „myliu“ sušnabždėtum ne tik žodžiais. Arba „pasiilgau“, arba „atsiprašau“. Kažkas, rašydamas apie penkias meilės kalbas, tikrai pamiršo šeštą – pyragų meilės kalbą. 

O keksiukai puikūs. Minkšti ir drėgni, jaukiomis rudens dienomis kvepiantys, cinamonu ir sultingomis kriaušėmis pagardinti. Labai paprasti, bet labai gardūs.

Kriaušiniai keksiukai su graikiniais riešutais

Atsispausdinti
Porcijos: 12 keksiukų Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

½ stiklinės (100 g) cukraus
2 kiaušinių
½ stiklinės (125 ml) alyvuogių aliejaus
½ stiklinės (125 g) riebios grietinės
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto muskato
1 didelės kriaušės
100 g graikinių riešutų

Viršui:
malto cinamono
cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Pasiruoškite keksiukų kepimo formą.
2. Cukrų, kiaušinius, aliejų ir grietinę elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės.
3. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, cinamonu ir muskatu. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Suberkite kubeliais supjaustytas kriaušes ir stambiai pasmulkintus graikinius riešutus. Išmaišykite.
5. Paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami beveik visą jų tūrį. Viršų apiberkite trupučiu malto cinamono ir cukraus.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
7. Kelias minutes atvėsinkite keksiukų kepimo formoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

alyvuogių aliejuscinamonasdesertaigraikiniai riešutaigrietinėkeksiukaikriaušėsriešutaisaldumynai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Takai su plėšyta vištiena
kitas įrašas
Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Grūdėtosios varškės keksiukai su šilauogėmis

Obuolių spurgytės

Cinamoninis šokoladainis

Morengų, grietinėlės ir braškių desertas „Eton Mess“

Kavos ledai su pieniško šokolado gabaliukais

Tiramisu sūrio tortas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Cukinijų apkepas su vištiena ir konservuotais kukurūzais

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės...

Balandėlių apkepas

Lazanija su moliūgais ir vištiena

REKLAMA

SALDUMYNAI

Cinamoniniai čiurų („churros“) vafliai

Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Vaniliniai keksiukai su avietėmis

Tortas „Opera”

Jogurto, granolos ir braškių sluoksniuotis

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis avokadų kokteilis

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Braškinis pieno kokteilis

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Nealkoholinis karštas vynas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 4

    Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis

    10 Lap ’14
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais

    5 Lap ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (355)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (90)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų