Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsKošėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

parašė Asta 10 Spa ’19
Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

0600Ne taip seniai košės diena man buvo kiekviena miela diena. Nejuokauju! Gerus šešerius metus buvau įsitikinusi, kad avižinė košė pabosti tiesiog negali. Tai būdavo mano kasdienis ritualas – darbo dienomis ir savaitgaliais, skubant ar visai niekur neskubant, VI-SA-DA. Mūsų namų ir pusryčių stalo klasika pati paprasčiausia: avižiniai dribsniai, virti vandenyje su trupučiu pieno, žiupsnis malto cinamono, šaukštelis rudojo cukraus. Kartais – riešutų sviestas ir bananas. Kartais – kokosų drožlės ar kepti obuoliai. Dar kitais kartais moliūgų tyrė ir šildantys prieskoniai arba morkos ir riešutai, arba juodojo šokolado gabaliukai, arba… – vardinti būtų galima be pabaigos, nes košė nepabosta tol, kol lieka fantazijos improvizuojant; visas džiaugsmas, kad improvizacijoms ji labai dėkinga!

Šįryt – minint dar vieną košės dieną – ant mūsų pusryčių stalo ne tik žavūs dubenėliai košei, bet ir stiklainėlis su itin paprastu, bet labai gardžiu (ir sveikesniems sprendimams palankiu) mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemu. Jis puikiai tiktų ir prie skrebučių, blynų ar vaflių, ir prie stiklinės graikiško jogurto ar riekės citrinų kekso. Bet šiandien košės diena – ir prie avižinės košės jis tinka lygiai taip pat puikiai!

 Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Avižinę košę galite virti patys, įprastai, pagal savo mėgstamiausią receptą, bet jei virti tingisi, nelieka laiko ar pritrūksta puodų (ko tik gyvenime nenutinka, tiesa?), košės dieną galite švęsti drauge su „Dr. Oetker Lietuva” – jų asortimente visas glėbys skirtingų greitai paruošiamų avižinių košių. Pati naujausia parduotuvių lentynose (o šįkart ir mano pusryčių dubenėliuose) – košė su mėlynėmis .

Kažkur girdėjau, kad šventė be dovanų yra tik pusė šventės, šypt. „Dr. Oetker Lietuva” kartu su Lietuvos keramike „ernesta.ceramics“ sukūrė nuostabius, dailius, jaukius rankų darbo dubenėlius pusryčių košei ir visoms kitoms skonių pilnoms akimirkoms. Tokius, kokius matote ir mano nuotraukose. Žavūs? Visiškai! Juos laimėti galite „Dr. Oetker Lietuva” konkurse – keliaukite į jų „Facebook“ profilį, kur rasite visą konkurso aprašymą ir kvietimą dalyvauti.

 Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

 Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

 Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

Atsispausdinti
Porcijos: apie 500 ml džemo Paruošimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

400 g mėlynių (šaldytų arba šviežių)
4 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų
2-3 valg. š. klevų sirupo ar medaus
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 valg. š. citrinos sulčių

GAMINIMO EIGA

1. Mėlynes suberkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies apie 5-7 minutes, kartais pamaišydami, kol mėlynės subliukš, išskirs sultis ir šios ims burbuliuoti. Lengvai patrinkite mėlynes šakute ar rankiniu grūstuvu.
2. Nuimkite puodą nuo ugnies. Įmaišykite ispaninio šalavijo sėklas, klevų sirupą (ar medų), nutarkuotą citrinos žievelę ir citrinos sultis. Gerai viską išmaišykite. Džemas atrodys skystas, tačiau brinkdamos ispaninio šalavijo sėklos jį sutirštins. Jei vis tik matysite, kad džemas net po kurio laiko, pradėjęs vėsti, yra per skystas, įberkite ir įmaišykite dar šaukštą sėklų – reikiamas jų kiekis gali priklausyti nuo uogų sultingumo.
3. Džemą atvėsinkite, tuomet supilkite į stiklainėlį, sandariai jį uždarykite. Laikykite džemą šaldytuve iki 7 dienų.
4. Tepkite džemą ant skrebučių, gardinkite jogurtą, patiekite prie blynų ar vaflių, ar paskaninkite avižinę košę!

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.

 Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

 Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

 Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

chiacitrinosdžemasispaninio šalavijo sėklosklevų sirupasmedusmėlynėssveikesni pasirinkimaiuogos
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Daržovių ir lęšių apkepas su trupiniais
kitas įrašas
ALPIŲ KELIAIS | DOLOMITINĖS ALPĖS IR GARDOS EŽERAS ITALIJOJE

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Citrininis Tiramisu

NAUJI PAŽADAI // Spanguolių tiramisu su apelsinais

Mielinės bandelės su dešrelėmis – žingsnis po žingsnio

Pyragėliai-mumijos su obuoliais

Sluoksniuotas desertas su meduoliais

Meksikietiškas „Tres Leches“ pyragas su maskaronės kremu ir...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosiniai sausainiai

Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

TIKRASIS STEBUKLAS // Morkų pyrago sūrio tortas

Tortas „Mėnulis”

Obuolių pyragas su džemu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bananinis varškės apkepas

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškinis pieno kokteilis

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (684)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (93)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų