Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

parašė Asta 8 Kov ’19
Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Geriausios akimirkos neretai nutinka ant žemės (tą labai gerai supras mamos; nors aš pati visada, kiek tik save prisimenu, mielai susirangydavau ne ant sofos, o šalia jos, šypt).

Ši nuotraukoje žemiau užfiksuota akimirka, žinoma, surežisuota. Ar matėt mažą kukulį, kuris viens-du nenuverstų vazos su pavasariu pražydusiomis šakomis? Aš, ne, nemačiau. Bet nors ir surežisuota, ši akimirka – tai lyg mano palinkėjimas sau: atrasti dienose minučių pabūti tiesiog su savimi. Taip, minučių. Nes net ir jos, dažnai pralekiančios pro akis vienu spragtelėjimu, esu tikra, yra labai svarbios. Tik jas pastebėdama vieną dieną galbūt išmoksiu sustabdyti; ar bent sulėtinti.

Greta visų gyvenimo vaidmenų, linkiu sau prisiminti, kad juos renkuosi aš pati. Kad savo kasdienybės scenarijų – pilną nuotykių, o gal jaukiai nuobodų – kuriu taip pat aš pati. Ir nieko tokio, jei kartais nesinori specialiųjų efektų ir save dar kartą nugalėti skatinančių iššūkių. Nieko tokio, jei norisi patogiai įsitaisyti savo komforto zonoje: su pasišiaušusiais plaukais, dar kiek užmiegotomis akimis, suglamžyta pižama ir puodeliu kavos. Ir nieko tokio, jei kartais visai nevilioja progos įveikti dar vieną „kalną“. Nes juk tikrai būna, kad geriausios akimirkos nutinka ant žemės.

Ypač, kai rytas prasideda štai tokiais pusryčiais – sočiais, gardžiais ir saulėtais!

 Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

 Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

 Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

 Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Atsispausdinti
Porcijos: 7 Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Pudingui:
1 stiklinės (200 g) apvaliagrūdžių ryžių
1/4 stiklinės (50 g) rudojo cukraus
5-7 stiklinių (1,25 – 1,75 l) pieno
1 vanilės ankšties
žiupsnelio druskos

Citrinų kremui (apie 500 ml):
4 citrinų, sulčių ir žievelių
200 g miltelinio cukraus
100 g tirpinto sviesto
4 kiaušinių

GAMINIMO EIGA

PARUOŠKITE CITRINŲ KREMĄ

1. Elektriniu plaktuvu citrinos sultis, žieveles, miltelinį cukrų, tirpintą atvėsintą sviestą ir kiaušinius išplakite iki visiškai vientisos masės. Supilkite į vidutinio dydžio puodą.
2. Virkite kremą ant silpnos ugnies nuolat maišydami (kitaip masė prikibs prie puodo dugno ir sienelių), kol sutirštės. Neleiskite užvirti.
3. Kremui sutirštėjus, nuimkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite. Supilkite į stiklainėlį, sandariai uždarykite. Laikykite šaldytuve.

PARUOŠKITE PUDINGĄ

1. Į vidutinio dydžio puodą suberkite ryžius ir cukrų, supilkite 5 stiklines pieno, įdėkite vanilės ankštį (prieš tai perpjaukite ją išilgai ir išimkite sėklytes) ir įberkite žiupsnelį druskos. Kaitinkite virš kaitrios ugnies, kol masė užvirs. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, uždenkite puodą dangčiu ir virkite, vis atidengdami ir pamaišydami, apie 30 – 45 minutes, kol ryžiai taps minkšti. Jei matote, kad pienas jau išgaravęs, bet ryžiai dar kietoki, įpilkite daugiau pieno ir virkite toliau.
2. Paruoštą pudingą nukelkite nuo ugnies, išimkite vanilės ankštį ir atvėsinkite.
3. Atvėsusį ryžių pudingą paskirstykite į septynias stiklines. Ant viršaus dėkite po porą šaukštų citrinų kremo. Papuoškite citrinos skiltelėmis, šilauogėmis, šviežio čiobrelio šakelėmis ir patiekite.

 Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

 Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

apvaliagrūdžiai ryžiaicitrinosdesertaspudingaspusryčiairyžiai
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosiniai graikiško jogurto vafliai
kitas įrašas
Orkaitėje kepta lašiša su brokoliais ir prieskoninėmis bulvytėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

Cukriniai suktinukai

Nekeptas mangų sūrio tortas

Nekeptas kreminio sūrio desertas su braškėmis

Kitokia balta mišrainė

Itališkos spurgos su vaniliniu kremu „Bomboloni“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

Pusryčių skrebučiai su agurkais

Kepti varškėčiai su bananais ir cinamonu

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Bandelės su picos įdaru

REKLAMA

SALDUMYNAI

Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)

Morengų, grietinėlės ir braškių desertas „Eton Mess“

Labai šokoladinis pyragas

Prancūziški sviestiniai rageliai (Croissants)

Ukrainietiška Velykų duona „Paska“

Migdoliniai pyragėliai „Financier“

REKLAMA

GĖRIMAI

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (684)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (93)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų