Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKruopų patiekalaiLENGVI KĄSNELIAIPIETŪS DĖŽUTĖJESalotos

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės balandos salotos

parašė Asta 13 Vas ’18
(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės balandos salotos

Neturiu tam laiko. Kaip dažnai šie žodžiai išsprūsta iš lūpų jums, kaip dažnai juos išgirstate iš aplinkinių? Kartais man tikrai atrodo, kad mes visi neturime laiko – kažkur jis ištirpsta, pranyksta ir telieka tos kelios minutės ryte ar vakare, kai galime pasiguosti sau ar kitiems, kad laiko mes neturime. O tada prasideda dar viena nauja diena, per kurią bėgame ir lekiame, bandydami sudėlioti pliusus prie suplanuotų darbų ir reikalų, prie pareigų ir kitų mažmožių, kurių kiekvienam reikia mūsų laiko. Taip, to paties laiko, kurio mes neturime.

Ar tik nebus taip, kad tasai „neturiu laiko“ yra tarsi ne problema, kurią būtų galima spręsti, o tiesiog gyvenimo būdas? Kai mums lyg ir pakanka laiko paklausti „kaip sekasi?“, bet neturime jo pakankamai, kad galėtume ar norėtume išgirsti atsakymą. Kai turime laiko prisėsti šalia savo vaiko, bet neturime jo tiek, kad atitrauktume akis (ir mintis) nuo mirgančių ekranų. Kai lyg ir turime laiko valgyti, bet net nemanome jo skirti pasirinkimui, įvertinimui ar juolab gaminimui.

Labai nemažai metų aš buvau įpratusi būti nešama srovės, plaukti paviršiumi – mutitaskindama, besistengdama būti čia ir ten vienu metu, nuolat jausdama laiko trūkumą. Dabar aš nebenoriu plaukti vandens paviršiumi – aš noriu nerti gilyn. Išjausti, patirti; atrasti, kas man iš tiesų yra svarbu, ir visada tam turėti laiko.

Maistas yra tik viena smulkmena iš šimtų kitų, esančių aplink mus; bet taip jau yra, kad man maistas yra labai svarbus. Mano galva, laiko geram maistui – kaip ir miegui, kaip ir kvėpavimui – tiesiog turi būti.

Aš pati, tapusi mama, netrukau suprasti, kad neretai kur kas labiau aš reikalinga ant žaidimų kilimėlio nei virtuvėje; ir čia prioritetams sudėlioti tikrai neprireikė daug laiko. Tačiau dėl to man maistas netapo mažiau svarbus. Būsiu nuoširdi, trumpą laiką tikrai galvojau, kad koks gi skirtumas? Ir tuomet mūsų virtuvės spintelėse vietos rado net bomžpakiai (užpilamos sriubos iš pakelių)… Nėra kuo didžiuotis, tiesa? Ką gi, bent jau mano kasdienybėje netrūksta dalykų, kuriais galbūt ir negalėčiau didžiuotis, toks jau tas gyvenimas ir nenudailinta realybė.

Bet mano kūnas ir protas netruko priminti – esi ir jautiesi taip, kaip valgai. Todėl dabar aš vėl turiu laiko – esu linkusi verčiau pergudrauti save nei artėjant pietų metui likti vien tik su trapučiu rankoje. Juk puikiai žinau, kad alkana aš lygu irzli, pikta, nelaiminga aš. Gal ir ne kasdien turiu laiko pietų gaminimui vidury dienos, bet visada jo turiu pakankamai, kad rytojumi pasirūpinčiau jau šiandien.

O galiausiai, galbūt tarp „neturiu laiko“ ir „turiu laiko“ yra tik mūsų sprendimai? Kartais jų gali prireikti kūrybiškesnių, kartais gali tekti eiti į kompromisą su savimi, o kartais – atvirai savęs paklausti, ar tikrai viskam reikia mūsų laiko? Gal iššvaistome jį ten, kur nebūtina; tiems, kas to nevertina; tam, kas mums nėra svarbu?

Labai daug dalykų tampa sunku pastebėti ir suprasti, vos tik įsisukame į rutiną. Galbūt atviras pokalbis su savimi yra pirmasis dalykas, kuriam kiekvienas turėtume atrasti laiko? Tam, kad atsakius sau į klausimus, visada turėtume laiko tiems dalykams, kurie kiekvienam iš mūsų iš tiesų yra svarbūs.

Jei skaitote šį įrašą, tikriausiai esate vienas iš tų, kuriems maistas, kaip ir man, yra labai svarbus. Ir tuomet aš džiaugiuosi, galėdama su jumis pasidalinti dar vienu receptu, kurį, tikiuosi, norėsite išmėginti savo virtuvėje.

 Geltona vienos dalies pietu dezute

 Geltona vienos dalies pietu dezute

 Geltona vienos dalies pietu dezute

 Geltona vienos dalies pietu dezute

Geltoną pietų dėžutę galite įsigyti: www.e-sauletavirtuve.lt

 Geltona vienos dalies pietu dezute

Skonis: 9/10. Šios salotos, kaip ir daugelis kitų sočių salotų, praturtintų sėklomis ar grūdais, – idealus pasirinkimas, kai reikia pasirūpinti pietumis ar vakariene ne tik šiandienai, bet ir rytojaus dienai. Jų nereikia šildyti, jos yra itin maistingos, sočios ir, žinoma, tai ne mažiau svarbu – jos labai skanios. Drąsiai galite pasiruošti jų ir daugiau, nes laikomos šaldytuve, sandariame indelyje, jos išliks puikios ir kitą, ir dar kitą dieną. Jei žinote, kad artėja metas, kai tikrai neturėsite laiko ruošti maistą ar net galvoti apie maistą, pabūkite gudrūs ir pasirūpinkite savimi iš anksto.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Chelsea’s Messy Apron

 Geltona vienos dalies pietu dezute

Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės balandos salotos

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

2 vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
150 g bolivinės balandos sėklų (kynvos)
1 avokado
100 g špinatų
1 valg. š. lukštentų kanapių sėklų
poros saujų džiovintų spanguolių
½ orkaitėje keptos vištos krūtinėlės (pagal mėgstamą receptą)*

Padažui:
2 valg. š. baltojo vyno acto
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. garstyčių
½ citrinos sulčių
1 tarkuotos česnako skiltelės
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių

* puikiai tinka likučiai, jei vakar kepėte vištieną orkaitėje, tačiau visos nesuvalgėte.

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
2. Nedideliais kubeliais supjaustytas saldžiąsias bulves sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus, žiupsniu druskos, džiovintomis itališkomis žolelėmis. Vienu sluoksniu paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol suminkštės. Atvėsinkite.
3. Bolivinės balandos sėklas kelis kartus perplaukite vandeniu, kitaip gali būti karstelėjusios. Puode užvirinkite 3-4 didesnį tūrį vandens, suberkite bolivinę balandą, sumažinkite ugnį ir virkite apie 15-20 minučių, kol suminkštės, taps beveik skaidrios ir atsiskirs jų „uodegėlės“. Nupilkite likusį vandenį ir uždengtame puode palikite dar apie 10 minučių. Atvėsinkite ir atvėsusias išmaišykite šakute („išpurenkite“).
4. Dubenyje sumaišykite atvėsusias bolivinės balandos sėklas, saldžiųjų bulvių kubelius, kubeliais pjaustytą avokadą, špinatų lapelius, lukštentas kanapių sėklas, džiovintas spanguoles. Pasmulkintą vištieną galite įmaišyti į salotas arba patiekti atskirai.
5. Paruoškite padažą. Visus salotų padažui skirtus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį sandariai užsukite ir gerai supurtykite, kol gausite vientisos konsistencijos padažą.
6. Apšlakstykite salotas paruoštu padažu ir patiekite.

 Geltona vienos dalies pietu dezute

avokadasbaltojo vyno actabolivinė balandačesnakaicitrinosdžiovintos spanguolėsgarstyčioskanapių sėklospietūs dėžutėjesaldžiosios bulvėssalotosšpinataivištiena
2 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais
kitas įrašas
APIE ŠVENTES // Kokosinis keksas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

Citrininiai–aguoniniai čirviniai blynai

Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

Rizotas su brokoliais

Cukinijų ir fetos sūrio spurgytės (Kolokithokeftedes)

PUSRYČIŲ STALAS // Kokosinė ryžių dribsnių košė su...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pyragas su Nutella

Sluoksniuotas pilno grūdo miltų tortas su avietėmis

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

Kokosinis pyragas su varškės kremu ir uogomis

Juodojo ir pieniško šokolado saldainiai su riešutais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų apkepas

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Mažieji daržovių maltinukai

Falafeliai su Tahini padažu

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

2 komentarai

Do 19 Lie ’19 - 9:31 pm

Kaip tik ieskau patiekalu ilgesniai kelionei automobiliu!???? skamba puikiai!???? Bet jei salotas valgysim tik rytojaus diena,kada uzpilti padaza????? ar galima jau is vakaro?o jei neuzpilsiu pajuoduos gi avokadas????‍♀️ Bet jei uzpilsiu ar nepavandenis?????

Reply
Asta 11 Rgp ’19 - 7:24 pm

Do, suprantu, kad atsakau labai per vėlai, atsiprašau, bet vis tiek atsakysiu – gal kam nors kada nors pravers. Aš padažą pilčiau tik prieš patiekiant, o pačias salotas vardan avokado apšlakstyčiau šlakeliu citrinos sulčių iš karto 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų