Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiKARŠTIEJI PATIEKALAIVarškės patiekalai

TREČIAS KARTAS // Tobulas varškės apkepas

parašė Asta 13 Rgs ’17
TREČIAS KARTAS // Tobulas varškės apkepas

Klausiate, kiek gi kartų tą patį receptą galima publikuoti tinklaraštyje? Na, jeigu tai tobulas varškės apkepas, tuomet tikrai daug. Bent tris (o dabar ir yra trečiasis) – drąsiai. Neskaičiuojant to, kad šis receptas nusipelnė ir puslapio mano „Saulėtos virtuvės pusryčių knygoje“, ir atsidūrė skaniųjų atvirukų kolekcijoje (jau labai greitai šie atvirukai pabirs po skanų maistą mylinčių žmonių namus!).

Taigi, net nežinau, ar rašant to paties apkepo receptą jau penktąjį kartą, dar reikia kažką apie jį sakyti? Daugelis iš jūsų, o gal ir visi, užsukantys į mano saulėtą virtuvę, jau esate jį kepę savojoje. Gal jau ne vieną kartą; gal jis jau virto tuo, kurį kartais pavadinate firminiu. Žinoma, jūs puikiai žinote, kad jis yra ne šiaip sau koks varškės apkepas, o TOBULAS varškės apkepas. Vadinau jį taip dar tada, kai rašiau receptą patį pirmą kartą, ir nuo tada šimtai (norėčiau sakyti didesnį skaičių, bet šiek tiek kuklu puoselėti labai dideles viltis) jūsų įsitikinote, kad „tobulas“ yra žodis, geriausiai apibūdinantis jo skonį.

Kai kepiau šį varškės apkepą paskutinį kartą, dar visai neseniai, įdėjusi į lėkšteles po gabalėlį, apibėrusi saujele šilauogių, tiesiog nesusilaikau nenufotografavusi. O dar tas melsvai pilkšvas lininis mūsų rankšluostėlis, tuo metu kaip tik buvęs ant virtuvės stalviršio, akimirksniu pasufleravo kompoziciją. Kartais taip būna, kai daugiau nei aštuonerius metus esi maisto tinklaraštininkas – neplanuoji, tačiau galiausiai vis tiek viskas atsiduria prieš objektyvą. Laimė, kai namuose esantys valgytojai yra ne tik kantrūs, bet ir palaikantys – kartu džiaugiasi ne tik tobulu varškės apkepu, bet ir kiekviena puikiai pavykusia nuotrauka. O jos, nuotraukos – ir tai akivaizdu net man! – šįkart yra nepalyginamai dailesnės nei tada, kai dalinausi receptu pirmą ar antrą kartą.

Viskas, mielieji, šiam kartui žodžių užtenka. Lai kalba nuotraukos, lai kalba dešimtis kartų patikrintas ir niekada nenuviliantis receptas. O užvis svarbiausia, lai kalba tobulas šio varškės apkepo skonis. Jei nutiko taip, kad dar niekada nesate jo kepę savo virtuvėje, labai tikiuosi, kad šiandien ar visai netrukus tą padarysite. Ir tuomet mūsų, žinančių, koks gi yra tas TOBULAS varškės apkepo skonis, bus dar daugiau!

Beje, tikriausiai per retai tą sakau ar rašau, bet jūsų, skaitančių ir receptus išbandančių, nuomonė, atsiliepimai bei įspūdžiai man yra labai svarbūs, o kiekvienas sulauktas komentaras tikrai labai džiugina. Todėl kviečiu – dalinkitės įspūdžiais (o gal ir mintimis apie gyvenimą ar bet ką!), labai lauksiu kiekvieno jūsų komentaro!

 Tobulas varskes apkepas

 Tobulas varskes apkepas

 Tobulas varskes apkepas

 Tobulas varskes apkepas

Tobulas varškės apkepas 

Atsispausdinti
Porcijos: 10 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 45-60 min.

INGREDIENTAI

¾ stiklinės (135 g) manų kruopų
1 ½ stiklinės (375 ml) pieno
6 didelių kiaušinių
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 kg liesos varškės

Patiekti:
graikiško jogurto
šilauogių ar kitų mėgstamų uogų
šviežio medaus

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 32 cm skersmens kepimo indą.
2. Manų kruopas suberkite į dubenėlį ir užpilkite pienu. Atidėkite į šalį, kol kruopos išbrinks.
3. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
4. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių trynius, cukrų bei vanilinį cukrų iki purios baltos masės. Suberkite varškę, supilkite išbrinkusias manų kruopas su likusiu pienu, jei kruopos nesugėrė jo viso, ir trinkite maisto smulkintuvu iki visiškai vientisos masės, kol neliks jokių varškės gumulėlių.
5. Atskirame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių baltymus iki labai standžių putų. Išplaktos putos turi nekristi nuo plakimo šluotelės, o apvertus dubenį, tvirtai laikytis jame.
6. Išplaktus baltymus sudėkite į dubenį su varške ir lengvais judesiais išmaišykite. Nepermaišykite. Turite gauti labai purią bei skystoką varškės masę.
7. Supilkite paruoštą masę į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-60 minučių, kol apkepas sutvirtės, o jo paviršius nusidažys gražia auksine spalva. Jei matote, kad kepdamas viršus per greitai ruduoja, uždenkite jį kepimo folija ir kepkite toliau.
8. Iškepusį apkepą maždaug 10 minučių palaikykite išjungtoje orkaitėje, leiskite jam šiek tiek sutvirtėti. Tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite su graikišku jogurtu, uogomis, šviežiu medumi ar kitais mėgstamais priedais.

 Tobulas varskes apkepas

apkepasgraikiškas jogurtasmanų kruoposmedusšilauogėsvarškė
19 komentarai
50
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
MAMOS DIENORAŠTIS // Traškūs dribsniai su bolivinėmis balandomis
kitas įrašas
GYVENTI SVEIKIAU // Avižiniai graikiško jogurto keksiukai su persikais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Naminiai makaronai su marinara padažu

Obuoliniai varškės blyneliai

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Burokėlių ir fetos blyneliai

Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir...

Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

Piri piri vištiena su kokosiniais ryžiais

Silke įdarytos bulvės

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pusryčių skrebučiai su agurkais

Graikiškos makaronų salotos

Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

19 komentarai

Tobulas obuolių pyragas | Saulėta virtuvė 13 Spa ’17 - 2:08 pm

[…] metai iš metų, yra tobulas varškės pyragas (jo receptą tinklaraštyje rašiau net tris kartus, bet, dievaži, jis tikrai to vertas!). Rugpjūčio mėnesį, pirmąkart iškepusi ir pilnais […]

Reply
Justina 14 Spa ’17 - 7:12 am

Pats tobuliausias ir mylimiausias daugybę šeštadienio rytų!

Reply
Asta 15 Spa ’17 - 9:30 pm

Justina, labai džiaugiuosi tai girdėdama! Puiki šeštadienio ryto tradicija 🙂

Reply
Lina 15 Spa ’17 - 8:11 am

Ačiū.visad kepu visad skanu,tik galvoju šiandien taip; o jei vietoj manų įdėt avižinių dribsnių

Reply
Asta 15 Spa ’17 - 9:30 pm

Lina, apie kokius avižinius dribsnius kalbate? Greitai paruošiamus, o gal sumaltus? Jei pamėginsite – būtų labai smalsu išgirsti, kaip pavyko 🙂

Reply
A 31 Spa ’17 - 4:00 pm

Aš visuomet naudoju sumaltas avižines kruopas – pavyksta lygiai taip pat puikiai. 🙂 Dar vietoje cukraus dedu sutrintą, gerai sunokusį bananą. Ir gaunasi sveikuoliška versija. 🙂

Reply
Asta 2 Lap ’17 - 8:29 am

Tikrai skamba super sveikuoliškai! Pažadu šį variantą išmėginti ir aš, ačiū už pasidalinimą! 🙂

Reply
dalia 3 Lap ’17 - 6:32 pm

o tai jokių riebalų ir pavyksta, 1 kg varškės ir tik 6 kiaušiniai ir kilimo miltelių nereikia.

Reply
Asta 6 Lap ’17 - 7:21 pm

Dalia, tikrai nereikia nei riebalų, nei kepimo miltelių. Rezultatas absoliučiai tobulas, labai rekomenduoju išmėginti! 🙂

Reply
Ieva 19 Spa ’19 - 8:05 am

Nebegalėčiau suskaičiuoti kiek kartų šis varškės apkepas yra mūsų šeimos savaitgalio pusryčių malonumas jau nuo pat pirmojo recepto šiame tinklapyje. Tada dar maži vaikai, dabar jau suaugę paaugliai, vis dar džiūgauja kai kepu šitą varškės apkepą 🙂

Reply
Asta 1 Lap ’19 - 8:36 pm

Ieva, nerealu! Niekad nesusimąsčiau, kad gali būti žmonių, kurie auga su šiuo apkepu nuo visai mažiukų iki visai didelių. O juk tikrai – labai seniai pasidalinau jo receptu pirmą kartą! Ačiū, kad parašėt, labai pradžiuginote! 🙂

Reply
Ieva 10 Vas ’20 - 8:06 am

Sveiki! Gal žinote, kodėl apkepas gali subliūkšti? Jis smarkiai išsipučia bekepdamas, bet kai išjungiu orkaitę ar ištraukiu apkepą, jis subliūkšta ir tampa kaip blynas… 🙂

Reply
Asta 13 Kov ’20 - 10:20 am

Ieva, kaip blynas jis tikrai neturėtų tapti; o kokio dydžio formoje jūs jį kepate?
Iš tiesų, šis apkepas tikrai smarkiai pakyla kepdamas, ir šiek tiek pabliūkšta vėsdamas, tačiau vis dar išlieka labai purus, minkštas.

Reply
Akvile 8 Bal ’20 - 8:01 am

Nuostabus receptas! Pirmą kartą gyvenime kepiau varškės apkepą ir gavosi tooks geras, purus ir minkštas 🙂

Reply
Asta 8 Bal ’20 - 8:34 pm

Akvile, labai džiaugiuosi! 🙂

Reply
Doli 5 Geg ’20 - 4:42 pm

O kazin jei varske 9 proc, nieko tokio?

Reply
Asta 15 Geg ’20 - 6:24 pm

Tikrai nieko tokio! 🙂

Reply
Kleo 21 Rgp ’21 - 4:07 pm

Kažkaip senam recepte viskas aiškiau buvo. Vis užsukdavau pasitikslinti. Gaila kas nebeliko.

Reply
Asta 22 Rgp ’21 - 8:46 am

Visi trys šio recepto pakartojimai vis dar yra ir visada buvo tinklaraštyje 🙂
Pirmasis: https://www.sauletavirtuve.lt/tobulas-varskes-apkepas/
Antrasis: https://www.sauletavirtuve.lt/tobulas-varskes-apkepas-ii/

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Medutis”

    22 Rgs ’09
  • 5

    Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų