Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

ApkepaiGrybų patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAINesaldūs pyragai

Rupių miltų tarta su grybais

parašė Asta 23 Rgs ’09
Rupių miltų tarta su grybais

Skonis: 9/10. Kadangi pyrago įdaras visiškai eksperimentinis ir nuo niekur nenužiūrėtas – tiesa, jis toks elementarus, kad keista, kas gi čia galėtų neišeiti – vis tiek kepdama nebuvau užtikrinta, ką gi šiandien mes valgysim pietums, ar tai bus skanu, ar pusė velnio, ar…? Iškepus ir paragavus, vieningai nusprendėme, kad rezultatas tikrai labai super ir neabejotinai vertas grybų mėgėjų dėmesio 😉

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Rupių miltų tarta su grybais

Rupių miltų tarta su grybais

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 35 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
250 g rupių kvietinių miltų
100 g sviesto
1 arb.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
4 – 5 valg.š. vandens

Įdarui:
500 g įvairių miško grybų, virtų
1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
3 skiltelės česnako, susmulkintos
1/2 arb.š. malto muskato
juodieji pipirai, druska
2 kiaušiniai
2/3 puodelio (180 g) natūralaus jogurto
60 g fermentinio sūrio, tarkuoto

GAMINIMO EIGA

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą ir supilti vandenį. Minkyti tol, kol gausis vientisos konsistencijos masę. Ją dėti pusvalandžiui į šaldytuvą ir pasiruošti įdarą.
Smulkintus svogūnus ir česnakus pakepinti, kol suminkštės. Į keptuvę sudėti grybus, maišant dar kelias minutes pakepinti. Pagardinti muskatu, juodaisiais pipirais, žiupsneliu druskos. Masę iš keptuvės išimti į dubenį. Kitame dubenyje suplakti kiaušinius su natūraliu jogurtu. Įmaišyti grybų masę.
Kepimo indą (22 cm. skersmens) iškloti kepimo popieriumi. Jo dugną ir neaukštas sieneles iškloti tešla. Supilti įdaro masę. Viršų apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu.
Kepti iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
Skanaus!

česnakaigrybaimiško grybainatūralus jogurtasnesaldus pyragassūrissvogūnai
9 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladinė cukinijų duona
kitas įrašas
Paprastas tuno pyragas

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės apkepas su brokoliais

Ryžiai su vištiena ir voveraitėmis

Arroz con Pollo (ryžiai su vištiena ispaniškai)

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Veganiški Teryaki kukuliai su cukinijų makaronais

Vištienos kaselės

GĖRIMAI

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

LENGVI KĄSNELIAI

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

9 komentarai

Indre 23 Rgs ’09 - 11:43 pm

Turetu buti ispudinga,. Kai gausiu grybu – bandysiu 🙂

Reply
Pastaba 24 Rgs ’09 - 11:12 am

Labai skaniai atrodo 🙂 Būtinai pamėginsim.
Tik viena pastaba tinklaraščio autorei…
Kodėl visi pavadinimo žodžiai rašomi iš didžiųjų raidžių? 🙂 Juk tai ne koks nors tikrinis daiktavardis 🙂

Reply
Asta 24 Rgs ’09 - 3:34 pm

Indre, būtinai pamėgink, o paskui dar įspūdžiais pasidalink, savo vertinimą pateik! 😉
Pastaba, ačiū 🙂 Kodėl didžiosiom? Paprasta – nes man taip kažkaip gražiau pasirodė 😀

Reply
rūtuliukas 24 Rgs ’09 - 7:15 pm

oj, kaip čia jauku ir gražu 🙂 super. Šaunūs šaunūs persikėlimo padariniai :))

Reply
Asta 24 Rgs ’09 - 7:58 pm

rūtuliuk, be galo smagu girdėti 🙂 Dėkui už komplimentus 🙂

Reply
Pastaba 24 Rgs ’09 - 8:24 pm

Anglų kalbos įtaka 🙁 kaip gaila…

Reply
Jurga 1 Spa ’10 - 11:45 am

išbandžiau:
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=644575&view=findpost&p=40762229
🙂

Reply
Jurga 1 Spa ’10 - 3:00 pm

oi, pritersiau su savo nuorodom ir komentarais. ziuriu nuoroda kazko numeta ne ta..:(
tei va, ten mano bandyta tarta vienu psl atgal 🙂
gal mes ne labai megejai tokiu pyragu arba mano nukrypimai nuo recepto, jog ne labai patiko.. bet jog ismeginau, tai saunu 🙂 visad reik kazka naujo megint 😉

Reply
Asta 2 Spa ’10 - 6:13 pm

Jurga, ne ne, nieko nepriteršei, viską radau 🙂 Na, nukrypinai nuo recepto tavo tokie visai oho, nemenki tokie 🙂 Aš, pavyzdžiui, to sūrio nedrįsčiau čia dėti, nors ką gali žinoti. Ir miltų pakeitimas į ruginius gal ne visai į pliusą, nes tada pagrindas turėjo gautis toks… tvirtas, kietas gal net, nelabai įsivaizduoju. O čia – trapus, plonytis. Bet, žinoma, kiekvienam pagal skonį – čia jau faktas :)) Džiaugiuosi, kad išbandei, ir tikiuosi, kad ši nesėkmė tavęs neatbaidys dar kažką iš saulėtos virtuvės išmėginti 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas

    17 Bal ’21
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Maskarponės, kondensuoto pieno ir raudonų uogų želė tortas

    14 Bir ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas

    17 Bal ’21
  • Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio padažu

    14 Bal ’21
  • Baklava su pistacijomis, lazdynų ir graikiniais riešutais

    11 Bal ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (28)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (20)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (243)
    • Apkepai (42)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (113)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (28)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (210)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (21)
    • Karštieji užkandžiai (30)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (114)
    • Salotos (33)
    • Šaltieji užkandžiai (51)
    • Sumuštiniai (21)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (17)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (498)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (79)
    • Desertai indeliuose (59)
    • Keksai, keksiukai (89)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (128)
    • Pyragėliai (34)
    • Saldainiai (15)
    • Sausainiai (68)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų