Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiVarškės patiekalai

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

parašė Asta 27 Lap ’19
Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Norėtųsi man šį tekstą pradėti lyg pasaką: kažkada seniai seniai, gyveno Asta; vieną vakarą ji orkaitėje iškepė tobulus moliūginius varškėtukus. Pasidžiaugusi garsiai, receptą pažadėjusi tinklaraštyje užrašyti greitai, o kitiems, nekantraujantiems, paskubomis nusiuntusi tiesiog žinutėmis, ėmė ir… savo pažadą pamiršo. Baigėsi vasara, praėjo visas ruduo, viena koja į pasaulį jau žengė žiema, kai niūrios dienos prieblandoje ji vėl maišė tešlą varškėtukams, ir suprato – dabar arba niekada.

Vis pajuokauju, kad pastarosiomis savaitėmis pristigau ne tik eilučių savo planuotėje, bet ir lipnių lapelių, ir tuščių popieriaus lapų; jei jau tušinukai nustos rašyti – priimsiu tai kaip iškalbingą ženklą. Bet kol kas tiesiog stengiuosi savo betvarkėje atrasti šiokią tokią tvarką, kuri padėtų kvėpuoti lengviau. Padėti pliusiuką prie pažado, ištarto prieš mėnesius, – visai nebloga pradžia.

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai yra nuostabūs. Jie pasakiškai aromatingi, švelniai saldūs (moliūgas – natūraliai saldi daržovė, o aš dar ir šaukštą kitą rudojo cukraus įberiu). Kepdami jie pakyla, išsipučia lyg balionėliai ir gražiai apskrunda. O po traškia plutele – minkštas, burnoje tirpstantis varškėtis.

Patiko man, patiko saulėtam virtuviukui, patiko ir visiems kitiems ragavusiems. Net mano vyrui – išrankiausiam maistui žmogui, kokį tik pažįstu šiame pasaulyje – šie varškėtukai patiko. Ne taip ir dažnai tokie stebuklai nutinka, kad įstengčiau nutylėti ir nepasigirti, šypt.

Taigi, ar galima tokiems receptams leisti pasimiršti? Nevalia. Mūsų namuose šie varškėtukai jau tapo vienu tų patiekalų, ruošiamų dažniau nei įprasta. Galbūt ir jūsų namuose pasklidę nosį kutenantys moliūgų, cinamono, rudojo cukraus kvapai prie valgomojo stalo galėtų sukviesti visą šeimą? Tikiu, kad galėtų!

 Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

 Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Atsispausdinti
Porcijos: 5-7 porcijos Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

400 g varškės
200 g moliūgų tyrės
4 kiaušinių
4 valg. š. rudojo cukraus
2 stiklinių (280 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. malto cinamono

tirpinto sviesto (aptepti)

Patiekti:
graikiško jogurto
mėgstamos uogienės
šviežių uogų

GAMINIMO EIGA

1. Iš pradžių pasiruoškite moliūgų tyrę. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jos išdėliokite gabalais supjaustytą moliūgą (odele į viršų). Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol moliūgas suminkštės (kepimo laikas labai priklausys nuo gabalų dydžio). Kepto moliūgų odeles nulupkite, o minkštąją dalį sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
2. Paruoškite varškėtukus. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
3. Į didelį dubenį sudėkite varškę, moliūgų tyrę, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išsukite iki vientisos masės.
4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Suberkite į varškės plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Gausite labai lipnią tešlą.
5. Ant lygaus ir švaraus virtuvės stalviršio gausiai paberkite miltų. Ant jų iš dubens iškrėskite minkštą varškėtukų masę ir voliodami miltuose suformuokite tešlą į volelius – jei miltų įminkysite per daug, varškėtukai bus kieti ir sprangūs.
6. Tešlos volelius supjaustykite kelių centimetrų gabalėliais. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir paviršių aptepkite tirpintu sviestu.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių. Stebėkite, kad varškėtukai neperkeptų.
8. Iškepusius varškėtukus patiekite iš karto, šiltus, su graikišku jogurtu, mėgstama uogiene, uogomis ar kitais mėgstamais priedais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.

 Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

cinamonasjogurtasmoliūgaiuogienėuogosvarškė
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varškės pyragas su mandarinais
kitas įrašas
Imbierinės eglutės

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių...

Grybų lazanija

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

Virtų bulvių blynai su sūriu

Kalėdų salotos su šaltai rūkytu upėtakiu

Vegetariški salotų dubenėliai su humusu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Trintų bulvių blynai su sūriu

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

Bulvių ir menkės paplotėliai

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu...

Moliūginės kavos sūrio pyragas

Mielinis cinamono ritinėlių pyragas

Blynų tortas su šokoladu

Sūdytos karamelės kvadratėliai

Plikyti riestainiai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

    28 Sau ’23
  • Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

    26 Sau ’23
  • Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

    24 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (290)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (32)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (270)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (136)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų