Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiKARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiVarškės patiekalai

Obuoliniai varškėčiai

parašė Asta 9 Bal ’14
Obuoliniai varškėčiai

Keliauti yra beprotiškai gera. Atitrūkti nuo žemės, nuo realybės, nuo darbų, pakilti virš debesų. O grįžti namo ir po varginančio, žaibais nutvieksto skrydžio griūti į savo lovą… taip pat gera. Taigi, taip – štai ir aš – po puikių aštuonių dienų neįtikėtino žydrumo vandens apsuptoje mažytėje saloje – šiandien aš jau namie. 

Buvo visko. Daug šiltos saulės, daug tikros vasaros. Ilgų pasivaikščiojimų, žavių pakrančių, skalaujamų žydro vandens, kalnų, skardžių. Daug lėtų vakarienių jaukiuose restoranėliuose. Daug skanaus maisto. Ir vyno. Buvo akimirkų, kurias norėjosi sustabdyti; ir daug žadą atimančių vaizdų, kurių neužteko įamžinti tik fotoaparatu – norėjosi įsižiūrėti, pajausti, įsiminti. Kad kažkada vėliau, kai bus liūdna ar ilgu, galėtum prisiminti lyg čia ir dabar. Ir vėl visa širdis prisipildytų to gero jausmo, kurį visuomet atneša kelionės. Tikriausiai visos kelionės turi tokią galią. Visos ir visada, kad ir kurią iš šimtų krypčių pasirinktum.

Varškėčiai su obuoliais (5)

Parsivežiau begalę gerų įspūdžių, įkvėpimo ir gyvenimo džiaugsmo. Tikiu, kad visi, kurie keliauja, supranta, kaip dabar jaučiuosi – truputį pavargusi, nors energija nori lietis per kraštus; norinti labai daug ką papasakoti, nors įspūdžiai dar tokie švieži, kad nesidėlioja į rišlų pasakojimą. Viena koja dar ten, kita – jau čia. Bandanti įsivažiuoti į ritmą, nors mano mintims būti čia ir dabar yra kur kas sunkiau nei man pačiai.

O kol sudėliosiu visus įspūdžius į sakinius ir pastraipas, štai receptas. Laukiantiems, keliaujantiems ir grįžtantiems. Ir visiems kitiems, šypt.

Varškėčiai su obuoliais (3)

Skonis: 10/10. Į varškės tešlą įmaišius tarkuotą obuolį, iškepti varškėčiai bus minkštesni, drėgnesni, panašesni į saldžius blynelius ar pyragėlius. Tai lyg desertas ir vakarienė viename. O ar gali būti kas šauniau nei desertas vakarienei?..

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Varškėčiai su obuoliais (4)

Obuoliniai varškėčiai

Atsispausdinti
Porcijos: 9 varškėčiai Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

200 g varškės
1 kiaušinis
1 tarkuotas obuolys
1 puodelis (140 g) miltų
3 valg. š. cukraus
½ arb. š. vanilinio cukraus
2 valg. š. vanilinio jogurto
½ arb. š. cinamono
¼ arb. š. druskos

GAMINIMO EIGA

1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Įmaišykite tarkuotą obuolį.
2. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir druską, sudėkite vanilinį jogurtą. Išmaišykite iki vientisos masės.
3. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
5. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
6. Patiekite su obuoliene, uogomis, karamelės padažu, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.

blynaicinamonasobuoliaivanilėvarškė
4 komentarai
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sluoksniuotas avižinių sausainių, žemės riešutų sviesto muso ir šokolado desertas
kitas įrašas
Vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir...

Purūs blynai

Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis...

Sviestinė duona „Brioche“

Grikių dubenėliai su kiaušiniais, avokadais ir lašiša

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta...

MAMOS DIENORAŠTIS // Bananų duona su varškės įdaru

Nekeptas kreminio sūrio desertas su braškėmis

Kavos ledai su sausainių gabaliukais

Moliūginės cinamoninės bandelės

Varškės spurgos

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Makaronai su voveraitėmis ir šonine

Virtiniai su bulvėmis ir rūkyta šonine

Pievagrybių pyragas

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Obuoliniai avižinių miltų blyneliai

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Salotos su kepta lašiša

Kitokia balta mišrainė

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

4 komentarai

Asta 10 Bal ’14 - 3:14 am

Reiks pabandyti su kokosų miltais išsikepti

Reply
Asta 18 Bal ’14 - 5:41 am

Asta, turėtų būti labai gardu 😉

Reply
Toma 13 Bal ’14 - 6:21 am

Bandžiau. Tikrai tarkuoti obuoliai pagyvina skonį, bet truputį miltų padauginau, tačiau čia jau mano kaltė, nes kažkaip per lipnu buvo. Iki tol kol susipratau, jog galima formuoti drėgnomis rankomis. Bet vis tiek buvo skanu. 😀 Dar norėčiau paklausti, kokį fotoaparatą naudojat?

Reply
Asta 18 Bal ’14 - 5:42 am

Toma, taip taip, aš irgi su vandeniu pavilgytom rankom tokius varškėčius visada formuoju. Kitaip – be šansų 🙂 Pažiūrėjau, kad ir recepte parašyta, bet žinau, kad tokie dalykai dažnai pro akis tiesiog prasprūsta 🙂

Naudoju Nikon D90 fotoaparatą, 50 mm objektyvą 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Morenginė pavlovos eglutė

    19 Gru ’21
  • 5

    Minkštas obuolių pyragas

    22 Rgs ’23
  • 6

    Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės padažu

    25 Rgs ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (311)
    • Apkepai (49)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (38)
    • Daržovių patiekalai (127)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (77)
    • Miltiniai patiekalai (27)
    • Nesaldūs pyragai (31)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (33)
    • Žuvis (43)
  • KELIONĖS (18)
  • LENGVI KĄSNELIAI (288)
    • Blynai ir vafliai (43)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (143)
    • Salotos (55)
    • Šaltieji užkandžiai (72)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (609)
    • Bandelės (38)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (101)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (151)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (76)
    • Tortai (114)
  • SRIUBOS (25)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (16)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų