Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAI

Citrininiai lietiniai blyneliai su varškės ir citrinų kremu

parašė Asta 30 Rgp ’15
Citrininiai lietiniai blyneliai su varškės ir citrinų kremu

Tikriausiai pirmą kartą gyvenime lyg pamišusi laukiu rudens. Puikiai prisimenu savo liūdnus šniurkščiojimus kiekvienąkart, vasarai besibaigiant; bet tik ne šiemet. Nes, pasirodo, dalykai ima ir įvyksta, nepriklausomai nuo metų laiko. Ir kartais būtent tada – rudenį, kartu su pirmąja jo diena – įvyksta geriausi dalykai. Beprotiškai ilgai laukti; sapnuoti, svajoti ir iki skausmo pasiilgti dalykai. 

Mano žmogus grįžta namo. Pagaliau. Laukdama ir skaičiuodama paskutines valandas, savaitgalį blaškausi tarp prekystalių turguje. Planuoju vakarienę. Planuoju laiką kartu. Pasivaikščiojimus, filmus, pokalbius, ilgus vakarus, vyno taures, savaitgalio pusryčius. 

Mintyse sau pažadu, kad vieną gražų sekmadienį būtinai pusryčiams iškepsiu blynų. Tada, kai iki soties saldžiai išsimiegosim. Kai pažadins saulės spinduliai. Šyptelėsiu, pamerksiu akį ir pažadėjus grįžti, basom kojom bėgsiu į virtuvę. Jis tikriausiai manęs nesulauks; kol dar maišysiu blynams tešlą ir plikysiu kavą, pats ateis ir susiras mane, išsitaršiusiais plaukais ir miltuota pižama. Ir tada, susisėdę prie stalo, apkabinę puodelius pamažu budinančios kavos, aplink tvyrant saldžiam blynų kvapui, mes mėgausimės ta nepakartojama akimirka. Kai laikas trumpam sustoja ir perveria mintis, jog gyvenimas vis tik yra nuostabus. 

Su visais atsisveikinimais ir grįžimais namo. Su visais kalnais ir pakalnėmis. Su visa niekad nesibaigiančia meile ir didžiuliais gyvenimo džiaugsmais juokingai mažuose dalykuose.

 Citrininiai lietiniai blyneliai

Skonis: 10/10. Citrinos, aguonos, varškė ir citrinų kremas – kai recepte atsiranda šie keturi ingredientai, aš niekada neabejoju tobulai skaniu rezultatu. Ir niekada neklystu, šypt!

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

 Citrininiai lietiniai blyneliai

Citrininiai lietiniai blyneliai su varškės ir citrinų kremu

Atsispausdinti
Porcijos: 14 blynų Paruošimo laikas: 75 min. + 1 val. tešlos šaldymas

INGREDIENTAI

Blyneliams:
4 kiaušinių
2 stiklinių (500 ml) pieno
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 valg. š. medaus
1 citrinos nutarkuotos žievelės
1 ¾ stiklinės (245 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. druskos
3 valg. š. aguonų
½ stiklinės (125 ml) aliejaus

Įdarui:
375 g tepamosios varškės
¾ stiklinės (105 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 valg. š. citrinų sulčių
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35% riebumo)
15 valg. š. citrinų kremo

Patiekti:
šviežių uogų
šviežių mėtų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite blynų tešlą. Kiaušinius elektriniu plaktuvu išplakite, kol suputos ir jų tūris padidės. Supilkite pieną, vanilės ekstraktą, medų, suberkite nutarkuotas citrinos žieveles ir dar kartą išplakite.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir aguonas. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir išplakite iki visiškai vientisos masės. Toliau lėtai plakdami, plona srovele supilkite aliejų.
3. Uždenkite dubenį su paruošta tešla maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 1 valandą ar ilgiau.
4. Iškepkite blynus. Keptuvę (22 cm skersmens) ištepkite šlakeliu aliejaus. Pilkite po samtį (apie 50 ml) tešlos į keptuvę ir greitai ją paskirstykite per visą keptuvės paviršiaus plotą. Kepkite, kol blyno paviršius sutirštės ir pamatysite kylančius burbuliukus, o kepanti blyno pusė gražiai apskrus.
5. Atsargiai apverskite ir lygiai taip pat apkepkite antrą blyno pusę. Iškepkite visus blynus ir palikite, kad šiek tiek atvėstų.
6. Paruoškite įdarą. Tepamąją varškę, miltelinį cukrų, vanilės ekstraktą ir citrinų sultis išmaišykite iki visiškai vientisos masės.
7. Kitame inde elektriniu plaktuvu iki standžių putų išplakite riebią šaltą grietinėlę. Lengvais judesiais išplaktą grietinėlę įmaišykite į varškės kremą.
8. Dubenį su paruoštu kremu uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve, kol ruošite lietinius blynelius.
9. Paruoškite lietinius blynelius. Imkite po vieną lietinį blyną. Į jo centrą dėkite po šaukštą citrinų kremo ir tolygiai paskleiskite per visą blynelio paviršių. Ant viršaus paskirstykite porą šaukštų varškės kremo.
10. Perlenkite blynelį per pusę, tuomet – dar kartą per pusę.
11. Patiekite. Lietinius blynelius patiekite su šviežiomis uogomis, papuošę šviežių mėtų lapeliais.

aguonosblynaicitrinosgrietinėlėmedusmėtossaldumynaisaldūs blynaiuogosvanilėvarškė
7 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosinis pyragas su varškės kremu ir uogomis
kitas įrašas
Moliūginis sūrio tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

Šokoladiniai blyneliai

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Kokosinė ryžių dribsnių košė su bananais

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir...

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto užkandis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Grikių granola

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir...

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Vištienos ir avokadų salotos su kiaušiniais

Žalieji sumuštiniai su humusu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrininis sūrio tortas su aguonomis

Vaniliniai baltojo šokolado putėsiai su avietėmis

Kokosinis uogų ir obuolių trupiniuotis

Kriaušiniai keksiukai su graikiniais riešutais

Sausainiai “Sveikata”

Prancūziški migdoliniai morengai. Macarons

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Aštrus vištienos karis

Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais

Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų...

Česnakinė vištiena su bulvytėmis

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

7 komentarai

Laima 5 Rgs ’15 - 12:19 pm

Kas per citrinų kremas? Kaip pasidaryt/iš kur gaut? 🙂

Reply
Laima 7 Rgs ’15 - 8:31 pm

Žiauriai skanu net ir be citrinų kremo!

Reply
Asta 23 Rgs ’15 - 5:01 pm

Laima, labai atsiprašau, kad nespėjau atsakyti laiku, bet kaip ir parašė Justina komentare žemiau – paspaudus ant žodžių “citrinų kremo”, nukeliaujate tiesiai į receptą 🙂
Džiaugiuosi, kad blyneliai patiko ir be kremo, bet labai rekomenduoju išbandyti ir su juo – fantastiškai skanu! 🙂

Reply
Justina 18 Rgs ’15 - 9:16 pm

Pateikta nuoroda citrinu kremui,paspaudus ant jos nukelia tiesiai i recepta. Labai nagai niezti isbandyt,tepama varske tas pats kaip Philadelphia ar labiau kaip rikota?

Reply
Asta 23 Rgs ’15 - 5:03 pm

Justina, ačiū, kad “pavaduojate” mane, kartais nespėjančią labai greitai atrašyti į komentarus 🙂
Šis receptas tikrai vertas būti išbandytas 🙂 O tepama varškė – labiau “Philadelphia”, nors pagal skonį drąsiai galite naudoti ir rikotą 😉

Reply
Aušra 26 Rgs ’15 - 4:14 pm

Kątik išsikepiau šių lietinių – labai skanūs! Pats geriausias lietinių receptas, kokius esi kepusi. Tik mums 3 asmenų šeimai kitąkart reiktų iš pusės normos, nes lietiniai labai sotūs, daug jų nesuvalgysi 🙂 Aplamai 10/10 🙂

Reply
Asta 27 Rgs ’15 - 11:01 am

Aušra, ačiū! Labai smagu girdėti 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22
  • Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

    12 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (265)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (117)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (62)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (245)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (42)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (11)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų