Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Blynai ir vafliaiKARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiVarškės patiekalai

Obuoliniai varškėčiai

parašė Asta 9 Bal ’14
Obuoliniai varškėčiai

Keliauti yra beprotiškai gera. Atitrūkti nuo žemės, nuo realybės, nuo darbų, pakilti virš debesų. O grįžti namo ir po varginančio, žaibais nutvieksto skrydžio griūti į savo lovą… taip pat gera. Taigi, taip – štai ir aš – po puikių aštuonių dienų neįtikėtino žydrumo vandens apsuptoje mažytėje saloje – šiandien aš jau namie. 

Buvo visko. Daug šiltos saulės, daug tikros vasaros. Ilgų pasivaikščiojimų, žavių pakrančių, skalaujamų žydro vandens, kalnų, skardžių. Daug lėtų vakarienių jaukiuose restoranėliuose. Daug skanaus maisto. Ir vyno. Buvo akimirkų, kurias norėjosi sustabdyti; ir daug žadą atimančių vaizdų, kurių neužteko įamžinti tik fotoaparatu – norėjosi įsižiūrėti, pajausti, įsiminti. Kad kažkada vėliau, kai bus liūdna ar ilgu, galėtum prisiminti lyg čia ir dabar. Ir vėl visa širdis prisipildytų to gero jausmo, kurį visuomet atneša kelionės. Tikriausiai visos kelionės turi tokią galią. Visos ir visada, kad ir kurią iš šimtų krypčių pasirinktum.

Varškėčiai su obuoliais (5)

Parsivežiau begalę gerų įspūdžių, įkvėpimo ir gyvenimo džiaugsmo. Tikiu, kad visi, kurie keliauja, supranta, kaip dabar jaučiuosi – truputį pavargusi, nors energija nori lietis per kraštus; norinti labai daug ką papasakoti, nors įspūdžiai dar tokie švieži, kad nesidėlioja į rišlų pasakojimą. Viena koja dar ten, kita – jau čia. Bandanti įsivažiuoti į ritmą, nors mano mintims būti čia ir dabar yra kur kas sunkiau nei man pačiai.

O kol sudėliosiu visus įspūdžius į sakinius ir pastraipas, štai receptas. Laukiantiems, keliaujantiems ir grįžtantiems. Ir visiems kitiems, šypt.

Varškėčiai su obuoliais (3)

Skonis: 10/10. Į varškės tešlą įmaišius tarkuotą obuolį, iškepti varškėčiai bus minkštesni, drėgnesni, panašesni į saldžius blynelius ar pyragėlius. Tai lyg desertas ir vakarienė viename. O ar gali būti kas šauniau nei desertas vakarienei?..

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Varškėčiai su obuoliais (4)

Obuoliniai varškėčiai

Atsispausdinti
Porcijos: 9 varškėčiai Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

200 g varškės
1 kiaušinis
1 tarkuotas obuolys
1 puodelis (140 g) miltų
3 valg. š. cukraus
½ arb. š. vanilinio cukraus
2 valg. š. vanilinio jogurto
½ arb. š. cinamono
¼ arb. š. druskos

GAMINIMO EIGA

1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Įmaišykite tarkuotą obuolį.
2. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir druską, sudėkite vanilinį jogurtą. Išmaišykite iki vientisos masės.
3. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
5. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
6. Patiekite su obuoliene, uogomis, karamelės padažu, grietine, jogurtu ar kitais mėgstamais priedais.

blynaicinamonasobuoliaivanilėvarškė
4 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sluoksniuotas avižinių sausainių, žemės riešutų sviesto muso ir šokolado desertas
kitas įrašas
Vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio sūrio kepurėlėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pastizzi. Maltietiški pyragėliai su sūriu

BLYNŲ FIESTA // Blyneliai su rikotos sūrio įdaru...

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Žemės riešutų sviesto granola

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Ryžiai su moliūgais

Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Pica „Margarita“

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

LYG MEDITACIJA // Vanilinis ryžių pudingas su keptais...

Prieskoniniai riešutai

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis...

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

4 komentarai

Asta 10 Bal ’14 - 3:14 am

Reiks pabandyti su kokosų miltais išsikepti

Reply
Asta 18 Bal ’14 - 5:41 am

Asta, turėtų būti labai gardu 😉

Reply
Toma 13 Bal ’14 - 6:21 am

Bandžiau. Tikrai tarkuoti obuoliai pagyvina skonį, bet truputį miltų padauginau, tačiau čia jau mano kaltė, nes kažkaip per lipnu buvo. Iki tol kol susipratau, jog galima formuoti drėgnomis rankomis. Bet vis tiek buvo skanu. 😀 Dar norėčiau paklausti, kokį fotoaparatą naudojat?

Reply
Asta 18 Bal ’14 - 5:42 am

Toma, taip taip, aš irgi su vandeniu pavilgytom rankom tokius varškėčius visada formuoju. Kitaip – be šansų 🙂 Pažiūrėjau, kad ir recepte parašyta, bet žinau, kad tokie dalykai dažnai pro akis tiesiog prasprūsta 🙂

Naudoju Nikon D90 fotoaparatą, 50 mm objektyvą 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22
  • Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

    12 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (265)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (117)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (62)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (245)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (42)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (11)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų