Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KošėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

parašė Asta 1 Bal ’19
Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Viskas, ką šiandien pasakysiu, galėtų būti vien melas ir pokštai, bet dalykas tas, kad talento apgaudinėti aš nelabai turiu. Jei tik sukurpiu kokį linksmesnį planą, pradedu prunkšti iš juoko dar nė neįpusėjusi regzti pinklių, ir būnu vienas-du išaiškinta. Todėl viskas, ką šiandien pasakysiu, bus tiesa. Kaip kad tai, jog pagaliau atradau tikrai labai gardų pernakt brinkintos avižinės košės receptą!

Akis už idėjos užpilti avižinius dribsnius ne tik pienu, bet ir kava, man užkliuvo jau senokai. Mane pažįstantys galėtų patvirtinti, kad kavą aš labai mėgstu ne tik garuojančią puodelyje, bet ir visokiais kitais pavidalais – kavos ledai, kavos pyragas, sausainiai su kava. Mano vyras kiekvieną kartą raukosi, vos tik pasiūlau jam paragauti, bet juk taip skanu!

Vis tik ragauti šią košę buvo nedrąsu – turėjau abejonių, ar toji kava čia tiks taip, kad galėčiau receptą užrašyti juodu ant balto ir rekomenduoti jums. Žinot ką? Galiu! Kava čia ne tik tiko, bet tai apskritai yra pirmoji pernakt brinkinta avižinė košė, kuri man labai patiko. Todėl pagaminau ją dar kartą, nufotografavau, receptą užsirašiau, tuomet perrašiau į tinklaraštį – ir štai! Rekomenduoju!

Viena pastaba: aš paprastai kelias porcijas brinkinu viename didesniame inde, o iš ryto perdedu į atskirus indelius. Lygiai taip pat galima padalinti visus ingredientus proporcingai ir iš karto brinkinti atskiruose indeliuose.

Ir viena idėja: tokius pusryčius neįtikėtinai patogu reikalui esant įsimesti į rankinę, kuprinę ar automobilio daiktadėžę – jei žinote, kad pusryčiauti teks kažkur pakeliui, jei kažkur keliaujate ar neįtikėtinai skubate. Man pačiai dabar, kai pusryčiauju dažniausiai vidurdienį, tokie lengvai transportuojami pusryčiai yra tikras džiaugsmas ir išsigelbėjimas. Tiesiog sandariai užsukite stiklainėlį dangteliu ir pirmyn į kelią!

 Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 5 min. + brinkinimas per naktį

INGREDIENTAI

1 stiklinės (140 g) avižinių dribsnių
3 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų (chia)
½ stiklinės (125 ml) šaltos kavos
¾ stiklinės (185 ml) pieno
2 valg. š. rikotos sūrio
2 valg. š. medaus
žiupsnio druskos
žiupsnio vanilinio cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir išmaišykite. Uždenkite indą ir per naktį palaikykite šaldytuve.
2. Ryte išbrinkusias avižas sudėkite į indelius ar paskirstykite į dubenėlius ir patiekite su mėgstamais priedais, pavyzdžiui, traškiais dribsniais (man čia jie tiko ypatingai gardžiai!).

 Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

avižiniai dribsniaichiaispaninio šalavijo sėkloskavakošėmeduspienaspusryčiairikotavanilė
4 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais
kitas įrašas
Mielinė pynė su šokoladiniu riešutų kremo įdaru

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Traiškytos česnakinės bulvytės su kietuoju sūriu ir varškės...

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais...

Barbekiu salotos su vištiena

VELYKINIŲ KIAUŠINIŲ MARGINIMAS | 3 IDĖJOS

Kalėdinis užkandžių padėklas

Veganiški (augaliniai) migdoliniai vafliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Keptos vištienos, kiaušinių ir avokadų mišrainė

MAMOS DIENORAŠTIS // Traškūs dribsniai su bolivinėmis balandomis

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Citrininiai lietiniai blyneliai su varškės ir citrinų kremu

Brokolių salotos

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

REKLAMA

GĖRIMAI

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Karamelinis ledų ir kavos desertas

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

4 komentarai

Do 1 Bal ’19 - 1:39 pm

O kokia kava naudojate?Tiesiog namie virta ir atvesinta juoda kava?????

Reply
Asta 4 Bal ’19 - 10:22 am

Taip, tiesiog namie paruoštą atvėsintą juodą kavą (žinoma, nukoštą, be tirščių) 🙂

Reply
Ingrida 4 Bal ’19 - 6:46 am

Laba diena, aš kaip ir Jūs mėgstu kavą ir jos skinį, leduose, pyraguose, sausainiuose, tad šį pusryčių variantą nutariau nedelsiant išbandyti. Kaip tik ieškojau pusryčių variantų ir čia štai visas toks nuostabus, su mėgiamu kokoso pienu, chia, kava.
Aš tik nedėjau rikotos, medų keičiau stevija, kalorijos????, kavą užpyliau dar gerokai šilta. Ryte buvo tobuli pusryčiai. Rekomenduoju. Tiesiog tikrai nuostabus skonis. Ačiū. Dar vilioja tas su babanu ir riešutų sviestu, įtariu irgi arti tobulybės????

Reply
Asta 4 Bal ’19 - 10:23 am

Ingrida, labai džiaugiuosi skaitydama Jūsų įspūdžius, ačiū, kad jais dalinatės! 🙂 O bananų ir riešutų sviesto duetas taip pat tobulas, labai rekomenduoju išmėginti! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų