Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KošėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

parašė Asta 1 Bal ’19
Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Viskas, ką šiandien pasakysiu, galėtų būti vien melas ir pokštai, bet dalykas tas, kad talento apgaudinėti aš nelabai turiu. Jei tik sukurpiu kokį linksmesnį planą, pradedu prunkšti iš juoko dar nė neįpusėjusi regzti pinklių, ir būnu vienas-du išaiškinta. Todėl viskas, ką šiandien pasakysiu, bus tiesa. Kaip kad tai, jog pagaliau atradau tikrai labai gardų pernakt brinkintos avižinės košės receptą!

Akis už idėjos užpilti avižinius dribsnius ne tik pienu, bet ir kava, man užkliuvo jau senokai. Mane pažįstantys galėtų patvirtinti, kad kavą aš labai mėgstu ne tik garuojančią puodelyje, bet ir visokiais kitais pavidalais – kavos ledai, kavos pyragas, sausainiai su kava. Mano vyras kiekvieną kartą raukosi, vos tik pasiūlau jam paragauti, bet juk taip skanu!

Vis tik ragauti šią košę buvo nedrąsu – turėjau abejonių, ar toji kava čia tiks taip, kad galėčiau receptą užrašyti juodu ant balto ir rekomenduoti jums. Žinot ką? Galiu! Kava čia ne tik tiko, bet tai apskritai yra pirmoji pernakt brinkinta avižinė košė, kuri man labai patiko. Todėl pagaminau ją dar kartą, nufotografavau, receptą užsirašiau, tuomet perrašiau į tinklaraštį – ir štai! Rekomenduoju!

Viena pastaba: aš paprastai kelias porcijas brinkinu viename didesniame inde, o iš ryto perdedu į atskirus indelius. Lygiai taip pat galima padalinti visus ingredientus proporcingai ir iš karto brinkinti atskiruose indeliuose.

Ir viena idėja: tokius pusryčius neįtikėtinai patogu reikalui esant įsimesti į rankinę, kuprinę ar automobilio daiktadėžę – jei žinote, kad pusryčiauti teks kažkur pakeliui, jei kažkur keliaujate ar neįtikėtinai skubate. Man pačiai dabar, kai pusryčiauju dažniausiai vidurdienį, tokie lengvai transportuojami pusryčiai yra tikras džiaugsmas ir išsigelbėjimas. Tiesiog sandariai užsukite stiklainėlį dangteliu ir pirmyn į kelią!

 Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 5 min. + brinkinimas per naktį

INGREDIENTAI

1 stiklinės (140 g) avižinių dribsnių
3 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų (chia)
½ stiklinės (125 ml) šaltos kavos
¾ stiklinės (185 ml) pieno
2 valg. š. rikotos sūrio
2 valg. š. medaus
žiupsnio druskos
žiupsnio vanilinio cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir išmaišykite. Uždenkite indą ir per naktį palaikykite šaldytuve.
2. Ryte išbrinkusias avižas sudėkite į indelius ar paskirstykite į dubenėlius ir patiekite su mėgstamais priedais, pavyzdžiui, traškiais dribsniais (man čia jie tiko ypatingai gardžiai!).

 Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

avižiniai dribsniaichiaispaninio šalavijo sėkloskavakošėmeduspienaspusryčiairikotavanilė
4 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais
kitas įrašas
Mielinė pynė su šokoladiniu riešutų kremo įdaru

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kalėdinis užkandžių padėklas

Sumuštinukai su pievagrybiais

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir...

Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais

Obuoliniai avižinių miltų blyneliai

Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

REKLAMA

GĖRIMAI

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Kreminis airiško viskio likeris

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Makaronų apkepas su tunu

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

MAMOS DIENORAŠTIS // Spaghetti su cukinijomis ir avokadais

Česnakinė vištiena su bulvytėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

Jogurto, granolos ir braškių sluoksniuotis

Lašišos paštetas

Blynas su obuoliais

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Salotos su lašiša ir fetos sūriu

4 komentarai

Do 1 Bal ’19 - 1:39 pm

O kokia kava naudojate?Tiesiog namie virta ir atvesinta juoda kava?????

Reply
Asta 4 Bal ’19 - 10:22 am

Taip, tiesiog namie paruoštą atvėsintą juodą kavą (žinoma, nukoštą, be tirščių) 🙂

Reply
Ingrida 4 Bal ’19 - 6:46 am

Laba diena, aš kaip ir Jūs mėgstu kavą ir jos skinį, leduose, pyraguose, sausainiuose, tad šį pusryčių variantą nutariau nedelsiant išbandyti. Kaip tik ieškojau pusryčių variantų ir čia štai visas toks nuostabus, su mėgiamu kokoso pienu, chia, kava.
Aš tik nedėjau rikotos, medų keičiau stevija, kalorijos????, kavą užpyliau dar gerokai šilta. Ryte buvo tobuli pusryčiai. Rekomenduoju. Tiesiog tikrai nuostabus skonis. Ačiū. Dar vilioja tas su babanu ir riešutų sviestu, įtariu irgi arti tobulybės????

Reply
Asta 4 Bal ’19 - 10:23 am

Ingrida, labai džiaugiuosi skaitydama Jūsų įspūdžius, ačiū, kad jais dalinatės! 🙂 O bananų ir riešutų sviesto duetas taip pat tobulas, labai rekomenduoju išmėginti! 🙂

Reply

Komentuoti: Do Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų