Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KošėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

parašė Asta 1 Bal ’19
Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Viskas, ką šiandien pasakysiu, galėtų būti vien melas ir pokštai, bet dalykas tas, kad talento apgaudinėti aš nelabai turiu. Jei tik sukurpiu kokį linksmesnį planą, pradedu prunkšti iš juoko dar nė neįpusėjusi regzti pinklių, ir būnu vienas-du išaiškinta. Todėl viskas, ką šiandien pasakysiu, bus tiesa. Kaip kad tai, jog pagaliau atradau tikrai labai gardų pernakt brinkintos avižinės košės receptą!

Akis už idėjos užpilti avižinius dribsnius ne tik pienu, bet ir kava, man užkliuvo jau senokai. Mane pažįstantys galėtų patvirtinti, kad kavą aš labai mėgstu ne tik garuojančią puodelyje, bet ir visokiais kitais pavidalais – kavos ledai, kavos pyragas, sausainiai su kava. Mano vyras kiekvieną kartą raukosi, vos tik pasiūlau jam paragauti, bet juk taip skanu!

Vis tik ragauti šią košę buvo nedrąsu – turėjau abejonių, ar toji kava čia tiks taip, kad galėčiau receptą užrašyti juodu ant balto ir rekomenduoti jums. Žinot ką? Galiu! Kava čia ne tik tiko, bet tai apskritai yra pirmoji pernakt brinkinta avižinė košė, kuri man labai patiko. Todėl pagaminau ją dar kartą, nufotografavau, receptą užsirašiau, tuomet perrašiau į tinklaraštį – ir štai! Rekomenduoju!

Viena pastaba: aš paprastai kelias porcijas brinkinu viename didesniame inde, o iš ryto perdedu į atskirus indelius. Lygiai taip pat galima padalinti visus ingredientus proporcingai ir iš karto brinkinti atskiruose indeliuose.

Ir viena idėja: tokius pusryčius neįtikėtinai patogu reikalui esant įsimesti į rankinę, kuprinę ar automobilio daiktadėžę – jei žinote, kad pusryčiauti teks kažkur pakeliui, jei kažkur keliaujate ar neįtikėtinai skubate. Man pačiai dabar, kai pusryčiauju dažniausiai vidurdienį, tokie lengvai transportuojami pusryčiai yra tikras džiaugsmas ir išsigelbėjimas. Tiesiog sandariai užsukite stiklainėlį dangteliu ir pirmyn į kelią!

 Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 5 min. + brinkinimas per naktį

INGREDIENTAI

1 stiklinės (140 g) avižinių dribsnių
3 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų (chia)
½ stiklinės (125 ml) šaltos kavos
¾ stiklinės (185 ml) pieno
2 valg. š. rikotos sūrio
2 valg. š. medaus
žiupsnio druskos
žiupsnio vanilinio cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir išmaišykite. Uždenkite indą ir per naktį palaikykite šaldytuve.
2. Ryte išbrinkusias avižas sudėkite į indelius ar paskirstykite į dubenėlius ir patiekite su mėgstamais priedais, pavyzdžiui, traškiais dribsniais (man čia jie tiko ypatingai gardžiai!).

 Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

avižiniai dribsniaichiaispaninio šalavijo sėkloskavakošėmeduspienaspusryčiairikotavanilė
4 komentarai
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais
kitas įrašas
Mielinė pynė su šokoladiniu riešutų kremo įdaru

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

„Banana Split“ su jogurtu, granola ir uogomis

Pica su vytintu kumpiu, pesto ir „Burrata“

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

Jogurto, granolos ir braškių sluoksniuotis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lietinių blynų lazanija su trijų rūšių sūriais ir...

Pikantiškas pyragas su porais ir silke

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Brioche sumuštiniai su vištiena ir sūriu

Avižiniai blynai

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

4 komentarai

Do 1 Bal ’19 - 1:39 pm

O kokia kava naudojate?Tiesiog namie virta ir atvesinta juoda kava?????

Reply
Asta 4 Bal ’19 - 10:22 am

Taip, tiesiog namie paruoštą atvėsintą juodą kavą (žinoma, nukoštą, be tirščių) 🙂

Reply
Ingrida 4 Bal ’19 - 6:46 am

Laba diena, aš kaip ir Jūs mėgstu kavą ir jos skinį, leduose, pyraguose, sausainiuose, tad šį pusryčių variantą nutariau nedelsiant išbandyti. Kaip tik ieškojau pusryčių variantų ir čia štai visas toks nuostabus, su mėgiamu kokoso pienu, chia, kava.
Aš tik nedėjau rikotos, medų keičiau stevija, kalorijos????, kavą užpyliau dar gerokai šilta. Ryte buvo tobuli pusryčiai. Rekomenduoju. Tiesiog tikrai nuostabus skonis. Ačiū. Dar vilioja tas su babanu ir riešutų sviestu, įtariu irgi arti tobulybės????

Reply
Asta 4 Bal ’19 - 10:23 am

Ingrida, labai džiaugiuosi skaitydama Jūsų įspūdžius, ačiū, kad jais dalinatės! 🙂 O bananų ir riešutų sviesto duetas taip pat tobulas, labai rekomenduoju išmėginti! 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų