Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiai

Pikantiška sūrio užtepėlė

parašė Asta 12 Bir ’25
Pikantiška sūrio užtepėlė

Vietoj tradicinės vakarienės, susitikimui su draugais, penktadienio filmų vakarui, o gal ilgiems vakarams terasoje po vasaros dangumi. Suradę progą ar visai be progos – dėliokim užkandžių padėklą!

  • Pradėkim nuo „Biržių duonos“ traškių „Doki Doki“ keptos duonos traškučių.
  • Traškučiais kabinkim naminę, pikantišką, labai gardžią sūrio užtepėlę.
  • Raskim ant padėklo vietos uogoms, vaisiams, riešutams, mėgstamo kumpio riekelėms ir sūrio gabalėliams.

Trašku, švelnu, gaivu, sultinga – čia gali tilpti v i s k a s, ko norisi! Lai būna šis įrašas priminimas, koks gėris yra tokie užkandžių padėklai – kaip smagu ragauti, dalintis ir mėgautis.


Pikantišką sūrio užtepėlę ypač skanu ragauti su keptos duonos traškučiais – jų „Biržų duona“ asortimente rasite net trijų rūšių: su česnakais ir druska (klasika!), grietinės ir svogūnų skonio (lyg čipsai), pomidorų ir mocarelos skonio (kvepia Italija). Traškučiai itin ploni, todėl – itin traškūs!

Vaikystėje apie tokį maistą sakydavom, kad „lyg siemkos“, neįmanoma sustot!

Pikantiška sūrio užtepėlė

Atsispausdinti

INGREDIENTAI

100 g kreminio (tepamojo) sūrio
¼ stiklinės (62 g) riebios grietinės
¼ stiklinės (62 g) majonezo
1 arb. š. garstyčių
1 česnako skiltelės
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
¼ arb. š. svogūnų granulių
¼ arb. š. rūkytos paprikos
¼ arb. š. kajeno pipirų
100 g smulkiai tarkuoto čederio sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Visus ingredientus energingai išmaišykite iki vientisos masės.
2. Iki patiekiant laikykite šaldytuve arba ragaukite iš karto.
3. Ragaukite su traškiais keptos duonos traškučiais, patiekite kaip vieną iš užkandžių lentos akcentų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Biržų duona“.
#reklama #birzuduona #dokidoki

čederio sūrisčesnakaigarstyčiosgrietinėkepta duonakreminis sūrismajonezassūristepamasis sūrisužkandžiai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Salotos su lašiša ir fetos sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Apelsininiai vafliai

Omletas su daržovėmis ir silke

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais...

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Kavos chia pudingas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos, ryžių ir daržovių apkepas

Piri piri vištiena su kokosiniais ryžiais

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

REKLAMA

GĖRIMAI

Moliūgų kava

Tiramisu Affogato

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

KELIONĖS

Promotion Image
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų