Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiai

Pikantiška sūrio užtepėlė

parašė Asta 12 Bir ’25
Pikantiška sūrio užtepėlė

Vietoj tradicinės vakarienės, susitikimui su draugais, penktadienio filmų vakarui, o gal ilgiems vakarams terasoje po vasaros dangumi. Suradę progą ar visai be progos – dėliokim užkandžių padėklą!

  • Pradėkim nuo „Biržių duonos“ traškių „Doki Doki“ keptos duonos traškučių.
  • Traškučiais kabinkim naminę, pikantišką, labai gardžią sūrio užtepėlę.
  • Raskim ant padėklo vietos uogoms, vaisiams, riešutams, mėgstamo kumpio riekelėms ir sūrio gabalėliams.

Trašku, švelnu, gaivu, sultinga – čia gali tilpti v i s k a s, ko norisi! Lai būna šis įrašas priminimas, koks gėris yra tokie užkandžių padėklai – kaip smagu ragauti, dalintis ir mėgautis.


Pikantišką sūrio užtepėlę ypač skanu ragauti su keptos duonos traškučiais – jų „Biržų duona“ asortimente rasite net trijų rūšių: su česnakais ir druska (klasika!), grietinės ir svogūnų skonio (lyg čipsai), pomidorų ir mocarelos skonio (kvepia Italija). Traškučiai itin ploni, todėl – itin traškūs!

Vaikystėje apie tokį maistą sakydavom, kad „lyg siemkos“, neįmanoma sustot!

Pikantiška sūrio užtepėlė

Atsispausdinti

INGREDIENTAI

100 g kreminio (tepamojo) sūrio
¼ stiklinės (62 g) riebios grietinės
¼ stiklinės (62 g) majonezo
1 arb. š. garstyčių
1 česnako skiltelės
¼ arb. š. druskos
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
¼ arb. š. svogūnų granulių
¼ arb. š. rūkytos paprikos
¼ arb. š. kajeno pipirų
100 g smulkiai tarkuoto čederio sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Visus ingredientus energingai išmaišykite iki vientisos masės.
2. Iki patiekiant laikykite šaldytuve arba ragaukite iš karto.
3. Ragaukite su traškiais keptos duonos traškučiais, patiekite kaip vieną iš užkandžių lentos akcentų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Biržų duona“.
#reklama #birzuduona #dokidoki

čederio sūrisčesnakaigarstyčiosgrietinėkepta duonakreminis sūrismajonezassūristepamasis sūrisužkandžiai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Salotos su lašiša ir fetos sūriu
kitas įrašas
Skrudinti prieskoniniai riešutai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kietojo sūrio krekeriai su rozmarinais | Užkandžių padėklas

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Sumuštiniai su kiaušinių-avokadų salotomis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

Cukinijų, fetos ir kalakutienos kukuliukai

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrininiai keksiukai su braškėmis

Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

Šokoladinis kavos pyragas su kavos kremu

Morkų keksas su kreminio sūrio glaistu

Šokoladainis su karamele ir lazdynų riešutais

Grūdėtosios varškės keksiukai su šilauogėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Šalta juodoji arbata su persikais

Moliūgų kava

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 5

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (357)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų