Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Karštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJEŠaltieji užkandžiai

Takai su kepta kiauliena

parašė Asta 21 Bal ’23
Takai su kepta kiauliena

Savaitgalis? Savaitgalis! Ir takų vakarėlis pačiame smagume!

Takai man atrodo labai (pa)vasariškas patiekalas. Toks, kurį valgyti terasoje dar smagiau nei prie virtuvės stalo. Prognozės žada, kad oras tokiam planui bus pats tas!

Jie spalvingi, įvairūs, visada gardūs. Šie – ne išimtis! Tarp begalės skirtingų variantų, šįkart takus kviečiu gaminti su karamelizuotais svogūnais, česnakais ir kiaulienos gabalėliais, patiekti su avokadais, pomidorais, saldžiaisiais kukurūzais ir grietinės bei žaliųjų citrinų padažu.

Kiaulieną šįkart gardinau natūralios sudėties „Vegeta Natur“ prieskonių mišiniu kiaulienai. Kaip ir visoje „Vegeta Natur“ prieskonių linijoje, taip ir šioje – vien natūralūs ingredientai, jokių skonio ar kvapo stipriklių. Prieskonių sudėtyje jau yra druskos, tad net jos berti papildomai nereikia; tai gali būti vieninteliai prieskoniai, kurių pakaks gardžiam kiaulienos patiekalui paruošti.

Na, o takai – maistas, skirtas ragauti, dalintis ir mėgautis. Švęsti saulę, pavasarį, draugystę ar tiesiog dar vieną saulėtą dieną. Taip ir padarykim!

Skanaus savaitgalio!

Takai su kepta kiauliena

Atsispausdinti
Porcijos: 5-7 takai Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Kiaulienai:
500 g kiaulienos nugarinės
3 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio kiaulienai
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 didelio svogūno
3 skiltelių česnako
1 valg. š. rudojo cukraus
1 žaliosios citrinos sulčių

Pagardams:
½ didelio sunokusio avokado
200 g konservuotų saldžiųjų kukurūzų
100 g vyšninių pomidorų
šviežių kalendros lapelių
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Padažui:
5 valg. š. grietinės
1 arb. š. žaliosios citrinos žievelės
1-2 valg. š. žaliosios citrinos sulčių
žiupsnio druskos

5-7 mažų tortilijų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite kiaulieną. Kiaulieną supjaustykite gabalėliais. Pagardinkite prieskoniais, išmaišykite ir atidėkite į šalį.
2. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite mažais gabalėliais supjaustytą svogūną ir smulkiai kapotas česnako skilteles. Maišydami kepkite, kol svogūnai suminkštės.
3. Suberkite kiaulienos gabalėlius ir rudąjį cukrų. Kepkite kelias minutes (priklausomai nuo gabalėlių dydžio), kol kiauliena bus iškepusi, svogūnai karamelizuosis. Supilkite žaliosios citrinos sultis ir pakaitinkite dar minutę. Nuimkite nuo ugnies.

4. Paruoškite pagardus. Avokadą supjaustykite kubeliais, vyšninius pomidorus – taip pat. Saldžiuosius kukurūzus nukoškite, nusausinkite ir pakepinkite sausoje keptuvėje, kol šiek tiek apskrus.

5. Paruoškite padažą. Grietinę sumaišykite su nutarkuotomis žaliosios citrinos žievelėmis, sultimis ir žiupsniu druskos.

6. Patiekite takus. Tortilijas trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje. Perlenkite perpus ir pripildykite keptos kiaulienos, avokadų, saldžiųjų kukurūzų, pomidorų. Pagardinkite padažu, kalendrų lapeliais ir žiupsniu pipirų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

avokadaičesnakaikalendrakiaulienakukurūzaimaistas gamtojepomidoraisvogūnaitacostakaižaliosios citrinos
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bulvių ir varškės kukuliukai su špinatais ir šoninės padažu
kitas įrašas
Upėtakis su mangų salsa ir kokosiniais ryžiais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Naminė ruginė duona

Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos

Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

Šviesi naminė duona (mielinė pynė)

REKLAMA

GĖRIMAI

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Nealkoholinė Helovyno sangrija

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lazanija su jautiena

Burokėlių ir fetos blyneliai

Pyragas su burokėlių ir vištienos įdaru

Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

Grikių blyneliai

Žiedinių kopūstų blyneliai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų