Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Salotos su vištiena ir braškėmis

parašė Asta 4 Lie ’21
Salotos su vištiena ir braškėmis

Pasakykit, kuo kvepia Jūsų vasara? Sultingu iki saldumo sunokusiu arbūzu, gaiviais ledais ant pagaliuko, o gal ant ugnies čirškančiais kepsniais? Salotomis tiesiai iš (mamos) daržo ar kvapniomis raudonomis braškėmis? Vasara turi tiek skonių; negalėčiau išsirinkti vieno iš jų. Švęsti vasarą – tai mėgautis jais visais! O tada, nusivalius lūpų kampučius, užsimerkti prieš saulę, pūkštelėti į ežerą ar leistis į žygį miškais.

Vasarą, rodos, daug lengviau didelę laimę kurti iš mažų ir paprastų dalykų: iš kavos pertraukėlės terasoje, basų pėdų prisilietimo prie šviežiai nupjautos žolės ar trumpų savaitgalio pabėgimų tolyn nuo miesto.

O dienomis, kai gyvenimas sukasi namuose ir aplink juos, net vakarienės lėkštėse norisi sukurti vasarą. Ir tuomet nutinka salotos, tokios kaip šios – paprastos, lengvos, gaivios, truputį netikėtos. Su braškėmis ir trintų braškių padažu, pagardintos dosniu žiupsniu šviežiai grūstų „Santa Maria“ TELLICHERRY pipirų.

Sakysit, derinys truputį nekasdienis? Galbūt, bet baimintis nėra ko – braškės tikrai puikiai dera su pipirais, ypač, jei tai – iš Indijos kilę puikieji TELLICHERRY pipirai. Jiems visiškai netiktų apibūdinimas „kartūs“, nes skonių ir jų natų jie turi kur kas daugiau ir ženkliai švelnesnių – šviežiai sumalti, jie atsiskleidžia citrusinių vaisių, žolės, gėlių ir medžio tonais. Na, gerai, gal ir negalėčiau tonų išvardinti pati, neturėdama sufleruojančios špargalkės, bet tai nekeičia fakto, kad jau keletą metų jokių kitų pipirų aš tiesiog nenaudoju. Subalansuotas TELLICHERRY aštrumas neužgožia kitų skonių ir nekanda liežuvio, todėl ir su braškėmis šie pipirai tinka tiesiog puikiai!

O juk vasara pilna netikėtumų ir progų atradimams! Dalijuosi receptu ir kviečiu – išbandykit!

Salotos su vištiena ir braškėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Vištienai:
300-400 g vištos krūtinėlės
1-2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. džiovinto malto česnako
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų „Santa Maria“ TELLICHERRY pipirų
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
mažo žiupsnelio kajeno paprikos

Padažui:
150 g braškių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. baltojo vyno acto
1 valg. š. klevų sirupo
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų „Santa Maria“ TELLICHERRY pipirų

Salotoms:
70 g špinatų lapelių
2 gerai sunokusių avokadų
150 g braškių
saujos migdolų riešutų (arba riekučių)

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite vištieną. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
2. Vištienos krūtinėlę įdėkite į dubenį. Ten pat supilkite alyvuogių aliejų ir suberkite visus prieskonius. Aliejaus ir prieskonių mišiniu tolygiai ištrinkite vištienos krūtinėlę iš visų pusių.
3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes (priklausomai nuo krūtinėlės storumo). Galite patikrinti termometru – vidinė iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 ᵒC. Jei norite, kad vištiena būtų labiau apskrudusi, paskutinėms porai kepimo minučių įjunkite grilio funkciją.
4. Leiskite vištienai dešimt minučių atvėsti, tuomet pjaustykite ir patiekite su salotomis.

5. Paruoškite padažą. Visus padažui skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

6. Paruoškite salotas. Į lėkštes paskirstykite špinatų lapelius, perpus perpjautus ir riekelėmis supjaustytus avokadus, riekelėmis ar ketvirčiais supjaustytas braškes. Ant viršaus dėkite riekelėmis supjaustytą vištieną. Apšlakstykite padažu, apiberkite migdolais ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Santa Maria Lietuva“.
Reklama #santamaria #santamarialietuva #tellicherry

avokadaibraškėsmigdolaipipiraisalotosšpinataivištiena
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele
kitas įrašas
Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šakšuka su bolivine balanda

Česnakiniai sūrio krekeriai su morkų humusu

Mėsainiai su jautiena ir karamelizuotais svogūnais

Riestainiai su lašiša ir kiaušinių salotomis

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

Pusryčių beigelis su kiaušiniu, lašiša ir avokadais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vegetariška daržovių lazanija

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

Cukinijų ir vištienos blyneliai

Žiedinių kopūstų, pievagrybių ir vištienos pyragas

Orkaitėje skrudinti pikantiški žiediniai kopūstai su naminiu pomidorų...

Balandėliai su vištiena

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Rikotos blyneliai su šilauogėmis

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

Granolos ir vaisių sluoksniuočiai su graikišku jogurtu

Tortilijų suktinukai su vištiena

Avižinė košė su sūriu, pievagrybiais ir špinatais

Prancūziški skrebučiai su obuoliais ir žemės riešutų sviestu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų