Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Salotos su vištiena ir braškėmis

parašė Asta 4 Lie ’21
Salotos su vištiena ir braškėmis

Pasakykit, kuo kvepia Jūsų vasara? Sultingu iki saldumo sunokusiu arbūzu, gaiviais ledais ant pagaliuko, o gal ant ugnies čirškančiais kepsniais? Salotomis tiesiai iš (mamos) daržo ar kvapniomis raudonomis braškėmis? Vasara turi tiek skonių; negalėčiau išsirinkti vieno iš jų. Švęsti vasarą – tai mėgautis jais visais! O tada, nusivalius lūpų kampučius, užsimerkti prieš saulę, pūkštelėti į ežerą ar leistis į žygį miškais.

Vasarą, rodos, daug lengviau didelę laimę kurti iš mažų ir paprastų dalykų: iš kavos pertraukėlės terasoje, basų pėdų prisilietimo prie šviežiai nupjautos žolės ar trumpų savaitgalio pabėgimų tolyn nuo miesto.

O dienomis, kai gyvenimas sukasi namuose ir aplink juos, net vakarienės lėkštėse norisi sukurti vasarą. Ir tuomet nutinka salotos, tokios kaip šios – paprastos, lengvos, gaivios, truputį netikėtos. Su braškėmis ir trintų braškių padažu, pagardintos dosniu žiupsniu šviežiai grūstų „Santa Maria“ TELLICHERRY pipirų.

Sakysit, derinys truputį nekasdienis? Galbūt, bet baimintis nėra ko – braškės tikrai puikiai dera su pipirais, ypač, jei tai – iš Indijos kilę puikieji TELLICHERRY pipirai. Jiems visiškai netiktų apibūdinimas „kartūs“, nes skonių ir jų natų jie turi kur kas daugiau ir ženkliai švelnesnių – šviežiai sumalti, jie atsiskleidžia citrusinių vaisių, žolės, gėlių ir medžio tonais. Na, gerai, gal ir negalėčiau tonų išvardinti pati, neturėdama sufleruojančios špargalkės, bet tai nekeičia fakto, kad jau keletą metų jokių kitų pipirų aš tiesiog nenaudoju. Subalansuotas TELLICHERRY aštrumas neužgožia kitų skonių ir nekanda liežuvio, todėl ir su braškėmis šie pipirai tinka tiesiog puikiai!

O juk vasara pilna netikėtumų ir progų atradimams! Dalijuosi receptu ir kviečiu – išbandykit!

Salotos su vištiena ir braškėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Vištienai:
300-400 g vištos krūtinėlės
1-2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. džiovinto malto česnako
½ arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų „Santa Maria“ TELLICHERRY pipirų
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
mažo žiupsnelio kajeno paprikos

Padažui:
150 g braškių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. baltojo vyno acto
1 valg. š. klevų sirupo
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų „Santa Maria“ TELLICHERRY pipirų

Salotoms:
70 g špinatų lapelių
2 gerai sunokusių avokadų
150 g braškių
saujos migdolų riešutų (arba riekučių)

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite vištieną. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio).
2. Vištienos krūtinėlę įdėkite į dubenį. Ten pat supilkite alyvuogių aliejų ir suberkite visus prieskonius. Aliejaus ir prieskonių mišiniu tolygiai ištrinkite vištienos krūtinėlę iš visų pusių.
3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes (priklausomai nuo krūtinėlės storumo). Galite patikrinti termometru – vidinė iškepusios krūtinėlės temperatūra turi siekti 72 ᵒC. Jei norite, kad vištiena būtų labiau apskrudusi, paskutinėms porai kepimo minučių įjunkite grilio funkciją.
4. Leiskite vištienai dešimt minučių atvėsti, tuomet pjaustykite ir patiekite su salotomis.

5. Paruoškite padažą. Visus padažui skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

6. Paruoškite salotas. Į lėkštes paskirstykite špinatų lapelius, perpus perpjautus ir riekelėmis supjaustytus avokadus, riekelėmis ar ketvirčiais supjaustytas braškes. Ant viršaus dėkite riekelėmis supjaustytą vištieną. Apšlakstykite padažu, apiberkite migdolais ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Santa Maria Lietuva“.
Reklama #santamaria #santamarialietuva #tellicherry

avokadaibraškėsmigdolaipipiraisalotosšpinataivištiena
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele
kitas įrašas
Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Keptų saldžiųjų bulvių humusas

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Žaliasis humusas

Avižiniai blynai

Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir...

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Mėlynių pyragas

Vaniliniai baltojo šokolado putėsiai su avietėmis

Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Bananiniai ledai

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Karamelinis tortas su maskarpone ir obuoliais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Grybų ir kopūstų pyragas

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

Špinatų sriuba su virtinukais

Brokolių ir varškės blyneliai

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Mažieji daržovių maltinukai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Baltojo šokolado, pistacijų ir braškių tortas

    8 Lie ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Grietininė panakota su braškėmis

    29 Bir ’22
  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

    15 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (548)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (97)
    • Desertai indeliuose (71)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų