Skanus, nostalgiškas, saldžiais prisiminimais atgal į vaikystę grąžinantis desertas – želė su švelniu grietinėlės ir maskarponės kremu!
Želė spalvas pasirinkau taip, kad desertas simboliškai tiktų artėjančiai Lietuvos šventei paminėti. Iš mažų smulkmenų kviečiu susikurti didelės šventės tradicijas; mūsų trispalvės spalvų desertas gali būti viena iš jų.
Švęskime laisvę, meilę ir galimybę kurti, svajoti, gyventi pilnomis širdimis. Su artėjančia Vasario 16-ąja! Su gimtadieniu, Lietuva!
- Želė paruoškite iš vakaro, kad ryte būtų sustingusi ir paruošta deserto sluoksniavimui.
- Kremą galite plakti vien iš grietinėlės, cukraus ir vanilės. Maskarponė nėra būtina.
- Neperplakite kremo, kad jis išliktų lengvos, purios tekstūros. Perplaktas kremas taps riebus, o dar labiau perplaktas – sušoks į gumuliukus. Vos pradėjus formuotis lengvoms, formą laikančioms kremo putoms, plakti nustokite.
- Desertui naudojau „Dr. Oetker“ želė ir vanilės pastą. Nesuskaičiuojamą kartą pasikartosiu, kad tai – nenuviliančio skonio ir kokybės produktai.
Sluoksniuotas želė desertas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
3 pakuočių „Dr. Oetker“ želė (geltonos, žalios ir raudonos spalvų)
Kremui:
250 g maskarponės
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
1 ½ stiklinės (375 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite želė. Želė miltelius iš pakelių suberkite į tris dubenėlius, į kiekvieną įpilkite po 400 ml karšto vandens ir maišykite, kol želatinos grūdeliai visiškai ištirps. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Iš dubenėlių išimtą sutvirtėjusią želė supjaustykite mažais kubeliais.
2. Paruoškite kremą. Maskarponę, miltelinį cukrų ir vanilės pastą trumpai paplakite elektriniu plaktuvu. Toliau lėtai plakdami, supilkite grietinėlę. Plaktuvo greitį padidinkite ir plakite, kol susiformuos lengvos, formą laikančios kremo putos. Plakti iškart nustokite.
3. Susluoksniuokite. Stiklinėse ar taurėse susluoksniuokite kremą ir spalvotus želė kubelius. Patiekite iš karto arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva