Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PASAULIO SKONIAIPyragaiSALDUMYNAIŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Pyragas su aviečių džemu ir kokosiniu morengu

parašė Asta 24 Bal ’25
Pyragas su aviečių džemu ir kokosiniu morengu

Tolima Naujoji Zelandija vilioja unikalia gamta ir įspūdingais kelionių maršrutais. Kitas pasaulio kraštas, kuriame vaizdai – verti atvirukų! O ką gi valgo zelandiečiai? Daug gardžių dalykų, tarp kurių – ir šis tradicinis desertas, vadinamas „Louise Cake“. Tai – gardus pyragas su aviečių džemu ir kokosiniu morengu.

Pyrago sluoksniuose: minkštas ir drėgnas sviestinis pagrindas, saldi aviečių uogienė, klampios tekstūros kokosinis morengas ir traškus viršus. Saldus ir lengvai paruošiamas, šis pyragas patiks daugeliui smaližių. Jei tik mėgstate kokosus ir morengus, tikrai turėtumėte išbandyti!

Paruošti Naujojoje Zelandijoje mėgstamą pyragą visai nesudėtinga. Daugiausiai laiko teks skirti morengo plakimui, o visa kita – paprasta kaip dukart du. Kepimo indą išklokite tešla, aptepkite džemu ir užklokite storu morengo sluoksniu. Pašaukite į orkaitę ir stebėkite, kaip už jos durelių morengas pamažu kyla. Vėsinkite kantriai, vos pravėrę dureles, o kai pyragas pagaliau atvės – pjaustykite gabalėliais ir ragaukite vieną, arba pagardinę ledais ar plakta grietinėle.

Kaip ir visi morenginiai desertai, taip ir šis – tikrai labai saldus, bet tuo pačiu – be galo skanus!


PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI

  • Pyrago pagrindą ruoškite iš vienodos kambario temperatūros produktų. Sviestui leiskite atšilti natūraliai, kambario temperatūroje, kol taps minkštas.
  • Nors tradicinis pyragas kepamas su aviečių džemu, galite rinktis mėgstamą uogų džemą (pirktinį arba naminį).
  • Kaip patikrinti, ar kiaušinių baltymai morengui išplakti tinkamai? Yra keli svarbūs momentai:
    • Tiksliai laikykitės gaminimo instrukcijų (teks plakti ilgai, būkite kantrūs!);
    • Paėmę lašelį plaktų baltymų ir patrynę tarp pirštų, neturite jausti nė menkiausių cukraus grūdelių;
    • Svarbiausia akimirka – morengo testas. Kai baigsite plakti, apverskite dubenį. Jei baltymai tvirtai laikosi dubenyje ir nė nemano iškristi ar slysti dubens sienelėmis žemyn, išplakėte juos puikiai.
  • Kepdamas morengas pakils, o vėsdamas šiek tiek sukris. Nesijaudinkite, tai normalu.
  • Iškeptam pyragui leiskite atvėsti pamažu, tik šiek tiek praviroje orkaitėje.
  • Gabalėliais pjaustykite ir patiekite jau pilnai atvėsusį pyragą.
  • Jei norite, pyragą galite patiekti su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle.
  • Sandariame indelyje kambario temperatūroje pyragą galite laikyti iki trijų dienų, tačiau skaniausias ji yra šviežias.

Pyragas su aviečių džemu ir kokosiniu morengu

Atsispausdinti
Porcijos: 20x30 cm pyragas Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 10+35 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
120 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) cukraus
3 kiaušinių trynių
1 arb. š. vanilės pastos
1 ½ stiklinės (210 g) kvietinių miltų (550D)
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos

Morengui:
170 g kiaušinių baltymų (5–6 kiaušinių)
1 ¼ stiklinės + 2 valg. š. (270 g) cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
1 arb. š. obuolių arba baltojo vyno acto
2 arb. š. kukurūzų krakmolo
200 g kokosų drožlių

200 g aviečių džemo

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite pyrago pagrindą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
3. Minkštą sviestą ir cukrų elektriniu plaktuvu plakite iki purios masės.

4. Įplakite kiaušinių trynius ir vanilės pastą.

5. Į dubenį su plakiniu suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska.

6. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Gausite minkštą tešlą.

7. Kepimo formą (20×30 cm) išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite paruoštą tešlą ir delnais paskirstykite per visą dugną, suformuodami tolygų pyrago pagrindą.

8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Išimkite ir atvėsinkite.

9. Išplakite kokosinį morengą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

10. Į visiškai švarų, gerai nusausintą dubenį sudėkite švariai nuo trynių atskirtus kiaušinių baltymus. Plakite elektriniu plaktuvu dideliu greičiu apie porą minučių, kol baltymai suputos, pabals.

11. Toliau plakdami, berkite po vieną šaukštą cukraus, po kiekvieno šaukšto gerai išplakdami, kol cukrus ištirps (vieną šaukštą plakite minutę, tik tuomet berkite kitą).

12. Taip pamažu subėrę į baltymus visą cukrų, dideliu greičiu plakite dar 6-7 minutes, kol baltymų masė bus labai tvirta ir blizgi, o cukrus bus visiškai ištirpęs. Paėmę šiek tiek baltymų masės ir patrynę tarp pirštų, neturėtumėte jausti nė menkiausių cukraus grūdelių.

13. Į dubenį su gerai išplaktais baltymais supilkite vanilės pastą, obuolių actą, suberkite kukurūzų krakmolą. Išplakite, kol tolygiai įsimaišys į baltymus (apie pusę minutės dideliu greičiu).

14. Tinkamai išplakti baltymai turi būti standūs, blizgūs. Apvertus dubenį su baltymais, jie turi tvirtai laikytis dubenyje ir neiškristi.
15. Į išplaktus baltymus įmaišykite kokosų drožles.

16. Iškepkite pyragą. Orkaitės temperatūros padidinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
17. Atvėsusį pyrago pagrindą tolygiai aptepkite aviečių džemu.

18. Ant viršaus tolygiai paskirstykite kokosinę morengo masę. Paviršių išlyginkite.

19. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Išjunkite orkaitę, šiek tiek praverkite dureles ir palikite pyragą pilnai atvėsti.

20. Išimkite iš kepimo formos, pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

avietėsdesertasdžemaskepiniaikokosų drožlėsmorengaspyragassaldumynaivanilė
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Eklerų tortas su vaniliniu kremu ir uogomis
kitas įrašas
Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Moka keksiukai

Šokoladiniai Helovyno keksiukai

Bananinis sūrio tortas

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Jogurtiniai keksiukai su šokoladu

Juodosios arbatos keksas su medumi

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir bazilikų džemas

Kalėdinės meduolinės eglutės

Pyragas su graikiniais riešutais, šokoladu ir brendžiu

Jogurtinis braškių ir želė tortas

Kriaušiniai keksiukai su graikiniais riešutais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Makaronai su padažu „Bolognese”

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Bulvių virtinukai su vištiena ir moliūgais

Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir citrinų limonadas

Žaliasis kokteilis su persikais

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Šalta juodoji arbata su persikais

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10
  • 3

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10
  • 4

    Biskvitinis medaus tortas

    7 Bal ’12
  • 5

    Sveikuoliški batonėliai

    5 Lap ’13
  • 6

    Kūčiukai

    23 Gru ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų