Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalai

Vegetariška daržovių lazanija

parašė Asta 9 Vas ’22
Vegetariška daržovių lazanija

Nespėjom dar nė kuprinių dorai išsipakuoti, o gyvenimas rieda toliau. Iš Ispanijos – tiesiai į Italiją, tik šįkart kelionės vyksta virtuvėje, šypt.

Lazanija – puikus pasirinkimas jaukiems, šildantiems, sodrių skonių pilniems šeimos pietums. Nors dažniau turbūt ruošiama su mėsa nei be jos, vegetariška lazanija yra ne mažiau gardi, jos sluoksniuose dar daugiau spalvų ir šiltos pavasario nuojautos. Taip taip, savaitėlę pasidžiaugus saulės spinduliais pietų kraštuose, grįžus atgal į žiemą pavasario aš laukiu tik dar labiau. Nesakau, kad skaičiuoju dienas, bet jų liko tik dvidešimt viena!

Grįžkim prie skonių kelionių. Sluoksniuojant lazaniją, jos veda tiesiai į Italiją. Pilnos lentynos itališkų produktų šią savaitę laukia „Lidl Lietuva“, kur vyksta teminė „Italiamo“ savaitė – asortimente rasite viską, ko reikia susluoksniuoti šiai lazanijai, ir dar daugiau. Tai viena mano mėgstamiausių teminių savaičių, tad turiu ir favoritus, kiekvienąkart keliaujančius į savaitės pirkinių sąrašą: trinti pomidorai su bazilikais, mocarelos, kietasis ir maskaponės sūriai, makaronai ir apvaliagrūdžiai ryžiai (ne tik rizotui, bet ir ryžių pudingui ruošti!). O deserčiukui šįkart vėl čiupom stiklainėlį lazdynų riešutų kremo – nuostabiai skaniu deserto receptu dalijausi jau anksčiau, štai čia.

Taigi, šįkart pietums lazanija. Sluoksniuokim? Truputį Italijos, truputį pavasario ir daug spalvų!

P. S. O šiaip – kaip gera po kelionių grįžt į savo virtuvę!

Vegetariška daržovių lazanija

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 40-45 min.

INGREDIENTAI

Daržovių padažui:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 vidutinio dydžio morkų
2 mažesnių cukinijų
1 svogūno
2 česnako skiltelių
200 g pievagrybių
½ arb. š. druskos
125 g špinatų
180 g varškės

Lazanijai:
250 g šviežių kiaušininių lazanijos lakštų
4 stiklinių (1 l) pomidorų padažo su bazilikais
350 g mocarelos sūrio
100 g kietojo sūrio
ryšelio šviežių bazilikų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite daržoves. Morkas, cukinijas ir svogūną supjaustykite maždaug vienodo dydžio kubeliais. Česnakus smulkiai sukapokite. Pievagrybius perpjaukite perpus ir supjaustykite riekelėmis.
2. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Suberkite visas daržoves, pagardinkite druska ir kepkite, vis pamaišydami, apie 10 minučių, kol daržovės suminkštės ir skystis nugaruos.
3. Sudėkite į keptuvę špinatus, išmaišykite ir pakaitinkite dar kelias minutes, kol jie suminkštės ir sukris. Atidėkite į šalį ir atvėsinkite.
4. Į atvėsusias daržoves įmaišykite varškę.
5. Susluoksniuokite lazaniją. Ant kepimo indo (20×30 cm) dugno paskleiskite porą samčių trintų pomidorų. Išdėliokite lazanijos lakštus taip, kad neliktų tarpelių (galite juos perpjauti į kelias dalis). Ant viršaus paskleiskite porą samčių daržovių padažo, apiberkite saujele šviežio baziliko lapelių, užpilkite pora samčių trintų pomidorų, išdėliokite riekelėmis pjaustytą mocarelos sūrio ir apiberkite tarkuotu kietuoju sūriu. Tokiu eiliškumu susluoksniuokite visus turimus produktus: makaronai, daržovių padažas, bazilikai, trinti pomidorai, mocarela, kietasis sūris.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo formą uždenkite folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, tuomet foliją nuimkite ir kepkite dar 20 minučių. Kepimo pabaigoje penkioms minutėms įjunkite kaitinimą iš viršaus (arba grill funkciją), kad sūris gražiai apskrustų.
7. Leiskite lazanijai 10-15 minučių pastovėti kepimo inde, tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite, apibarstę dar saujele tarkuoto kietojo sūrio ir papuošę šviežio baziliko lapeliais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #Italiamo

Įkvėpimas: „A Simple Palate“

bazilikaičesnakaicukinijosdaržovėsitalijalazanijaMakaronų patiekalaimocarelamorkospasaulio skoniaipievagrybiaipomidoraisūrissvogūnai
1 komentaras
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Riešutų ir datulių batonėliai
kitas įrašas
Šokoladainis su vyšniomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Graikiško stiliaus mėsainis su vištiena, tzatziki padažu ir...

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Vieno indo barbekiu vištienos, ryžių ir daržovių troškinys...

Pikantiškas pyragas su porais ir silke

Rizotas su brokoliais

Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Pusryčių bandelės (scones) su kumpiu ir sūriu

Mielinės bandelės su dešrelėmis – žingsnis po žingsnio

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrininiai keksiukai

Trapūs pyragėliai su žemuogių įdaru

Vanilinis ryžių pudingas su citrinų kremu

Varškės pyragas su braškėmis

Minkšti žemės riešutų kremo sausainiai

Florentinai

REKLAMA

GĖRIMAI

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Nealkoholinis karštas vynas

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Braškių ir citrinų limonadas

1 komentaras

Vegetariška lazanija – Skonio paslaptys 3 Sau ’23 - 5:41 pm

[…] Šaltinis: Saulėta virtuvė […]

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų