Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalai

Vegetariška daržovių lazanija

parašė Asta 9 Vas ’22
Vegetariška daržovių lazanija

Nespėjom dar nė kuprinių dorai išsipakuoti, o gyvenimas rieda toliau. Iš Ispanijos – tiesiai į Italiją, tik šįkart kelionės vyksta virtuvėje, šypt.

Lazanija – puikus pasirinkimas jaukiems, šildantiems, sodrių skonių pilniems šeimos pietums. Nors dažniau turbūt ruošiama su mėsa nei be jos, vegetariška lazanija yra ne mažiau gardi, jos sluoksniuose dar daugiau spalvų ir šiltos pavasario nuojautos. Taip taip, savaitėlę pasidžiaugus saulės spinduliais pietų kraštuose, grįžus atgal į žiemą pavasario aš laukiu tik dar labiau. Nesakau, kad skaičiuoju dienas, bet jų liko tik dvidešimt viena!

Grįžkim prie skonių kelionių. Sluoksniuojant lazaniją, jos veda tiesiai į Italiją. Pilnos lentynos itališkų produktų šią savaitę laukia „Lidl Lietuva“, kur vyksta teminė „Italiamo“ savaitė – asortimente rasite viską, ko reikia susluoksniuoti šiai lazanijai, ir dar daugiau. Tai viena mano mėgstamiausių teminių savaičių, tad turiu ir favoritus, kiekvienąkart keliaujančius į savaitės pirkinių sąrašą: trinti pomidorai su bazilikais, mocarelos, kietasis ir maskaponės sūriai, makaronai ir apvaliagrūdžiai ryžiai (ne tik rizotui, bet ir ryžių pudingui ruošti!). O deserčiukui šįkart vėl čiupom stiklainėlį lazdynų riešutų kremo – nuostabiai skaniu deserto receptu dalijausi jau anksčiau, štai čia.

Taigi, šįkart pietums lazanija. Sluoksniuokim? Truputį Italijos, truputį pavasario ir daug spalvų!

P. S. O šiaip – kaip gera po kelionių grįžt į savo virtuvę!

Vegetariška daržovių lazanija

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 40-45 min.

INGREDIENTAI

Daržovių padažui:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
3 vidutinio dydžio morkų
2 mažesnių cukinijų
1 svogūno
2 česnako skiltelių
200 g pievagrybių
½ arb. š. druskos
125 g špinatų
180 g varškės

Lazanijai:
250 g šviežių kiaušininių lazanijos lakštų
4 stiklinių (1 l) pomidorų padažo su bazilikais
350 g mocarelos sūrio
100 g kietojo sūrio
ryšelio šviežių bazilikų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite daržoves. Morkas, cukinijas ir svogūną supjaustykite maždaug vienodo dydžio kubeliais. Česnakus smulkiai sukapokite. Pievagrybius perpjaukite perpus ir supjaustykite riekelėmis.
2. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite alyvuogių aliejaus. Suberkite visas daržoves, pagardinkite druska ir kepkite, vis pamaišydami, apie 10 minučių, kol daržovės suminkštės ir skystis nugaruos.
3. Sudėkite į keptuvę špinatus, išmaišykite ir pakaitinkite dar kelias minutes, kol jie suminkštės ir sukris. Atidėkite į šalį ir atvėsinkite.
4. Į atvėsusias daržoves įmaišykite varškę.
5. Susluoksniuokite lazaniją. Ant kepimo indo (20×30 cm) dugno paskleiskite porą samčių trintų pomidorų. Išdėliokite lazanijos lakštus taip, kad neliktų tarpelių (galite juos perpjauti į kelias dalis). Ant viršaus paskleiskite porą samčių daržovių padažo, apiberkite saujele šviežio baziliko lapelių, užpilkite pora samčių trintų pomidorų, išdėliokite riekelėmis pjaustytą mocarelos sūrio ir apiberkite tarkuotu kietuoju sūriu. Tokiu eiliškumu susluoksniuokite visus turimus produktus: makaronai, daržovių padažas, bazilikai, trinti pomidorai, mocarela, kietasis sūris.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo formą uždenkite folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, tuomet foliją nuimkite ir kepkite dar 20 minučių. Kepimo pabaigoje penkioms minutėms įjunkite kaitinimą iš viršaus (arba grill funkciją), kad sūris gražiai apskrustų.
7. Leiskite lazanijai 10-15 minučių pastovėti kepimo inde, tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite, apibarstę dar saujele tarkuoto kietojo sūrio ir papuošę šviežio baziliko lapeliais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #Italiamo

Įkvėpimas: „A Simple Palate“

bazilikaičesnakaicukinijosdaržovėsitalijalazanijaMakaronų patiekalaimocarelamorkospasaulio skoniaipievagrybiaipomidoraisūrissvogūnai
1 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Riešutų ir datulių batonėliai
kitas įrašas
Šokoladainis su vyšniomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

MINIMALIZMAS VIRTUVĖJE // Itališkas omletas (frittata) su varške...

Ryžiai su kepintais žiediniais kopūstais

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Varškės apkepas su brokoliais

Rizotas su brokoliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais...

Svogūnų pica

Neminkyta mielinė duona | Sumuštiniai su avokadais, lašiša...

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

REKLAMA

SALDUMYNAI

Dvigubi kavos sausainiai su baltojo šokolado pertepimu

Pyragaičiai su obuoliais

Vanilinis varškės pyragas

Spurgos su vanilinio kremo įdaru

Kokosinis obuolių pyragas

Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu...

REKLAMA

GĖRIMAI

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Nealkoholinis karštas vynas

Šalta juodoji arbata su persikais

Braškinis pieno kokteilis

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

1 komentaras

Vegetariška lazanija – Skonio paslaptys 3 Sau ’23 - 5:41 pm

[…] Šaltinis: Saulėta virtuvė […]

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • 6

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų