Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIŠaltieji užkandžiai

Saldžiarūgščiai konservuoti agurkai

parašė Asta 6 Rgp ’18
Saldžiarūgščiai konservuoti agurkai

Ar tikite sutapimais?

Kartą, maždaug prieš metus ar kiek daugiau, prisiviriau didžiulį puodą citrinų kremo. Neturėjau tikslaus plano, ką su juo darysiu, tačiau citrinų turėjome labai daug, todėl išvirti citrinų kremą atrodė geriausia mintis. Tą patį vakarą, skaitant romaną, iš eilučių tiesiog man į glėbį įšoko tarte au citron pavadinimas. Žinoma, kad po poros dienų aš jį iškepiau.

Prieš gerą savaitę, kaip ir kasmet, mano mama pradėjo kalbėti apie didžiulį agurkų derlių – reikės juos konservuoti, o jų tiek daug, gal ir aš norinti kibiro ar dviejų? O aš, kaip ir kasmet, pakeičiau temą, nes aš ir konservavimas… na, gal už dešimt metų, kodėl gi ne. Ir nebūtų šis mūsų trumpas pokalbis vertas aprašymo, jei ne sutapimai – tą pačią dieną sulaukiau Dr. Oetker pasiūlymo išbandyti… prieskonių mišinius daržovių konservavimui! Jau gūžčiojau pečiais ir ruošiausi sakyti, kad konservavimas – kaip ir cepelinų virimas! – yra mamų reikalas, bet…

„Mamų reikalas“, – pakartojau sau mintyse, žvilgtelėjau į Jorį ir vos neprapliupau juoktis.

Taigi, prieš keletą dienų aš leidausi į nuotykį ir išbandžiau šį tą naujo – naujas man buvo ne tik išbandytas prieskonių mišinys, bet ir pats konservavimas. Nustebinau ne tik save, bet ir savo mamą, kuri su plačiausia šypsena man įdavė maišą šviežių ką tik nuskintų agurkų ir palinkėjo sėkmės.

Nesu tikra, ar sėkmės konservuojant reikia labai daug – man visas procesas pasirodė itin paprastas. Jau po kelių dienų į lėkštę prie pusryčių kiaušinienės raikiau iš stiklainio ištrauktus agurkus. Laukti žiemos? Oi, ne, man buvo pernelyg smalsu!

Gali būti, kad jūs esate konservavimo guru (ir tuomet jums šis mano tekstas tikriausiai atrodo gerokai juokingas) arba gali būti, kad kaip ir aš iki šiol, dar niekad nekonservavote ir nesiruošiate to daryti. Tuomet šis įrašas ne jums, nepykit. Bet jei jūs, kaip ir aš, dar niekad nekonservavote, bet norėtumėte pamėginti, šie prieskoniai gali išspręsti dilemą, kiek ir ko įberti į marinatą, kad skonis būtų pats tas – ne per sūrus, ne per rūgštus, ne per saldus, ne per prėskas. Mums patiko!

 Konservuoti saldziarugsciai agurkai

 Konservuoti saldziarugsciai agurkai

 Konservuoti saldziarugsciai agurkai

Skonis: Agurkai maloniai saldžiarūgščiai, šiek tiek aštroki (virtuvės spintelėje savo eilės dar laukia prieskonių mišinys aštriems agurkams – man jau smalsu, kiek labai jie bus aštrūs). Jau po poros dienų agurkai buvo tiesiog puikūs. Mums tikrai patiko!

Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.

 Konservuoti saldziarugsciai agurkai

Saldžiarūgščiai konservuoti agurkai

Atsispausdinti
Porcijos: 4-5 1 litro stiklainiai Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

agurkų (tiek, kad pripildytumėte šešis-septynis 0,7 l stiklainius arba keturis-penkis 1 l stiklainius)
1,75 l vandens
300 ml acto (9 %)
150 g cukraus
1 pakuotės Pikant Fix prieskonių mišinio saldžiarūgščio skonio daržovių konservavimui
kelių šakelių krapų (nebūtinai)
smulkinto raudonojo svogūno (nebūtinai)

GAMINIMO EIGA

1. Stiklainius ir jų dangtelius išplaukite, atidžiai išsausinkite.
2. Agurkus (arba kitas daržoves, kurias norite konservuoti – aš prie agurkų dar įdėjau kelias šakeles krapų ir plonais pusžiedžiais pjaustytų raudonųjų svogūnų) sudėkite į paruoštus stiklainius. Trumpam atidėkite į šalį.
3. Prieskonių mišinį vidutinio dydžio puode sumaišykite su vandeniu, actu ir cukrumi. Virkite virš vidutinio stiprumo ugnies, kol užvirs, ir nuolat maišydami pavirkite dar 3-5 minutes. Galite paragauti ir pagal skonį pridėti dar acto ar cukraus (pagal tai, kokio skonio norite: rūgštesnio ar saldesnio).
4. Verdantį mišinį supilkite į stiklainius ant agurkų, stiklainius užsandarinkite. Užsandarintų stiklainių nereikia sterilizuoti.
5. Stiklainius atvėsinkite, tuomet sudėkite ir laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.

Įrašą įkvėpė: Dr. Oetker

 Konservuoti saldziarugsciai agurkai

actasagurkaidaržovėskonservavimasprieskoniai
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta
kitas įrašas
Citrininiai šaldyto jogurto ledai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

Rikotos blyneliai su šilauogėmis

Tiramisu blynų tortukai

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis...

Lengvos ir gaivios salotos

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Mielinės bandelės su dešrelėmis

Špinatų sriuba su virtinukais

Cukinijų ir vištienos blyneliai

Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

Rudens daržovių blyneliai

Vištiena su pievagrybiais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

REKLAMA

GĖRIMAI

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Šalta juodoji arbata su persikais

Žaliasis kokteilis su persikais

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Kreminis airiško viskio likeris

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10
  • 6

    Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

    19 Kov ’23
  • Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

    16 Kov ’23
  • Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

    12 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (293)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (583)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (12)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų