Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAITortai

Tortas „Raffaello” ir kokosiniai keksiukai su bananais

parašė Asta 21 Sau ’10
Tortas „Raffaello” ir kokosiniai keksiukai su bananais

Draugystė.

Tvirta
kaip akmuo, kaip šimtametis ąžuolas, giliai įleidęs šaknis į tamsią žemę, kaip kažkur tolumoje stūksantys nepajudinami kalnai, savo viršūnėmis remiantys sunkius debesis.
Trapi
kaip plonas stiklas, kaip senos močiutės krištolinės taurės, kaip maži lietaus lašeliai, kaip šviesus kopų smėlis, slystantis tarp pirštų.
Džiuginanti
kaip ilgai lauktas netikėtas pirmasis saulės spindulys po ilgos gūdžios žiemos, kaip netikėta kelionė į tolimą išsvajotą kraštą, kaip komplimentas iš žavaus nepažįstamojo.
Ištikima
kaip seni vaikystės dienoraščiai, dulkantys slaptame tolimiausiame spintos kamputyje, kaip naminis gyvūnėlis, kuris kaskart grįžus namo, nepamiršta tavimi pasidžiaugti, lyg būtų matęs ne prieš keletą valandų, o prieš keletą mėnesių.
Švelni
kaip šiltas pirmasis pavasario vėjelis, lėtai judinantis pirmuosius žolės stiebelius, kaip mažo vaiko žvilgsnis ir šypsena be jokių slaptų ketinimų ar užmačių.

Tikra draugystė.

Todėl tikriems draugams norisi dovanoti meilę ir šypsenas, džiaugsmą ir apkabinimus, dėmesį ir nuoširdumą. Todėl tikriems draugams negaila nė sekundės laiko, nė trupinėlio pastangų.
Todėl kai ateina atskuba vieną dieną draugų šventės, tu bėgi ne tik į tolimus prekybos centrus ar parduotuvę už kampo. Pajauti, kad kojos pačios neša į virtuvę – taip norisi bent kruopelę to draugiškumo, jaučiamo žmogui, įberti į dubenį kartu su miltais, vanile ir kokosais.

***

Šią savaitę su gimtadieniu aš sveikinau dvi drauges. Vienai iš jų visus geriausius linkėjimus sudėjau į tortą „Raffaello“, jau tūkstantį kartų gamintą ir tiek pat kartų skaniai suvalgytą.

Kitai draugei linkėjimus patalpinau į piramidę keksiukų (kiek metų – tiek keksiukų) – į jau anksčiau išmėgintus keksiukus su juodojo šokolado gabalėliais, į jogurtinius keksiukus su pieniško šokolado gabalėliais ir į naujai išbandytus kokosinius keksiukus su bananais.


Paragaukite ir Jūs.

***

Skonis: 8/10. Jie tikrai skanūs, tačiau turi vieną ženklų trūkumą – man patinka minkštesni, drėgnesni keksiukai, kuriuos gali čiupti į ranką ir tiesiog pasimėgaudamas kramsnoti – vienus ar su arbata. O štai šie yra vieni iš tvirtesnių, ne tokių purių, kaip aš norėčiau (ir todėl pažadu sau, kad daugiau niekad neeksperimentuosiu su dovanojamais skanumynais, ne ne ne…).  Todėl tam, kad galėtum tikrai mėgautis, turi užsiplikyti puodelį kavos ar mėgstamos arbatos. Tuomet skanu, tikrai skanu… 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Žurnalo Mano Namai receptai. KEKSIUKAI IR KREPŠELIAI. Desertiniai ir nesaldūs

Kokosiniai keksiukai su bananais

Atsispausdinti
Porcijos: 18 keksiukų Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

375 g miltų
4 valg.š. cukraus
4 valg.š. rudojo cukraus
2 arb.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
200 g kokosų drožlių
2 vidutinio dydžio (~ 220 g) bananai
3 kiaušiniai
225 ml pieno
50 g margarino, ištirpinto ir atvėsinto

Viršui:
50 g kokoso drožlių
1 valg.š. cukraus
2 valg.š. margarino
1/4 arb.š. cinamono

GAMINIMO EIGA

1. Išmaišyti visus sausus komponentus – miltus, cukrų, rudąjį cukrų, kepimo miltelius, druską, kokosų drožles. Įmaišyti nedideliais gabalėliais supjaustytus bananus. Kambario temperatūros pieną suplakti su ištirpintu ir atvėsintu margarinu bei kiaušiniais. Plakinį sumaišyti su paruoštu miltų mišiniu. Maišyti kuo trumpiau, tik kol neliks sausų miltų.
2. Tešlą paskirstyti į keksiukų formeles (man gavosi lygiai 18 keksiukų).
3. Pirštai sutrupinti (kol gausis smulkūs birūs trupinukai) komponentus, skirtus dėti ant keksiukų viršaus – kokosų drožles, cukrų, margariną ir cinamoną. Gautais trupiniais apibarstyti kiekvieno keksiuko viršų.
4. Kepti iki 175 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Atvėsinti ant grotelių. Skanaus!

bananaicinamonasgrietinėlėkeksiukaikokosų drožlėssaldumynaitortas
15 komentarai
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bananiniai blynai su cinamonu
kitas įrašas
Beveik prancūziškas skrebutis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

„Vilnonis“ mielinis pyragas su cinamoniniu obuolių įdaru

Sluoksniuota panna cotta su citrinomis

Itališkas desertas „Struffoli“

Braškių ir rabarbarų tiramisu

Obuoliniai keksiukai

Mielinis aguoninių bandelių pyragas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Apelsininis aguonų keksas

Citrininis migdolų pyragas su rikota

Struffoli

Šokoladainis su karamele ir lazdynų riešutais

Varškės ir obuolių plokštainis

Jogurtiniai braškių ir bananų ledai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kibinai su kiauliena

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

Kugelis su vištų sparneliais

Paprastas tuno pyragas

Moliūgų risotto su vištiena

Ispaniška bulvių ir čioriso dešros sriuba

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

15 komentarai

blandynka 21 Sau ’10 - 12:43 am

hmm…. kaip noreciau ir as tokio torto 😉

Reply
Asta 21 Sau ’10 - 10:53 am

Ačiū, blandynka, čia geriausias komplimentas 🙂
Jei nori dabar pat, ko laukti? 😛 Tapu tapu į virtuvę, ir už keletos valandų tortas bus paruoštas! 🙂

Reply
Eglė 21 Sau ’10 - 12:56 am

ooooo tai taip…!!! O kur keksiukų bendras vaizdas krūvoj, a? Mes nors per ekraną dar seilę pavarvint norim 😉

Reply
Asta 21 Sau ’10 - 10:55 am

Egle, o aš norėčiau būti buvus (būti buvus?) protingesnė bent kiek, beeet… iš to skubėjimo (išsiblaškymo?) nenufotografavau 🙁

Reply
julė 21 Sau ’10 - 1:38 am

aš irgi keksiukų armijos noriu!! 🙂

viskas, jau tieksyk pas tau mačiau rafaello tortą, kad bū-ti-nai išbandysiu. kuo greičiau. tai tikriausiai balandį ,)

Reply
Asta 21 Sau ’10 - 10:56 am

Cha, jule, laukiu nesulaukiu tavo raffaellinių bandymų 🙂 Bais džiugu kažką taip neakivaizdiniu būdu suvilioti 😀

Reply
Indre 21 Sau ’10 - 2:01 am

Mmm keksiukai! Seniai begaminau…

Reply
Asta 21 Sau ’10 - 10:57 am

Tikrai, Indre, ir aš pastebėjau 😛 Gi mes buvom, rodos, vienos iš didesnių keksomanių, o čia dabar – abidvi šitoj srity kažkaip aptingom. Aš irgi keksiukus kepiau po labai ilgo laiko tarpo 🙂
Bet niekada nevėlu! 😉

Reply
Indre 21 Sau ’10 - 10:16 pm

Man draugas neleidžia saldumynų – vakar kepiau bandeles su cinamonu, bet ir tas „skiedžiau” grikių miltais, kad sveikiau būtų ir tikėkimės mažiau kalorijų…

Reply
Asta 24 Sau ’10 - 5:40 pm

Oho, kaip čia dabar taip.. Sveikuolis didelis labai draugas? 🙂 Na, žinai, tu jam paaiškink, kad jam valgyti tavo skanumynų nėra būtina, tegul valią ugdosi 😀
Ar, dabar pagalvojau… ar tavo valią draugas čia taip bando ugdyti?.. 😮

Reply
Violeta 24 Sau ’10 - 7:13 pm

Koks purumas keksiukų 🙂 tobuli tiesiog.. o tortas tai jau iš grožybė… 🙂

Reply
Asta 24 Sau ’10 - 9:30 pm

Ačiū, Violeta 🙂 Bet va keksiukų, kaip jau sakiau, man norėjosi dar puresnių… 🙂

Reply
Lain 12 Kov ’10 - 5:54 pm

Jau taip isimylejau situos keksiukus:) Super, kad nera saldus (bent jau man). Keliauju jau antra karta juos kepti!

Reply
Simona 6 Geg ’10 - 4:28 pm

o iš ko tokios gražios rožytės padarytos, mm? 🙂

Reply
Asta 6 Geg ’10 - 9:26 pm

Simona, rožytės iš šokolado ir medaus 😉 Visas receptas ir eiga va čia: http://sauletavirtuve.wordpress.com/2009/09/22/tortas-juodasis-miskas/ 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų