Anądien su bičiule leidomės į kalbas apie maistą – apie žmones, kuriems skaniausias desertas visada bus „lašinukai“, ir tuos, kurie negali dienos be šokolado. „Dar yra bulkiniai!”, – juokiausi. Tie, kurių rojus – bandelės, pyragai, pyragėliai. Aš pati, matyt, tikrai labai mėgstu maistą, nes savo dienose noriu visko: lašinukų, šokolado ir bulkelių, šypt.
Tai joms, skaniosioms bulkelėms, yra skirtas šis receptas. Nes kai ant virtuvės stalo atsiranda pakuotė „Biržų duonos“ šmeigelių, žinia – laukia skanūs pusryčiai! Šmeigeliai – karščiausia „Biržų duonos“ naujiena. Šįkart pasirinkau pusryčių bandeles su sezamais, bet parduotuvėse rasite dar dviejų rūšių, su aguonomis ir su sūriu.
Beigeliai man yra lėtų savaitgalio pusryčių simbolis. Kai ilgi rytai ištirpsta saulės spinduliuose, prie stalo susirinkusių žmonių šypsenose ir pokalbiuose. Kai taikiai leidžiame laikui tekėti pro šalį, o patys liekame pabūti čia ir dabar.
Apatinę bandelės dalį paskrudinau, aptepiau tepamuoju sūriu ir pesto padažu. Užklojau saujele šviežių gražgarsčių, gerai sunokusio avokado riekelėmis ir šaltai rūkyta lašiša. Paskutinis akcentas (ir įdomiausia dalis!) yra kiaušiniai. Jį įkepiau į viršutinę bandelės dalį, lyg kepčiau vaikystėje taip mėgtą „pirato akį“.
Valgyti būtina iškart, kol kiaušinis dar šiltas, o trynys – skystas. Pasaka, kaip skanu. Pa-sa-ka!

Pusryčių beigelis su kiaušiniu, lašiša ir avokadais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 „Biržų duonos” beigelio su sezamais
1 valg. š. tepamojo sūrio
1 valg. š. pesto padažo
saujos šviežių gražgarsčių
½ avokado
40 g šaltai rūkytos lašišos
1 kiaušinio
smulkintų česnakų laiškų
alyvuogių aliejaus (kepimui)
GAMINIMO EIGA
1. „Biržų duonos” beigeliai jau yra perpjauti į dvi dalis. Apatinę dalį (perpjauta puse žemyn) dėkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus. Trumpai paskrudinkite, kol švelniai pagels.
2. Atvėsinkite ir aptepkite tepamuoju sūriu, tuomet – pesto padažu. Dėkite saują gražgarsčių, plonomis riekelėmis pjaustytą avokadą, porą riekelių šaltai rūkytos lašišos.
3. Viršutinėje bandelės dalyje, jos centre, peiliu išpjaukite nedidelį apskritimą (lyg ketintumėte gaminti „pirato akį“).
4. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Dėkite viršutinę bandelės dalį, į išpjautą centrą įmuškite kiaušinį. Ugnį sumažinkite, keptuvę uždenkite dangčiu ir kepkite, kol kiaušinio baltymas sutirštės, o trynys dar liks skystas.
5. Išimkite iš keptuvės ir dėkite ant lašišos. Viršų apiberkite smulkintais žalumynais.
6. Patiekite iš karto, kol kiaušinis dar šiltas ir skystas.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Biržų duona“.
#reklama #birzuduona

