Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas

parašė Asta 26 Kov ’21
Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas

Želė. Produktas vienas, bet būdų jį paruošti ir patiekti – dešimtys, o gal ir daugiau! Galite tiesiog supilti į stiklines ir palikti sustingti. Galite į tas stiklines įberti vaisių ar uogų gabalėlių. Galite susluoksniuoti su švelnia vaniline panakota, kaip kad pasakoju šiame recepte. Galite paruošti net įspūdingai gražų tortą – dalinausi vienu daug džiuginančio dėmesio sulaukiu receptu šiek tiek anksčiau, rasite jį ŠTAI ČIA.

Mūsų namuose desertai su želė visada sutinkami šypsenomis. Jie gražūs, spalvingi, gaivūs ir skanūs. Pavasarį, kai taip norisi pripildyti dienas saulės, gaivumo ir spalvų, tokie desertai tikrai gali tapti tiek džiuginančiu savaitgalio pasilepinimu, tiek saldžia idėja artėjančių Velykų stalui.

Kaip ir visada, taip ir šįkart, naudojau niekad nenuviliančias „Dr. Oetker Lietuva“ želė. Braškės, kiviai, apelsinai – šiuos skonius pasirinkau aš, bet jų yra daug daugiau; kviečiu rinktis tuos, kurie jums patys gardžiausi.

Vanilinė panakota šiam desertui suteikia švelnumo, kremiškumo ir subtilumo. Šįkart ruošiau ją ne klasikinę – į grietinėlės ir pieno mišinį įmaišiau puodelį maskarponės sūrio. Tokia panakota yra šiek tiek tirštesnė, glotnesnės tekstūros, išraiškingesnio skonio.

Gaivios želė ir švelnios panakotos derinys yra labai, labai skanus.

Lyg pavasaris spalvingose stiklinėse – susikurkit jį ir savo namuose!

Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas

Atsispausdinti
Porcijos: 9 Paruošimo laikas: 30 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Želė sluoksniui:
1 pakuotės „Dr. Oetker“ braškių skonio želė
1 pakuotės „Dr. Oetker“ kivi skonio želė
1 pakuotės „Dr. Oetker“ apelsinų skonio želė
kelių saujų vaisių ir uogų: braškių, apelsinų, vynuogių

Panakotos sluoksniui:
1 ½ valg. š. (11 g) želatinos
¼ stiklinės (60 ml) vandens
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
1 stiklinės (250 ml) pieno
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
žiupsnio druskos
1 stiklinės (250 g) maskarponės

Papuošti:
šviežių uogų
citrinos riekelių
kapotų pistacijų
šviežių mėtų ar čiobrelių lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite želė sluoksnį. Želė paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės, tik užpilkite šiek tiek mažesniu kiekiu vandens nei nurodyta ant pakuotės (400 ml vietoje 500 ml). Išmaišykite, kol želė milteliai ištirps. Leiskite šiek tiek atvėsti.
2. Stiklines į kekso kepimo formą ar kitą indą įtaisykite taip, kad stovėtų įstrižai (kampu). Į kiekvieną stiklinę įdėkite po saujelę uogų ar vaisių, tuomet ant jų supilkite želė. Aš braškių želė sluoksnį pagardinau braškių gabalėliais, kivi sluoksnį – žaliosiomis vynuogėmis, apelsinų sluoksnį – apelsinų gabalėliais. Venkite kivių ir šviežių ananasų, kadangi su šiais vaisiais želė nestingsta.
3. Dėkite į šaldytuvą ir palikite želė sluoksnius sustingti.

4. Paruoškite panakotos sluoksnį. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks.
5. Grietinėlę ir pieną supilkite į vidutinio dydžio puodą, suberkite cukrų, pagardinkite vanile ir žiupsniu druskos. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies maišydami, kol cukrus ištirps ir mišinys stipriai užkais, bet dar neužvirs.
6. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną. Tuomet sudėkite maskarponę ir šluotele išmaišykite iki visiškai vientisos masės.
7. Paruoštą kremą supilkite į stiklines ant sustingusios želė. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2-3 valandas ar per naktį, kol sustings.

8. Papuoškite šviežiomis uogomis, citrinų gabalėliais, smulkiai kapotomis pistacijomis ir šviežių mėtų ar čiobrelių šakelėmis.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetkerlietuva

apelsinaibraškėsdesertai indeliuosedesertasgrietinėlėmaskarponėnekeptas desertaspanakotapienassaldumynaiuogosvaisiaivynuogėsželatinaželė
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pomidorų ir rikotos galetė
kitas įrašas
Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Trupiniuotis su avietėmis

Prancūziški sviestiniai rageliai (Croissants)

Pyragas su graikiniais riešutais, šokoladu ir brendžiu

Imbierinis pyragas

Mielinė pynė su maskarponės ir citrinų kremo įdaru

New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

GĖRIMAI

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Kepta pipirinė vištiena su citrinomis ir makaronais

Cukinijų ir vištienos blyneliai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

    9 Bal ’21
  • Keptų burokėlių salotos su „Burrata“ sūriu ir apelsinais

    8 Bal ’21
  • Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis

    7 Bal ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (28)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (20)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (242)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (22)
    • Nesaldūs pyragai (28)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (209)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (21)
    • Karštieji užkandžiai (30)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (113)
    • Salotos (33)
    • Šaltieji užkandžiai (51)
    • Sumuštiniai (21)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (16)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (496)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (78)
    • Desertai indeliuose (58)
    • Keksai, keksiukai (89)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (128)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (15)
    • Sausainiai (68)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų