Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas

parašė Asta 26 Kov ’21
Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas

Želė. Produktas vienas, bet būdų jį paruošti ir patiekti – dešimtys, o gal ir daugiau! Galite tiesiog supilti į stiklines ir palikti sustingti. Galite į tas stiklines įberti vaisių ar uogų gabalėlių. Galite susluoksniuoti su švelnia vaniline panakota, kaip kad pasakoju šiame recepte. Galite paruošti net įspūdingai gražų tortą – dalinausi vienu daug džiuginančio dėmesio sulaukiu receptu šiek tiek anksčiau, rasite jį ŠTAI ČIA.

Mūsų namuose desertai su želė visada sutinkami šypsenomis. Jie gražūs, spalvingi, gaivūs ir skanūs. Pavasarį, kai taip norisi pripildyti dienas saulės, gaivumo ir spalvų, tokie desertai tikrai gali tapti tiek džiuginančiu savaitgalio pasilepinimu, tiek saldžia idėja artėjančių Velykų stalui.

Kaip ir visada, taip ir šįkart, naudojau niekad nenuviliančias „Dr. Oetker Lietuva“ želė. Braškės, kiviai, apelsinai – šiuos skonius pasirinkau aš, bet jų yra daug daugiau; kviečiu rinktis tuos, kurie jums patys gardžiausi.

Vanilinė panakota šiam desertui suteikia švelnumo, kremiškumo ir subtilumo. Šįkart ruošiau ją ne klasikinę – į grietinėlės ir pieno mišinį įmaišiau puodelį maskarponės sūrio. Tokia panakota yra šiek tiek tirštesnė, glotnesnės tekstūros, išraiškingesnio skonio.

Gaivios želė ir švelnios panakotos derinys yra labai, labai skanus.

Lyg pavasaris spalvingose stiklinėse – susikurkit jį ir savo namuose!

Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas

Atsispausdinti
Porcijos: 9 Paruošimo laikas: 30 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Želė sluoksniui:
1 pakuotės „Dr. Oetker“ braškių skonio želė
1 pakuotės „Dr. Oetker“ kivi skonio želė
1 pakuotės „Dr. Oetker“ apelsinų skonio želė
kelių saujų vaisių ir uogų: braškių, apelsinų, vynuogių

Panakotos sluoksniui:
1 ½ valg. š. (11 g) želatinos
¼ stiklinės (60 ml) vandens
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
1 stiklinės (250 ml) pieno
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
žiupsnio druskos
1 stiklinės (250 g) maskarponės

Papuošti:
šviežių uogų
citrinos riekelių
kapotų pistacijų
šviežių mėtų ar čiobrelių lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite želė sluoksnį. Želė paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės, tik užpilkite šiek tiek mažesniu kiekiu vandens nei nurodyta ant pakuotės (400 ml vietoje 500 ml). Išmaišykite, kol želė milteliai ištirps. Leiskite šiek tiek atvėsti.
2. Stiklines į kekso kepimo formą ar kitą indą įtaisykite taip, kad stovėtų įstrižai (kampu). Į kiekvieną stiklinę įdėkite po saujelę uogų ar vaisių, tuomet ant jų supilkite želė. Aš braškių želė sluoksnį pagardinau braškių gabalėliais, kivi sluoksnį – žaliosiomis vynuogėmis, apelsinų sluoksnį – apelsinų gabalėliais. Venkite kivių ir šviežių ananasų, kadangi su šiais vaisiais želė nestingsta.
3. Dėkite į šaldytuvą ir palikite želė sluoksnius sustingti.

4. Paruoškite panakotos sluoksnį. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks.
5. Grietinėlę ir pieną supilkite į vidutinio dydžio puodą, suberkite cukrų, pagardinkite vanile ir žiupsniu druskos. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies maišydami, kol cukrus ištirps ir mišinys stipriai užkais, bet dar neužvirs.
6. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną. Tuomet sudėkite maskarponę ir šluotele išmaišykite iki visiškai vientisos masės.
7. Paruoštą kremą supilkite į stiklines ant sustingusios želė. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2-3 valandas ar per naktį, kol sustings.

8. Papuoškite šviežiomis uogomis, citrinų gabalėliais, smulkiai kapotomis pistacijomis ir šviežių mėtų ar čiobrelių šakelėmis.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetkerlietuva

apelsinaibraškėsdesertai indeliuosedesertasgrietinėlėmaskarponėnekeptas desertaspanakotapienassaldumynaiuogosvaisiaivynuogėsželatinaželė
0 komentaras
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pomidorų ir rikotos galetė
kitas įrašas
Klafutis su avietėmis, šilauogėmis ir migdolais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Nekeptas pieniško šokolado sūrio tortas

Sluoksniuoti želė kubeliai

Citrininiai migdoliniai keksiukai su šilauogėmis

Citrinų kvadratėliai

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

Tiramisu blynų tortukai

REKLAMA

GĖRIMAI

Imbierinis sirupas kavai

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Šalta juodoji arbata su persikais

Kreminis airiško viskio likeris

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Žaliasis kokteilis su persikais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

Varške įdaryti pomidorai

MAMOS DIENORAŠTIS // Nesaldus pyragas su lašiša

REKLAMA

SALDUMYNAI

Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

Nekeptas Tiramisu sūrio tortas

Saldūs mini čeburėkai su obuoliais

Saldžios dovanos Mamai

Grietiniečiai

Naminiai “Oreos” sausainiai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Baltojo šokolado, pistacijų ir braškių tortas

    8 Lie ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Grietininė panakota su braškėmis

    29 Bir ’22
  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

    15 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (548)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (97)
    • Desertai indeliuose (71)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų