Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PASAULIO SKONIAIPyragaiSALDUMYNAI

Prancūziškas obuolių pyragas

parašė Asta 6 Spa ’22
Prancūziškas obuolių pyragas

Pasakykit, kuo kvepia jūsų ruduo? Tegul kvepia obuolių pyragais!
⠀
Šis – prancūziško stiliaus, ruošiamas vos iš kelių ingredientų, neįtikėtinai minkštas, drėgnas ir kvapnus. Labiausiai nuo mums įprastų obuolių pyragų šis skiriasi turbūt tuo, kad cinamoną čia keičia vanilė – kokybiška, sodri, aromatinga. Aš naudojau maltas džiovintas vanilės ankštis; galbūt jau matėt, vanilės malūnėliai – naujiena „Dr. Oetker“ asortimente. Veikia jie taip pat kaip ir mums įprasti pipirų ar druskos malūnėliai, tik šių viduje – maždaug keturių džiovintų vanilės ankščių gabalėliai. Turbūt nereikia nė sakyt, kaip gardžiai kvepia malant šios vanilės į pyrago, blynų ar keksiukų tešlą. Pasakiškai!
⠀
Kad jau odė šįkart vanilei, prie pyrago paruošiau ir vanilinio padažo, Prancūzijoje vadinamo crème anglaise. Man skaniausia pyragą šiek tiek atvėsinti, tuomet – išvirti padažą ir patiekti jį dar šiltą. Net ir pats vienas šis obuolių pyragas bus fantastiškai gardus, bet padažas – lyg vyšnia ant torto, verta skirti dešimtį minučių jam išsivirti.
⠀
Lėkštelės liko tuščios, pilvai – pilni, o šypsenos – plačiausios.

Teprasideda savaitgalis. Kepkim pyragus!

Prancūziškas obuolių pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Pyragui:
120 g minkšto sviesto
¾ stiklinės (150 g) cukraus
2 kiaušinių
3 valg. š. kalvadoso arba tamsaus romo (nebūtinai)
1 arb. š. maltos vanilės ankšties
1 stiklinės (140 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
¼ arb. š. druskos
3 vidutinio dydžio obuolių
saujelės migdolų riekučių (nebūtinai)

Vaniliniam padažui:
1 stiklinės (250 ml) pieno
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
1 arb. š. maltos vanilės ankšties
4 kiaušinių trynių
1/3 stiklinės (70 g) cukraus
žiupsnio druskos

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo formos atsegamais kraštais (22 cm skersmens) dugną uždenkite kepimo popieriumi. Tiek kepimo popierių, tiek kepimo formos kraštus ištepkite trupučiu sviesto.
2. Minkštą sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukrumi iki purumo. Po vieną įmuškite ir įplakite kiaušinius. Supilkite kalvadosą (jei naudojate), įberkite maltos vanilės ankšties. Dar kartą išplakite.
3. Atskirame dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Suberkite mišinį į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite į dubenį su tešla ir išmaišykite, kol visi obuolių gabaliukai joje pasiskirstys kuo tolygiau.
5. Tešlą sudėkite į paruoštą kepimo formą, paviršių išlyginkite. Apiberkite migdolų riekutėmis (nebūtinai).
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos. Ar pyragas jau tikrai iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš pyrago centro, jis turi būti švarus.
7. Iškeptą pyragą palikite vėsti kepimo formoje. Tuomet aplink kraštus apipjaukite peiliu ir nuimkite atsegamą kepimo formos žiedą. Atsargiai perkelkite pyragą į lėkštę.
8. Patiekite apibarstę milteliniu cukrumi, taip pat – galite pagardinti vaniliniu padažu.

PARUOŠKITE VANILINĮ PADAŽĄ

1. Į nedidelį puodą supilkite pieną ir grietinėlę. Suberkite šaukštelį maltos vanilės ankšties.
2. Atskirame dubenyje kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir druska. Nuolat plakdami, į kiaušinių plakinį pamažu supilkite karštą pieno mišinį.
3. Perpilkite visą mišinį atgal į puodą ir gražinkite virš silpnos ugnies. Maišydami kaitinkite kelias minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės – dar labiau jis sutirštės vėsdamas.
4. Patiekite padažą šiltą arba visiškai atvėsinkite (tuomet maistine plėvele padažą uždenkite taip, kad liestųsi prie padažo paviršiaus – taip paviršius nesukietės), ir laikykite šaldytuve, sandariame indelyje, iki 3-4 dienų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic “.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

desertaskepiniaimigdolaiobuoliaipyragassaldumynaivanilė
5 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Virtų bulvių blynai su sūriu
kitas įrašas
Moliūginė avižinė košė

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

APIE ŠVENTES // Kokosinis keksas

Pyragėliai su mėlynėmis

Mieliniai riestainėliai

Kakaviniai keksiukai su rikota

Migdoliniai pyragėliai su figomis

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Žaliasis avokadų kokteilis

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Kalėdos artėja: Meduolinis namelis

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Jogurtiniai keksiukai su obuoliais

Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

Apelsininiai keksiukai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

5 komentarai

Laima 10 Spa ’22 - 9:01 am

Tas padažas yra kažkas tooookio!!! Labai švelnus! Pyragas puikus, bet cukraus tikrai galima mažinti (aš dėjau pagal receptą).

Reply
Milda 18 Gru ’22 - 3:42 pm

Nepavyko padažas. Panašu,jog sutraukė kiaušinius. Vėstant padažas atsiskyrė,suformavo gabaliukus. Ar gali būti,jog perkaitinau pieną,ar kokios kitos priežastys galėtų būti?

Reply
Asta 19 Gru ’22 - 12:13 pm

Sveiki, Milda, labai gaila, kad nepavyko. Taip, panašu, kad priežastis gali būti perkaitintas pieno / kiaušinių mišinys. Kaitinti reikėtų ant labai silpnos ugnies ir tik tol, kol mišinys ims šiek tiek tirštėti. Labiau jis sutirštėja jau vėsdamas. Tikiuosi, kitąkart pavyks! 🙂

Reply
Milda 25 Gru ’22 - 4:38 pm

Miela Asta, noriu prisiduoti, kad antras kartas nemelavo ir puikiai pavyko padažas!
Tikrai bėda buvo perkaitinimas. ačiū jums už puikius receptus:)

Reply
Asta 27 Gru ’22 - 8:25 am

Milda, ačiū Jums už pasitikėjimą ir kad receptus išbandote 🙂 Labai džiaugiuosi, kad pavyko!

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų