Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseKALĖDŲ RECEPTAISALDUMYNAI

Šokoladinis tiramisu su apelsinais

parašė Asta 8 Gru ’21
Šokoladinis tiramisu su apelsinais

Septyniolika dienų iki Kalėdų. Pakankamai, kad dar galėtume išprotėti dėl šventinių planų, dovanų, receptų, tvarkingų namų ir likusio tūkstančio mažų bei didelių dalykų. Kai pati pajaučiu žemyn galva puolanti į šitą chaosą, bandau save sustabdyt ir primenu: stebuklas ir dovana yra vien tai, jog šiemet pagaliau tuos šventinius planus galime turėti. Žinau, dar visko gali nutikti, bet šįkart visai nenoriu galvoti apie dešimtis galimų scenarijų – niekas neatims iš manęs tikėjimo, kad Kalėdas sutiksim kartu.

Ir niekam nerūpės patiekalų skaičius ant stalo, ne vietoj neprašytai nutūpusi dulkė ar nepakankamai kruopščiai atrinktas kalėdinių dainų grojaraštis. „Tiek to“, – tokiais žodžiais saulėtas virtuviukas anais metais darželyje mokėsi numoti ranka į nereikšmingus dalykus. Tada pagalvojau, kad šita pamoka labai praverstų ir mums, suaugusiems. Tiek to. Mes pernelyg dažnai linkę sureikšminti to visai nevertus dalykus, nors galėtume tiesiog gūžtelėti pečiais ir susitelkti į kitas smulkmenas – į tas, kuriose gyvena laimė.

Tad jei šventėms norėsite paruošti ne tik skanų, bet ir labai greitą desertą, prisiminkit – laimė gyvena ne tik prašmatniuose daugiasluoksniuose tortuose, bet ir viens-du stiklinėse susluoksniuotuose desertuose. Pavyzdžiui, tiramisu.

Šokoladinis tiramisu su apelsinais – kitoks, intensyvesnio skonio, sodresnis ir saldesnis. Jums tikrai patiks, jei mėgstate šokoladinius desertus. Kalėdinę magiją jam suteikia kvapni „Dr. Oetker Lietuva“ vanilės pasta ir nutarkuotos apelsinų žievelės; jų skonis čia jaučiamas subtiliai, bet jaukiai ir labai gardžiai.

Šokoladinis tiramisu su apelsinais

Atsispausdinti
Porcijos: 6-7 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Šokolado kremui (ganašui):
130 g juodojo šokolado
60 g pieniško šokolado
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
1 apelsino nutarkuotos žievelės

Sirupui:
1 stiklinės (250 ml) paruoštos kavos
1 valg. š. cukraus

Maskarponės kremui:
250 g maskarponės sūrio
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. „Dr. Oetker“ vanilės pastos (ar ekstrakto)
1 apelsino nutarkuotos žievelės
2 valg. š. šokolado kremo
1 stiklinė (250 ml) riebios grietinėlės

150 g biskvitinių sausainių

Viršui:
kakavos
apelsinų riekelių
biskvitinių sausainių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite šokoladinį kremą. Juodąjį ir pienišką šokoladą sulaužykite gabalėliais ir suberkite į dubenėlį. Grietinėlę supilkite į nedidelį puodą ir virš vidutinio dydžio ugnies pakaitinkite, kol puodo kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite, užpilkite ant šokoladą ir porai minučių palikite ramiai pastovėti. Tuomet išmaišykite šluotele iki vientisos tekstūros. Įmaišykite nutarkuotas apelsino žieveles.

2. Sirupui sumaišykite paruoštą kavą ir cukrų. Atvėsinkite.

3. Paruoškite maskarponės kremą. Į plakimo dubenį sudėkite maskarponę, miltelinį cukrų, vanilę, nutarkuotas apelsino žieveles ir šokolado kremą. Trumpai išplakite, kol produktai susimaišys iki vientisos tekstūros. Toliau lėtai plakdami, pamažu pilkite grietinėlę. Supylę visą, padidinkite plakimo greitį, ir plakite, kol gausite tirštą kremą. Neperplakite, nes perplakus kremą, jis sušoks į gumuliukus.

4. Susluoksniuokite tiramisu. Biskvitinius sausainius trumpam merkite į paruoštą kavą ir dėkite ant stiklinių dugno (jei reikia, sausainius perlaužkite į kelias dalis). Ant viršaus dėkite porą šaukštų maskarponės kremo, ant šio – šaukštą šokoladinio kremo. Taip sluoksniuokite sausainius, maskarponės ir šokolado kremą, kol sunaudosite visus produktus.
5. Iki patiekiant susluoksniuotą tiramisu bent porą valandų palaikykite šaldytuve.

6. Prieš patiekiant viršų apiberkite kakava, papuoškite apelsinais ir sausainiais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
Reklama #droetker #droetkerlietuva

apelsinaigrietinėlėjuodasis šokoladaskavamaskarponėpieniškas šokoladassausainiaišokoladastiramisuvanilė
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sviestinė duona „Brioche“
kitas įrašas
Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Imbieriniai sausainiai

Mangų ir kokosų semifreddo

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

Pyragas „Snickers“

Vanilinė pistacijų panakota

Žemės riešutų sviesto sausainiai be miltų

REKLAMA

GĖRIMAI

Saldžios dovanos Mamai

Šalta juodoji arbata su persikais

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Braškių ir citrinų limonadas

Nealkoholinis karštas vynas

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Keptų saldžiųjų bulvių humusas

Brusketos: su pesto ir burata / su voveraitėmis...

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

Žalieji sumuštiniai su humusu

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

    7 Vas ’20
  • 3

    Nekeptas citrininis sūrio tortas

    24 Lie ’20
  • 4

    Šokoladiniai putėsiai

    24 Lie ’21
  • 5

    Kūčiukai

    23 Gru ’13
  • 6

    Minkšta grietininė bananų duona su varškės kremo įdaru

    23 Bal ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (350)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų