Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseKALĖDŲ PASAKOSSALDUMYNAI

Šokoladinis tiramisu su apelsinais

parašė Asta 8 Gru ’21
Šokoladinis tiramisu su apelsinais

Septyniolika dienų iki Kalėdų. Pakankamai, kad dar galėtume išprotėti dėl šventinių planų, dovanų, receptų, tvarkingų namų ir likusio tūkstančio mažų bei didelių dalykų. Kai pati pajaučiu žemyn galva puolanti į šitą chaosą, bandau save sustabdyt ir primenu: stebuklas ir dovana yra vien tai, jog šiemet pagaliau tuos šventinius planus galime turėti. Žinau, dar visko gali nutikti, bet šįkart visai nenoriu galvoti apie dešimtis galimų scenarijų – niekas neatims iš manęs tikėjimo, kad Kalėdas sutiksim kartu.

Ir niekam nerūpės patiekalų skaičius ant stalo, ne vietoj neprašytai nutūpusi dulkė ar nepakankamai kruopščiai atrinktas kalėdinių dainų grojaraštis. „Tiek to“, – tokiais žodžiais saulėtas virtuviukas anais metais darželyje mokėsi numoti ranka į nereikšmingus dalykus. Tada pagalvojau, kad šita pamoka labai praverstų ir mums, suaugusiems. Tiek to. Mes pernelyg dažnai linkę sureikšminti to visai nevertus dalykus, nors galėtume tiesiog gūžtelėti pečiais ir susitelkti į kitas smulkmenas – į tas, kuriose gyvena laimė.

Tad jei šventėms norėsite paruošti ne tik skanų, bet ir labai greitą desertą, prisiminkit – laimė gyvena ne tik prašmatniuose daugiasluoksniuose tortuose, bet ir viens-du stiklinėse susluoksniuotuose desertuose. Pavyzdžiui, tiramisu.

Šokoladinis tiramisu su apelsinais – kitoks, intensyvesnio skonio, sodresnis ir saldesnis. Jums tikrai patiks, jei mėgstate šokoladinius desertus. Kalėdinę magiją jam suteikia kvapni „Dr. Oetker Lietuva“ vanilės pasta ir nutarkuotos apelsinų žievelės; jų skonis čia jaučiamas subtiliai, bet jaukiai ir labai gardžiai.

Šokoladinis tiramisu su apelsinais

Atsispausdinti
Porcijos: 6-7 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Šokolado kremui (ganašui):
130 g juodojo šokolado
60 g pieniško šokolado
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
1 apelsino nutarkuotos žievelės

Sirupui:
1 stiklinės (250 ml) paruoštos kavos
1 valg. š. cukraus

Maskarponės kremui:
250 g maskarponės sūrio
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. „Dr. Oetker“ vanilės pastos (ar ekstrakto)
1 apelsino nutarkuotos žievelės
2 valg. š. šokolado kremo
1 stiklinė (250 ml) riebios grietinėlės

150 g biskvitinių sausainių

Viršui:
kakavos
apelsinų riekelių
biskvitinių sausainių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite šokoladinį kremą. Juodąjį ir pienišką šokoladą sulaužykite gabalėliais ir suberkite į dubenėlį. Grietinėlę supilkite į nedidelį puodą ir virš vidutinio dydžio ugnies pakaitinkite, kol puodo kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite, užpilkite ant šokoladą ir porai minučių palikite ramiai pastovėti. Tuomet išmaišykite šluotele iki vientisos tekstūros. Įmaišykite nutarkuotas apelsino žieveles.

2. Sirupui sumaišykite paruoštą kavą ir cukrų. Atvėsinkite.

3. Paruoškite maskarponės kremą. Į plakimo dubenį sudėkite maskarponę, miltelinį cukrų, vanilę, nutarkuotas apelsino žieveles ir šokolado kremą. Trumpai išplakite, kol produktai susimaišys iki vientisos tekstūros. Toliau lėtai plakdami, pamažu pilkite grietinėlę. Supylę visą, padidinkite plakimo greitį, ir plakite, kol gausite tirštą kremą. Neperplakite, nes perplakus kremą, jis sušoks į gumuliukus.

4. Susluoksniuokite tiramisu. Biskvitinius sausainius trumpam merkite į paruoštą kavą ir dėkite ant stiklinių dugno (jei reikia, sausainius perlaužkite į kelias dalis). Ant viršaus dėkite porą šaukštų maskarponės kremo, ant šio – šaukštą šokoladinio kremo. Taip sluoksniuokite sausainius, maskarponės ir šokolado kremą, kol sunaudosite visus produktus.
5. Iki patiekiant susluoksniuotą tiramisu bent porą valandų palaikykite šaldytuve.

6. Prieš patiekiant viršų apiberkite kakava, papuoškite apelsinais ir sausainiais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
Reklama #droetker #droetkerlietuva

apelsinaigrietinėlėjuodasis šokoladaskavamaskarponėpieniškas šokoladassausainiaišokoladastiramisuvanilė
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sviestinė duona „Brioche“
kitas įrašas
Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Keksiukai „Raffaello“

Naujametinis užkandžių vainikas

Spurgos su šokoladinio kremo įdaru

Trupiniuotis su obuoliais

Tortas „Mėnulis”

Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sviestinė duona „Brioche“

Rikotos blyneliai su šilauogėmis

Salotos su vištiena, keptais moliūgais ir avokadų padažu

Avižinė košė su ispaninio šalavijo sėklomis (Chia) ir...

Grikių granola

Crêpes su obuoliais ir cinamonu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Veganiški Teryaki kukuliai su cukinijų makaronais

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir...

Špinatų, porų ir varškės apkepas

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

Bulvės su šviežiais miško grybais

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Braškinis pieno kokteilis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

    28 Kov ’23
  • Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

    23 Kov ’23
  • Lašišos kepsniai medaus-garstyčių marinate su traiškytomis bulvytėmis ir brokoliais

    22 Kov ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (294)
    • Apkepai (47)
    • Blynai (30)
    • Bulvių patiekalai (34)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (40)
  • LENGVI KĄSNELIAI (273)
    • Blynai ir vafliai (42)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (138)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (51)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (585)
    • Bandelės (37)
    • Be orkaitės (107)
    • Desertai indeliuose (76)
    • Keksai, keksiukai (99)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (75)
    • Tortai (106)
  • SRIUBOS (24)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (13)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų