Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Be orkaitėsDesertai indeliuoseKALĖDŲ PASAKOSSALDUMYNAI

Šokoladinis tiramisu su apelsinais

parašė Asta 8 Gru ’21
Šokoladinis tiramisu su apelsinais

Septyniolika dienų iki Kalėdų. Pakankamai, kad dar galėtume išprotėti dėl šventinių planų, dovanų, receptų, tvarkingų namų ir likusio tūkstančio mažų bei didelių dalykų. Kai pati pajaučiu žemyn galva puolanti į šitą chaosą, bandau save sustabdyt ir primenu: stebuklas ir dovana yra vien tai, jog šiemet pagaliau tuos šventinius planus galime turėti. Žinau, dar visko gali nutikti, bet šįkart visai nenoriu galvoti apie dešimtis galimų scenarijų – niekas neatims iš manęs tikėjimo, kad Kalėdas sutiksim kartu.

Ir niekam nerūpės patiekalų skaičius ant stalo, ne vietoj neprašytai nutūpusi dulkė ar nepakankamai kruopščiai atrinktas kalėdinių dainų grojaraštis. „Tiek to“, – tokiais žodžiais saulėtas virtuviukas anais metais darželyje mokėsi numoti ranka į nereikšmingus dalykus. Tada pagalvojau, kad šita pamoka labai praverstų ir mums, suaugusiems. Tiek to. Mes pernelyg dažnai linkę sureikšminti to visai nevertus dalykus, nors galėtume tiesiog gūžtelėti pečiais ir susitelkti į kitas smulkmenas – į tas, kuriose gyvena laimė.

Tad jei šventėms norėsite paruošti ne tik skanų, bet ir labai greitą desertą, prisiminkit – laimė gyvena ne tik prašmatniuose daugiasluoksniuose tortuose, bet ir viens-du stiklinėse susluoksniuotuose desertuose. Pavyzdžiui, tiramisu.

Šokoladinis tiramisu su apelsinais – kitoks, intensyvesnio skonio, sodresnis ir saldesnis. Jums tikrai patiks, jei mėgstate šokoladinius desertus. Kalėdinę magiją jam suteikia kvapni „Dr. Oetker Lietuva“ vanilės pasta ir nutarkuotos apelsinų žievelės; jų skonis čia jaučiamas subtiliai, bet jaukiai ir labai gardžiai.

Šokoladinis tiramisu su apelsinais

Atsispausdinti
Porcijos: 6-7 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Šokolado kremui (ganašui):
130 g juodojo šokolado
60 g pieniško šokolado
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
1 apelsino nutarkuotos žievelės

Sirupui:
1 stiklinės (250 ml) paruoštos kavos
1 valg. š. cukraus

Maskarponės kremui:
250 g maskarponės sūrio
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. „Dr. Oetker“ vanilės pastos (ar ekstrakto)
1 apelsino nutarkuotos žievelės
2 valg. š. šokolado kremo
1 stiklinė (250 ml) riebios grietinėlės

150 g biskvitinių sausainių

Viršui:
kakavos
apelsinų riekelių
biskvitinių sausainių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite šokoladinį kremą. Juodąjį ir pienišką šokoladą sulaužykite gabalėliais ir suberkite į dubenėlį. Grietinėlę supilkite į nedidelį puodą ir virš vidutinio dydžio ugnies pakaitinkite, kol puodo kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite, užpilkite ant šokoladą ir porai minučių palikite ramiai pastovėti. Tuomet išmaišykite šluotele iki vientisos tekstūros. Įmaišykite nutarkuotas apelsino žieveles.

2. Sirupui sumaišykite paruoštą kavą ir cukrų. Atvėsinkite.

3. Paruoškite maskarponės kremą. Į plakimo dubenį sudėkite maskarponę, miltelinį cukrų, vanilę, nutarkuotas apelsino žieveles ir šokolado kremą. Trumpai išplakite, kol produktai susimaišys iki vientisos tekstūros. Toliau lėtai plakdami, pamažu pilkite grietinėlę. Supylę visą, padidinkite plakimo greitį, ir plakite, kol gausite tirštą kremą. Neperplakite, nes perplakus kremą, jis sušoks į gumuliukus.

4. Susluoksniuokite tiramisu. Biskvitinius sausainius trumpam merkite į paruoštą kavą ir dėkite ant stiklinių dugno (jei reikia, sausainius perlaužkite į kelias dalis). Ant viršaus dėkite porą šaukštų maskarponės kremo, ant šio – šaukštą šokoladinio kremo. Taip sluoksniuokite sausainius, maskarponės ir šokolado kremą, kol sunaudosite visus produktus.
5. Iki patiekiant susluoksniuotą tiramisu bent porą valandų palaikykite šaldytuve.

6. Prieš patiekiant viršų apiberkite kakava, papuoškite apelsinais ir sausainiais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
Reklama #droetker #droetkerlietuva

apelsinaigrietinėlėjuodasis šokoladaskavamaskarponėpieniškas šokoladassausainiaišokoladastiramisuvanilė
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sviestinė duona „Brioche“
kitas įrašas
Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

Tortas su obuoliais ir graikiniais riešutais

Sūrio – brownie tortas

Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

Vaniliniai baltojo šokolado putėsiai su avietėmis

Tortas „Raffaello“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Spaghetti su cukinijomis ir avokadais

Pica „Margarita“

Špinatų sriuba su virtinukais

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu

Žemės riešutų sviesto granola

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Jogurtinis braškių ir želė tortas

    3 Bir ’22
  • 5

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 6

    Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis šokoladas

    30 Bir ’22
  • Grietininė panakota su braškėmis

    29 Bir ’22
  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (549)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (98)
    • Desertai indeliuose (71)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų