Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseKALĖDŲ RECEPTAISALDUMYNAI

Šventinė panakota

parašė Asta 8 Gru ’23
Šventinė panakota

Kuo arčiau Kalėdos, tuo sunkiau spėju bėgti su savo mintim: kur dar reikia nuvažiuoti, kuo pasirūpinti, ką nupirkti, ką iškepti, ką sutvarkyti, kaip viską suspėti? Tada primenu sau, kad šias Kalėdas noriu ne išgyventi – noriu jas patirti ir švęsti. Šalin tobulumą, mainau jį atsipalaidavimą.

Jei ir jūs ieškot būdų kalėdinį desertą paruošti greitai lyg vienas-du, ši šventinė panakota yra tas desertas. Mažai ingredientų, mažai laiko ir sproginėjantis skonių konfeti. Taip, taip, tai – šampano skonio panakota. Gėrimas nealkoholinis, bet burbuliukų jausmas ir deserto skonis – labai šventiški!

Žinot, palydėdama šiuos metus, kelsiu savo panakotos taurę už atsipalaidavimą. Už meilę, už tikrumą, už neskubėjimą. Už dienų lengvumą ir nepaprastai paprastą gyvenimą. Tokį, kaip šis receptas. Nes mažiau tikrai yra daugiau, ir ši taisyklė tinka toli gražu ne vien virtuvėje.


Neabejoju, kad daugelis jau rūpinasi šventinėmis dovanomis, tad štai žinutė Kalėdų seneliams: „Nachtmann“ krištolo taurių ir kibirėlio rinkinys – naujiena „PROMO Cash&Carry” parduotuvėse. Galėtų būti graži dovana ar indaujos puošmena, o rinkinio kaina šiuo metu – labai patraukli, vos 39 eur už visą krištolo rinkinį. Įsigyti galite parduotuvėse Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje. Beliks perrišti kaspinu ir paslėpti po eglute.

Iki Kalėdų – vos 17 dienų!

Šventinė panakota

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 40 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Želė:
½ stiklinės (125 ml) nealkoholinio putojančio vyno
½ arb. š. (4 g) želatinos
1 valg. š. cukraus

Panakotai:
2 valg. š. (20 ml) vandens
1 ¼ arb. š. (5 g) želatinos
½ stiklinės (125 g) riebios grietinėlės
½ stiklinės (125 g) pieno
2 valg. š. agavų sirupo
1 arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnio druskos

Cukruotiems taurių krašteliams:
agavų sirupo
cukraus

Papuošti:
spanguolių
rozmarino šakelių
miltelinio cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite želė. Du šaukštus nealkoholinio putojančio vyno supilkite į nedidelį dubenėlį. Suberkite želatiną ir išmaišykite. Mišinys šiek tiek suputos – nieko tokio. Palikite želatiną brinkti penkias minutes.
2. Likusį nealkoholinį putojantį vyną supilkite į nedidelį puodą. Suberkite cukrų. Švelniai pakaitinkite virš vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Nukaiskite ir į šiltą mišinį sudėkite išbrinkusią želatiną. Išmaišykite, kol želatina ištirps.
3. Paruoštą želė supilkite į taures ir palikite pilnai sustingti.

4. Paruoškite panakotą. Vandenį ir želatiną sumaišykite nedideliame dubenėlyje. Palikite brinkti penkias minutes.
5. Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę, pieną ir agavų sirupą. Pagardinkite vanile ir druska. Maišydami kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol mišinys taps karštas, bet neužvirs. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, kol ji ištirps.
6. Maišydami atvėsinkite kremą iki kambario temperatūros, tuomet supilkite ant sustingusio želė sluoksnio. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 2 valandas, kol sustings.

7. Prieš patiekdami taurių kraštelius plonai aptepkite agavų sirupu. Guldykite į lėkštelę su cukrumi, kad kristalai prikibtų prie agavų sirupo.
8. Panakotos viršų papuoškite rozmarino šakele, spanguole.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry

agavų sirupasdesertasgrietinėlėKalėdospanakotarozmarinaisaldumynaispanguolėsvanilėželatina
0 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vištiena su spanguolėmis ir apelsinais
kitas įrašas
Žiema Šiaurės Italijoje: Turinas – Aosta – Courmayeur

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Nekeptas kreminio sūrio desertas su braškėmis

Kūčiukai

Marcipaniniai sausainiai su šokoladu

Imbierinis biskvitinis vyniotinis su maskarponės kremo įdaru

Trijų šokoladų tortas

Canelés (Cannelés) de Bordeaux

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir...

Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

Imbierinis pyragas

Keksiukai su braškių kremu

REKLAMA

GĖRIMAI

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Braškių ir citrinų limonadas

Žaliasis kokteilis su persikais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Meduolinis tiramisu su keptais obuoliais

    14 Lap ’25
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Prancūziškas nesaldus pyragas „Quiche Lorraine“

    8 Rgp ’23
  • 6

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (363)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (63)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (174)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (93)
    • Sumuštiniai (43)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (698)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (143)
    • Desertai indeliuose (99)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (171)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (129)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (34)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų