Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Desertai indeliuoseSALDUMYNAI

Tiramisu II

parašė Asta 14 Vas ’12
Tiramisu II

Šios dienos nepastebėti tiesiog neįmanoma – rodos, viskas aplinkui pasipuošia raudonomis širdelėmis, pliušiniais niekučiais ir mielomis rausvomis smulkmenėlėmis. Nes tai – įsimylėjėlių diena.
Nors nepaneigiama tiesa yra ta, jog mylėti reikia ne vieną, tačiau kiekvieną dieną metuose, vis tik Meilė yra toks nuostabus jausmas, kurį norisi švęsti. Jausmas, kuris Tave pakylėja virš žemės, o širdį priverčia plakti stipriau. Jausmas, kuris verčia Tave daryti dalykus, kurių niekada gyvenime neįsivaizdavai galėsiantis padaryti. Jausmas, kuris dovanoja neapsakomai plačią nuoširdžią šypseną ir pasaulį nudažo ryškesnėmis spalvomis. Nes kai Jūsų rankos susiliečia, kai Jūs šypsotės vienas kitam, kai į ausį šnabždate mielus žodžius ar net kai piktai šūkaujate dėl kasdienių smulkmenų, o tada nurimstate vienas kito glėby – visas pasaulis išnyksta ir liekate tik Judu. Nes tai Meilė.
Meilė, kuri įkvepia. Skatina. Džiugina. Meilė, kuri verčia žmones būti geresniais.

Meilės dienos desertu pelnytai gali būti vadinamas Tiramisu – visame pasaulyje žinomas sluoksniuotas itališkas desertas. Daugelio garbinamas dėl savo dangiško skonio, burnoje tirpstantis Tiramisu gali būti gaminamas labai įvairiai – su kiaušiniais, tik su kiaušinių tryniais ar išvis be kiaušinių, tradicinis ar su įvairiais priedais. Kiekvienas gali atrasti savo tobuliausiąjį Tiramisu, o šios paieškos neabejotinai bus vienos iš pačių skaniausių. Nes ragauti Tiramisu – lyg vis iš naujo įsimylėti…


Skonis:
10/10. Man visada atrodė, kad Tiramisu – tai desertas, kuriam nereikia žodžių. Jo skonis iškalbingas. Užburiantis. Tobulas. Šis variantas – su kiaušinių baltymais, todėl truputį kitoks nei anksčiau gamintas (tik su tryniais). Šis – puresnis, dar minkštesnis. Mums skanus tiek vienas, tiek kitas, o kiekvienas lai išsirenka savo mylimiausiąjį.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Kulinarinis žurnalas „°C“

Tiramisu

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

500 g maskarponės sūrio
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 arb. š vanilės ekstrakto
1 arb. š. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės

½ stiklinės brendžio ar romo
1 stiklinės stiprios kavos
1 stiklinės cukraus

280 g biskvitinių sausainių

juodas šokoladas arba kakava

GAMINIMO EIGA

1. Kiaušinių trynius, cukrų, vanilės ekstraktą ir smulkiai tarkuotą citrinos žievelę išplakite iki vientisos purios masės.
2. Sudėkite maskarponės sūrį ir išmaišykite, kol gausite vientisą masę. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į kremą.
3. Kitame inde sumaišykite stiprią juodą kavą, cukrų ir brendį ar romą. Atvėsinkite.
4. Pasiruoškite indelius, kuriuose norėsite patiekti desertą. Tai gali būti vienas didesnis indas ar keli maži indeliai – stiklinės, puodeliai. Jei desertą norite patiekti originaliau, galite jį sluoksniuoti dailiuose birių produktų indeliuose.
5. Taigi, po vieną imkite biskvitinius sausainius ir merkite juos į kavos ir brendžio ar romo mišinį. Porą sekundžių palaikykite, ištraukite ir dėkite į indo ar indelio, kuriame patieksite desertą, dugną. Taip sausainiais išklokite visą dugną.
6. Ant sausainių tolygiai paskleiskite dalį kremo.
7. Taip susluoksniuokite visus turimus biskvitinius sausainius ir kremą.
8. Deserto viršų apibarstykite smulkintu šokoladu ar kakava.

brendiscitrinoskakavakavakremionis sūrismaskarponėromassausainiaišokoladastiramisutortasvanilė
15 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Apkepas su špinatais ir pievagrybiais
kitas įrašas
Skanūs pasidžiaugimai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Cinamoniniai čiurų („churros“) vafliai

Tortas „Juodasis miškas“

Pyragas su puriu mėtų ir kavos likerių įdaru

Vanilinė pistacijų panakota

Šokoladiniai keksiukai

Purus baltymų keksas „Angel Food Cake“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Avižiniai sausainiai su obuoliais

Rikotos vafliai su šilauogėmis

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

Varškės pyragas su obuoliene

Cukriniai suktinukai

Bananų ir avokadų keksiukai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

Įdarytos bulvės

Orkaitėje keptos traškios vištienos juostelės

Vištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu

Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

Prancūziškas nesaldus pyragas „Quiche Lorraine“

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

15 komentarai

Vilma 14 Vas ’12 - 7:20 am

Idealus Valentinas 😉

Reply
Asta 15 Vas ’12 - 9:27 pm

Vilma, tikrai? Ačiū 🙂

Reply
Ausra 14 Vas ’12 - 4:12 pm

Man ypac patiko patiekimas stiklainiukuose! labai grazu!

Reply
Asta 15 Vas ’12 - 9:27 pm

Aušra, man irgi, man irgi! 🙂 Dėkui 😉

Reply
Egle 15 Vas ’12 - 1:41 pm

Man sitas blogas yra toks nerealus. Labai patinka aprasymai pries receptus, geros kokybes nuotraukos ir zinoma puikus receptai! 🙂 Cia skaityti kiekviena nauja recepta yra tikras malonumas 🙂

Reply
Asta 15 Vas ’12 - 9:28 pm

Egle, kaip labai tau ačiū! 🙂 Vertinu tokius žodžius be galo – jie ne tik glosto širdį, bet ir skatina tobulėti 🙂 Ačiū dar kartą, labai labai labai! 🙂

Reply
Egle 16 Vas ’12 - 9:27 pm

Zinokit, Jus tokiu zodziu tikrai esat verta. Seku ne viena kulinarini bloga ir man sis labiausiai patinka 🙂

Reply
Asta 18 Vas ’12 - 9:24 pm

Egle, labai stipriai nuoširdžiai ačiū dar kartelį 🙂

Reply
Beata 22 Sau ’13 - 4:45 pm

Vis noriu paklausti, kur gauti tokių mažų stiklainėlių nusipirkt? 🙂

Reply
Asta 25 Sau ’13 - 12:27 pm

Beata, aš tokių turiu nemažai, įvairių formų. Daugelį pirkau didžiuosiuose prekybos centruose, būna prie visų birių produktų indų 🙂

Reply
vardas 10 Lap ’14 - 6:59 pm

Sveiki. Kiek laiko trunka pagaminti šį desertą? Ar per dvi valandas spėčiau?

Reply
Asta 10 Lap ’14 - 7:30 pm

Drąsiai, manau, kad drąsiai spėtumėt ir per valandą! 🙂

Reply
vardas 10 Lap ’14 - 7:55 pm

Sveiki dar kartą. Aš vėl su klausimu:) Ar tiramisu geriau per naktį palaikyti, ar nebūtina? Labai dėkoju už atsakymus.

Reply
Asta 11 Lap ’14 - 7:21 am

Žinoma, būtų geriau, jei palaikytumėte šaldytuve per naktį ar, na, bent jau porą valandų 🙂

Reply
Asta 14 Lap ’14 - 12:09 pm

Sveiki. O kiek gramų yra viena stiklinė cukraus ir pusė stiklinės brendžio?

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų