Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Desertai indeliuoseSALDUMYNAI

Tiramisu II

parašė Asta 14 Vas ’12
Tiramisu II

Šios dienos nepastebėti tiesiog neįmanoma – rodos, viskas aplinkui pasipuošia raudonomis širdelėmis, pliušiniais niekučiais ir mielomis rausvomis smulkmenėlėmis. Nes tai – įsimylėjėlių diena.
Nors nepaneigiama tiesa yra ta, jog mylėti reikia ne vieną, tačiau kiekvieną dieną metuose, vis tik Meilė yra toks nuostabus jausmas, kurį norisi švęsti. Jausmas, kuris Tave pakylėja virš žemės, o širdį priverčia plakti stipriau. Jausmas, kuris verčia Tave daryti dalykus, kurių niekada gyvenime neįsivaizdavai galėsiantis padaryti. Jausmas, kuris dovanoja neapsakomai plačią nuoširdžią šypseną ir pasaulį nudažo ryškesnėmis spalvomis. Nes kai Jūsų rankos susiliečia, kai Jūs šypsotės vienas kitam, kai į ausį šnabždate mielus žodžius ar net kai piktai šūkaujate dėl kasdienių smulkmenų, o tada nurimstate vienas kito glėby – visas pasaulis išnyksta ir liekate tik Judu. Nes tai Meilė.
Meilė, kuri įkvepia. Skatina. Džiugina. Meilė, kuri verčia žmones būti geresniais.

Meilės dienos desertu pelnytai gali būti vadinamas Tiramisu – visame pasaulyje žinomas sluoksniuotas itališkas desertas. Daugelio garbinamas dėl savo dangiško skonio, burnoje tirpstantis Tiramisu gali būti gaminamas labai įvairiai – su kiaušiniais, tik su kiaušinių tryniais ar išvis be kiaušinių, tradicinis ar su įvairiais priedais. Kiekvienas gali atrasti savo tobuliausiąjį Tiramisu, o šios paieškos neabejotinai bus vienos iš pačių skaniausių. Nes ragauti Tiramisu – lyg vis iš naujo įsimylėti…


Skonis:
10/10. Man visada atrodė, kad Tiramisu – tai desertas, kuriam nereikia žodžių. Jo skonis iškalbingas. Užburiantis. Tobulas. Šis variantas – su kiaušinių baltymais, todėl truputį kitoks nei anksčiau gamintas (tik su tryniais). Šis – puresnis, dar minkštesnis. Mums skanus tiek vienas, tiek kitas, o kiekvienas lai išsirenka savo mylimiausiąjį.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Kulinarinis žurnalas „°C“

Tiramisu

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

500 g maskarponės sūrio
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 arb. š vanilės ekstrakto
1 arb. š. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės

½ stiklinės brendžio ar romo
1 stiklinės stiprios kavos
1 stiklinės cukraus

280 g biskvitinių sausainių

juodas šokoladas arba kakava

GAMINIMO EIGA

1. Kiaušinių trynius, cukrų, vanilės ekstraktą ir smulkiai tarkuotą citrinos žievelę išplakite iki vientisos purios masės.
2. Sudėkite maskarponės sūrį ir išmaišykite, kol gausite vientisą masę. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į kremą.
3. Kitame inde sumaišykite stiprią juodą kavą, cukrų ir brendį ar romą. Atvėsinkite.
4. Pasiruoškite indelius, kuriuose norėsite patiekti desertą. Tai gali būti vienas didesnis indas ar keli maži indeliai – stiklinės, puodeliai. Jei desertą norite patiekti originaliau, galite jį sluoksniuoti dailiuose birių produktų indeliuose.
5. Taigi, po vieną imkite biskvitinius sausainius ir merkite juos į kavos ir brendžio ar romo mišinį. Porą sekundžių palaikykite, ištraukite ir dėkite į indo ar indelio, kuriame patieksite desertą, dugną. Taip sausainiais išklokite visą dugną.
6. Ant sausainių tolygiai paskleiskite dalį kremo.
7. Taip susluoksniuokite visus turimus biskvitinius sausainius ir kremą.
8. Deserto viršų apibarstykite smulkintu šokoladu ar kakava.

brendiscitrinoskakavakavakremionis sūrismaskarponėromassausainiaišokoladastiramisutortasvanilė
15 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Apkepas su špinatais ir pievagrybiais
kitas įrašas
Skanūs pasidžiaugimai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Trupiniuotis su avietėmis

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Moliūgų kavos keksiukai su prieskoniais

Saulėtos virtuvės saldumynų knyga | Tai tikra!

Languota prijuostė: pradžių pradžia

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvės su šviežiais miško grybais

MAMOS DIENORAŠTIS // Mielinės lankstytos bandelės su dešrelėmis

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Sumuštinukai su pievagrybiais

Trintų bulvių blynai su sūriu

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

REKLAMA

SALDUMYNAI

Bandelės su aguonomis

Kokosiniai sausainiai

Beveik prancūziškas skrebutis

Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Braškių ir rabarbarų kokteilis

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

15 komentarai

Vilma 14 Vas ’12 - 7:20 am

Idealus Valentinas 😉

Reply
Asta 15 Vas ’12 - 9:27 pm

Vilma, tikrai? Ačiū 🙂

Reply
Ausra 14 Vas ’12 - 4:12 pm

Man ypac patiko patiekimas stiklainiukuose! labai grazu!

Reply
Asta 15 Vas ’12 - 9:27 pm

Aušra, man irgi, man irgi! 🙂 Dėkui 😉

Reply
Egle 15 Vas ’12 - 1:41 pm

Man sitas blogas yra toks nerealus. Labai patinka aprasymai pries receptus, geros kokybes nuotraukos ir zinoma puikus receptai! 🙂 Cia skaityti kiekviena nauja recepta yra tikras malonumas 🙂

Reply
Asta 15 Vas ’12 - 9:28 pm

Egle, kaip labai tau ačiū! 🙂 Vertinu tokius žodžius be galo – jie ne tik glosto širdį, bet ir skatina tobulėti 🙂 Ačiū dar kartą, labai labai labai! 🙂

Reply
Egle 16 Vas ’12 - 9:27 pm

Zinokit, Jus tokiu zodziu tikrai esat verta. Seku ne viena kulinarini bloga ir man sis labiausiai patinka 🙂

Reply
Asta 18 Vas ’12 - 9:24 pm

Egle, labai stipriai nuoširdžiai ačiū dar kartelį 🙂

Reply
Beata 22 Sau ’13 - 4:45 pm

Vis noriu paklausti, kur gauti tokių mažų stiklainėlių nusipirkt? 🙂

Reply
Asta 25 Sau ’13 - 12:27 pm

Beata, aš tokių turiu nemažai, įvairių formų. Daugelį pirkau didžiuosiuose prekybos centruose, būna prie visų birių produktų indų 🙂

Reply
vardas 10 Lap ’14 - 6:59 pm

Sveiki. Kiek laiko trunka pagaminti šį desertą? Ar per dvi valandas spėčiau?

Reply
Asta 10 Lap ’14 - 7:30 pm

Drąsiai, manau, kad drąsiai spėtumėt ir per valandą! 🙂

Reply
vardas 10 Lap ’14 - 7:55 pm

Sveiki dar kartą. Aš vėl su klausimu:) Ar tiramisu geriau per naktį palaikyti, ar nebūtina? Labai dėkoju už atsakymus.

Reply
Asta 11 Lap ’14 - 7:21 am

Žinoma, būtų geriau, jei palaikytumėte šaldytuve per naktį ar, na, bent jau porą valandų 🙂

Reply
Asta 14 Lap ’14 - 12:09 pm

Sveiki. O kiek gramų yra viena stiklinė cukraus ir pusė stiklinės brendžio?

Reply

Komentuoti: Egle Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 6

    Tortas “Medutis”

    22 Rgs ’09

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Kreminio sūrio tortukai su šilauogėmis stiklainėliuose

    12 Rgp ’22
  • Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

    3 Rgp ’22
  • Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir brokoliais

    2 Rgp ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (270)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (28)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (65)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (37)
  • LENGVI KĄSNELIAI (249)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (42)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (126)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (41)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (551)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (99)
    • Desertai indeliuose (72)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų