Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Tiramisu

parašė Asta 22 Rgs ’09
Tiramisu

Skonis: 10/10. Tiesiog tirpstantis burnoje dangiško skonio desertas… Tokio dieviško skonio, kurio aprašyti žodžiais tiesiog neįmanoma 🙂 Mielai duočiau nors ir šimtą balų, jei tik tai neprieštarautų „taisyklėms” 😀

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? pas rusvaplaukę su miltuotais pirkščiukas, Sauliaus virtuvėje

Tiramisu

Tiramisu

Atsispausdinti
Porcijos: 5 Paruošimo laikas: 35 min.

INGREDIENTAI

Kremui:
250 g maskarponės
3 kiaušinių tryniai
3 valg.š. cukraus
3 valg.š. balto vyno (geriau – desertinio)
1 arb.š. vanilės esencijos

Sumerkimui:
150 ml stiprios kavos
3 valg.š. romo (aš naudojau „Damų” likerį)
1 valg.š. cukraus

biskvitinių pirštelių

tarkuoto šokolado arba kakavos tiramisu apibarstymui

GAMINIMO EIGA

Kremui maskarponę išplakame, kad suminkštėtų. Į indą sudedame cukrų, trynius, vanilę, vyną ir plakame virš vandens vonelės, kol masė sutirštėja ir masės tūris gerokai padidėja. Į gautą masę įmaišome išplaktą maskarponę.
Sumerkimui sumaišome kavą, romą ir cukrų. Pirštelius vienai akimirkai merkiame į mišinį ir jais išklojame indo (ar indelių) dugną. Pirštelius apklojame kremu. Vėl dedame akimirką pamirkytus biskvitinius pirštelius ir vėl užklojame juos kremu.
Deserto viršų pabarstome smulkintu šokoladu ar kakava.
Paliekame tiramisu „subręsti” – bent keturioms valandoms, o jei įmanoma, per naktį.

kakavakavakreminis sūrismaskarponėromassaldumynaisausainiaišokoladastortasvanilėvynas
4 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tortas „Jogurtinis Musas” 30 – ajam gimtadieniui
kitas įrašas
Tiramisu sūrio tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bananinis ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su karamelizuotais...

Marcipaniniai sausainiai su šokoladu

Šventinė panakota

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Citrinų pyragas

Portugališki pyragėliai „Pastéis de Nata“

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Naujametinis užkandžių vainikas

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Pitos su grilinta vištiena, tzatziki padažu ir daržovių...

Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

Mieliniai suktinukai su trijų rūšių sūrio ir špinatų...

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Nekeptas vanilinis sūrio tortas

Varškės pyragas su vaniliniu pudingu ir persikais

Moliūgų tyrė

Sviestinis keksas

Varškės pyragas su braškėmis

Desertas „Damų piršteliai”

4 komentarai

Ugne 14 Geg ’11 - 9:39 am

Praeita savaite buvau Italijoje ir prisiragavau daug daaaug tiramisu, todel grizus puoliau pati ji gaminti. Sitas receptas buvo arciausiai italisko tiramisu 🙂 keli pastebejimai tiems, kas uzsispiria daryti ta tradicini tiramisu. Pirmiausia, tiramisu kremui ta tikra skoni suteikia Marsala – spirituotas saldus sicilietiskas vynas. Jo galima nusipirkti Maximoje. Tad kitoks baltas vynas tiramisu nesugadins, bet Marsala yra butinas to italisko tiramisu elementas. Antra, biskvitus reikia merkti i roma, o ne ka kita. Visai nebutina pirkti didelio romo butelio – alkoholio parduotuves, pvz. vynines, daznai parduoda mini alkoholio buteliukus. Vieno tokio uztenka kokiems 3-4 kartams. Gaminant pagal si recepta pastebejau, kad kadangi kremo turis is esmes susidaro tik is maskarpones, tai jos reikia mazdaug dvigubai nei nurodyta arba reikia perpus maziau sausainiu, nes ir tada ju uztenka dviem perdengimams. Tiesa, italijoje tiramisu yra gelsvos spalvos. Itariu, kad jie deda kokius kiausinius su karotinu? O biskvitas buna tamsiai rudos spalvos. Turbut reiktu daryti maziau kavos, stipresnes ir ilgiau pamirkyti pirstelius, arba i ju tesla ideti siek tiek kakavos. Kavos taip pat pagal si recepta likau mazdaug puse, todel kita karta daryciau tik puse tiek.
O siaip tai labai labai aciu uz recepta! Siandien atvyksta i svecius zmogus, gyvenantis Italijoje (del to as to tradicinio recepto taip ir ieskojau), tai su jusu pagalba, manau, nebus prisviles tas mano tiramisu 🙂

Reply
Asta 19 Geg ’11 - 1:00 pm

Ugne, oho! Labai ačiū už tokį išsamų komentarą ir tiek patarimų! 🙂
Tikiuosi, kad Tiramisu pavyko puikiai ir svečias iš Italijos buvo maloniai bei skaniai nustebintas 😉

Reply
Jovita 13 Spa ’12 - 4:24 pm

Gaminau, labai patiko! 🙂 Tik Marsala vyno balto neradau, pirkau raudoną. Skoniui nepakenkė. 🙂 Tik kremas buvo tamsesnės spalvos. Labai labai skanus tiramisu! 😉

Reply
Asta 13 Spa ’12 - 5:01 pm

Jovita, labai džiaugiuosi, kad desertas patiko 🙂 Nors su raudonu vynu Tiramisu niekad negaminau, tačiau tikiu, kad skoniui stipriai nepakenkė 🙂

Reply

Komentuoti: Ugne Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų