Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

SALDUMYNAITortai

Tiramisu

parašė Asta 22 Rgs ’09
Tiramisu

Skonis: 10/10. Tiesiog tirpstantis burnoje dangiško skonio desertas… Tokio dieviško skonio, kurio aprašyti žodžiais tiesiog neįmanoma 🙂 Mielai duočiau nors ir šimtą balų, jei tik tai neprieštarautų “taisyklėms” 😀

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? pas rusvaplaukę su miltuotais pirkščiukas, Sauliaus virtuvėje

Tiramisu

Tiramisu

Atsispausdinti
Porcijos: 5 Paruošimo laikas: 35 min.

INGREDIENTAI

Kremui:
250 g maskarponės
3 kiaušinių tryniai
3 valg.š. cukraus
3 valg.š. balto vyno (geriau – desertinio)
1 arb.š. vanilės esencijos

Sumerkimui:
150 ml stiprios kavos
3 valg.š. romo (aš naudojau “Damų” likerį)
1 valg.š. cukraus

biskvitinių pirštelių

tarkuoto šokolado arba kakavos tiramisu apibarstymui

GAMINIMO EIGA

Kremui maskarponę išplakame, kad suminkštėtų. Į indą sudedame cukrų, trynius, vanilę, vyną ir plakame virš vandens vonelės, kol masė sutirštėja ir masės tūris gerokai padidėja. Į gautą masę įmaišome išplaktą maskarponę.
Sumerkimui sumaišome kavą, romą ir cukrų. Pirštelius vienai akimirkai merkiame į mišinį ir jais išklojame indo (ar indelių) dugną. Pirštelius apklojame kremu. Vėl dedame akimirką pamirkytus biskvitinius pirštelius ir vėl užklojame juos kremu.
Deserto viršų pabarstome smulkintu šokoladu ar kakava.
Paliekame tiramisu “subręsti” – bent keturioms valandoms, o jei įmanoma, per naktį.

kakavakavakreminis sūrismaskarponėromassaldumynaisausainiaišokoladastortasvanilėvynas
4 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tortas “Jogurtinis Musas” 30 – ajam gimtadieniui
kitas įrašas
Tiramisu sūrio tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sausainiai “Sveikata”

Sviestiniai sausainiai

Šokoladiniai kreminio sūrio putėsiai

TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

Šokoladiniai keksiukai

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cinamonu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Varškės pyragas su braškėmis

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

Trupiniuotis su avietėmis

Braškinis-citrininis ryžių pudingas

Banoffee | Pyragas su karamele, bananais ir plakta...

Šokoladinis lazdynų riešutų kremas (naminė Nutella)

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sumuštiniai su žuvimi

Vegetariški sumuštiniai su burokėlių humusu

Purūs blynai

SVEIKESNI PASIRINKIMAI // Vanilinis ryžių pudingas su avietėmis

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

Sėklų duona

4 komentarai

Ugne 14 Geg ’11 - 9:39 am

Praeita savaite buvau Italijoje ir prisiragavau daug daaaug tiramisu, todel grizus puoliau pati ji gaminti. Sitas receptas buvo arciausiai italisko tiramisu 🙂 keli pastebejimai tiems, kas uzsispiria daryti ta tradicini tiramisu. Pirmiausia, tiramisu kremui ta tikra skoni suteikia Marsala – spirituotas saldus sicilietiskas vynas. Jo galima nusipirkti Maximoje. Tad kitoks baltas vynas tiramisu nesugadins, bet Marsala yra butinas to italisko tiramisu elementas. Antra, biskvitus reikia merkti i roma, o ne ka kita. Visai nebutina pirkti didelio romo butelio – alkoholio parduotuves, pvz. vynines, daznai parduoda mini alkoholio buteliukus. Vieno tokio uztenka kokiems 3-4 kartams. Gaminant pagal si recepta pastebejau, kad kadangi kremo turis is esmes susidaro tik is maskarpones, tai jos reikia mazdaug dvigubai nei nurodyta arba reikia perpus maziau sausainiu, nes ir tada ju uztenka dviem perdengimams. Tiesa, italijoje tiramisu yra gelsvos spalvos. Itariu, kad jie deda kokius kiausinius su karotinu? O biskvitas buna tamsiai rudos spalvos. Turbut reiktu daryti maziau kavos, stipresnes ir ilgiau pamirkyti pirstelius, arba i ju tesla ideti siek tiek kakavos. Kavos taip pat pagal si recepta likau mazdaug puse, todel kita karta daryciau tik puse tiek.
O siaip tai labai labai aciu uz recepta! Siandien atvyksta i svecius zmogus, gyvenantis Italijoje (del to as to tradicinio recepto taip ir ieskojau), tai su jusu pagalba, manau, nebus prisviles tas mano tiramisu 🙂

Reply
Asta 19 Geg ’11 - 1:00 pm

Ugne, oho! Labai ačiū už tokį išsamų komentarą ir tiek patarimų! 🙂
Tikiuosi, kad Tiramisu pavyko puikiai ir svečias iš Italijos buvo maloniai bei skaniai nustebintas 😉

Reply
Jovita 13 Spa ’12 - 4:24 pm

Gaminau, labai patiko! 🙂 Tik Marsala vyno balto neradau, pirkau raudoną. Skoniui nepakenkė. 🙂 Tik kremas buvo tamsesnės spalvos. Labai labai skanus tiramisu! 😉

Reply
Asta 13 Spa ’12 - 5:01 pm

Jovita, labai džiaugiuosi, kad desertas patiko 🙂 Nors su raudonu vynu Tiramisu niekad negaminau, tačiau tikiu, kad skoniui stipriai nepakenkė 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22
  • Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

    12 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (265)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (117)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (62)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (245)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (42)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (11)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų