Tik paklausk gyvenimo patirties turinčio žmogaus, pažiūrėk protingą filmą ar perskaityk prasmingą knygą. Ir visi tau sakys – kiekvienas žmogus skirtingas. Sakys, būk toks, koks esi. Skatins eiti pirmyn iškėlus nosį ir nekreipti dėmesio, kas, ką ir kodėl šneka aplink. Tai tavo gyvenimas, tavo pasirinkimai, tavo tikslai – tai tavo kelias. Jie taip sakys, kartos ir palaikančiai žiūrės į akis ar į sielą.
Tu linksėsi galva ir galbūt kartais tai pasakysi kitiems, kai pamatysi, kad jiems to reikia. Kartais priminsi sau. Bet jeigu tai tokia amžina ir tvirta tiesa, kurią kartoja visi, tuomet kodėl? Kodėl kartais, trumpomis akimirkomis – o gal ir akimirkomis, kurios tęsiasi šimtmečius – taip sunku būti savimi? Kodėl sunku sakyti tai, ką galvoji? Leisti sau jausti tai, ką nori jausti? Daryti tai, ko nori tu, o ne tai, ko kažkas iš tavęs tikisi? Kodėl kartais net, atrodo, neįmanomai sunku gyventi sau ir dėl savęs? Kodėl kartais taip stipriai norisi nuo savęs pabėgti? Nes toks, koks esi, būti nori ir negali, o gal nenori, bet kitaip nemoki.
Tikriausiai aš norėčiau būti truputį kitokia. Stipresnė ir ryžtingesnė. Drąsesnė ir labiau savimi pasitikinti. Bet kas žino, jei aš būčiau tokia, ar aš prarasčiau visa, ką turiu dabar? Visą save, kokia esu dabar? Gyvenimas yra pernelyg sudėtingas, kai imi apie viską galvoti. Tuomet tari sau, jog jis nėra idealus ir žmonės jame gyvena ne idealūs. Tu – vienas iš jų. Ir aš. Ir tikriausiai to pakanka.
Skonis: 10/10. Jei mėgstate ryžius ir žiedinius kopūstus – taip, šis patiekalas Jums tikrai patiks. Tokie ryžiai jau savaime yra didelis gėris, o čia viską pagerina dar ir pakankamai ryškus aštrumas. Todėl jei labiau mėgstate švelnų maistą, paprikos miltelių dėkite mažiau.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? A series of Kichen Experiments
Ryžiai su kepintais žiediniais kopūstais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Kepintiems žiediniams kopūstams:
1/2 žiedinio kopūsto (400 g), susmulkinto žiedynėliais
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. paprikos miltelių
druskos, pipirų
1 puodelis (200 g) ryžių
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. sviesto
1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
2 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
165 g brokolio, susmulkinto mažais žiedynėliais
3 1/4 puodelio daržovių sultinio
GAMINIMO EIGA
1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi. Ant jo paskleisti žiedinio kopūsto žiedynėlius, sumaišytus su alyvuogių aliejumi, paprikos milteliais, druska ir pipirais. Įsitikinti, kad prieskoniais ir aliejumi įtrinti yra visi žiedynėliai.
3. Kepti orkaitėje, kol žiediniai kopūstai gražiai apskrus, apie 20 minučių.
4. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir sviestą. Kaitinti, kol sviestas ištirps ir šiek tiek paruduos. Sudėti svogūnus, česnakus. Kepinti, kol daržovės suminkštės. Tai turėtų užtrukti maždaug 5 minutes.
5. Suberti į keptuvę ryžius ir maišant kepinti, kol jie taps skaidrūs. Tuomet į keptuvę pilti pusę puodelio sultinio ir nuolat maišant kaitinti, kol skystis išgaruos. Suberti brokolio žiedynėlius.
6. Skysčiui išgaravus, vėl pilti pusę puodelio sultinio, ir toliau maišant kaitinti. Po kiekvieno pusės puodelio sultinio į keptuvę suberti po saują kepintų žiedinių kopūstų. Sultinį pilti ir maišant kepinti tol, kol ryžiai bus paruošti – taps kreminės konsistencijos.
7. Ryžius patiekti nedelsiant – skanaus!
Kepintiems žiediniams kopūstams:
½ žiedinio kopūsto galvos, susmulkintos žiedynėliais
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
1 arb.š. paprikos
1 valg.š. petražolių, kapotų
Druskos ir pipirų pagal skonį
1,5 puodelio arborio ryžių
1 valg.š. alyvuogių aliejaus
1 valg.š. sviesto
1 svogūnas, smukiai supjaustytas
2 česnako skiltelės, smulkiai sukapotos
1 gabalėlis saliero, smulkiai supjaustyto
½ puodelio cukinijos, supjaustytos kubeliais
2 raudonieji čili, išimtomis sėklelėmis ir smulkiai sukapotų
1 puodelis baltojo vyno
1 puodelis daržovių sultinio
1 ¼ puodelio vandens
12 komentarai
Skanuuuuu!!!:)))
Tikrai taip, Ineta, dar ir kaip :))
mintis – tai tik 50% gyvenimo tiesos, o kur atsakomybė prieš kitus: artimus ir bendruomenę, kurioje užaugome?
Negalima viską i save – nors visi esame egoistais iš prigimties, ir tik vėliau suvokiame gyveną bendruomenėje, kurioje kiekvienas turįs savo vietą.
Beje, lengva gaminti šį patiekalą 🙂
kantai, mintys pas kiekvieną subjektyvios ir dar gi priklauso nuo daug kintamųjų. Šiandien gyvenimas gali būti juodas, rytoj – skaisčiai geltonas. Ir nieko čia nepadarysi, kadangi visada vis tiek išlieki tik žmogus. Ne tobulybė 🙂
Gaminti šį patiekalą tikrai nesunku. Rekomenduoju 🙂
Skaičiau tavo įžangą ir prisiminiau vakarykštę asmenybės psichologijos paskaitą, per kurią kaip tik ir aiškinomės tokius dalykus :)) Žiauriai įdomu, nes susimąstai pati apie save, kodėl yra taip, o ne kitaip, ir apie kitus kurie yra visiškai kitokie nei tu.
O ryžiai puikūs, mielai suvalgyčiau pietums 🙂
Oi, kaip norėčiau tokias paskaitas palankyt.. gaila, kad man nė iš tolo nieko panašaus nebuvo, net paprasčiausios psichologijos. O juk taip labai įdomu 🙂
O ryžiai dėkoja už gražius žodžius 🙂
laukiau šito įrašo. Nuostabiau skaniai atrodo, o prie balto vyno išvis ledas! Bandysiu tikrai tikrai 🙂
Skanaus, Kotryna 🙂 Tikrai, kad ledas :))
Šiandien dariau pietums (žiedinių kopūstų gelbėjimo akcija :D).Buvo labai skanu.
Gintare, smagu girdėti, kad gelbėjimo akcija buvo ne tik sėkminga (žiediniai kopūstai išgelbėti!), bet ir skani 😀
o ryzius i keptuve deti jau isvirtus?? nes apie isvirima nieko neparasyta, bet logiskai pagalvojus, isvirti reiktu 🙂
Ne ne ne, ryžius į keptuvę dėti reikia sausus, jie pamažu „išsitroškina” sultinyje 😉 „Sultinį pilti ir maišant kepinti tol, kol ryžiai bus paruošti – taps kreminės konsistencijos.”