Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Varške įdaryti kepti obuoliai

parašė Asta 10 Rgs ’14
Varške įdaryti kepti obuoliai

Ir koks gi ruduo be obuolių. Savaitgalį jų suvalgiau tikriausiai kelias dešimtis. Sėdėjau ant žolės, veidą atsukus į saulę, skaičiau knygą ir valgiau obuolius. Visą savaitgalį. Pasaka, o ne gyvenimas, tiesa? Pati sau truputį pavydėjau to neskubėjimo, atsipalaidavimo ir visiškos ramybės.

Varške įdaryti kepti obuoliai (2)

Tik, kad ir kiek obuolių besuvalgytume, jų visada yra dar ir dar: obuolių pyragams, orkaitėje keptai vištai su obuoliais ar kitiems skaniems dalykams, nuspalvinantiems rudenį gardžia skonių puokšte.

Kepti obuoliai su varške nėra didelė naujiena; tikriausiai ne tik mano, bet ir Jūsų mamos tokius kepdavo dar vaikystėje, tiesa? Ir cinamonu kvepėdavo visi namai… Keista, bet bent jau aš tokius receptus – pačius paprasčiausius, bet visada labai skanius – kartais pamirštu. Ir tik po obelimi bumbtelėjus dar vienam raudonskruosčiui, staiga prisimenu ir suprantu, kokiu desertu mėgausimės gražų rudens vakarą.

Varške įdaryti kepti obuoliai (3)

Skonis: 10/10. Paprastas, tačiau visada gardus desertas, mintimis nukeliantis atgal į vaikystę ir cinamonu kvepiančius namus. 

Sudėtingumas: paprasta kaip du kartu du.

Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt

Varške įdaryti kepti obuoliai (4)

Varške įdaryti kepti obuoliai

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

4 vidutinio dydžio obuoliai
110 g liesos varškės
1 arb. š. medaus
žiupsnis vanilinio cukraus
žiupsnis cinamono
½ citrinos tarkuota žievelė

1 valg. š. medaus
saujelė graikinių riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
2. Obuolius nuplaukite, nupjaukite viršūnėles prie kotelio ir išskobkite, palikdami neplonas sieneles.
3. Šonus subadykite šakute, kad kepdami obuoliai „nesusprogtų“.
4. Į dubenėlį sudėkite varškę, medų, vanilinį cukrų, cinamoną ir tarkuotą citrinos žievelę. Gerai išmaišykite ir ištrinkite šakute iki vientisos masės.
5. Šia mase įdarykite obuolius.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol obuoliai suminkštės.
7. Obuolius patiekite šiltus, apipiltus skystu medumi ir apibarstytus saujele graikinių riešutų. Skanaus!

Varške įdaryti kepti obuoliai (5)

cinamonasmedusobuoliairiešutaisaldumynaivarškė
3 komentarai
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žalieji migdoliniai pyragaičiai „Macarons“
kitas įrašas
Pieniško šokolado sūrio tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Imbierinės spurgos

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Trupinininis moliūginis sūrio pyragas

Imbierinė granola

Sausainių kremo sūrio tortas

Makaronų ir keptų moliūgų salotos

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kitokia balta mišrainė

Daržovių apkepas

Sumuštinukai su pievagrybiais

Makaronai su lašiša ir žirneliais

Bulvių apkepas

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

REKLAMA

GĖRIMAI

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Tiramisu Affogato

Imbierinis sirupas kavai

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

3 komentarai

Vilma 10 Rgs ’14 - 5:22 pm

tikriausiai sunku bus patikėti, bet mano mama niekada nekepė obuolių taip – su varške. Kartą taip iškeptų obuolių paragavau pas kursiokę ir man jie taiiip patiko! Bet pati taip jų ir neišsikepiau… Tavieji taip ir kviečia iš ekrano eiti dabar pat ir kepti 🙂

Reply
Asta 18 Rgs ’14 - 8:05 am

Vilma, man tikrai truputį sunku patikėti, bet gal ir nereikėtų stebėtis – manau, kiekviena mama turėjo skirtingų gudrybių ir firminių skanėstų, kuriais mus, vaikus, lepindavo 🙂 O tokius obuoliukus su varške paruošti tikrai paprasta; todėl jei tik norisi – pirmyn! 🙂

Reply
Jelena 18 Rgs ’16 - 9:18 am

MMMM…. kaip skanu, ačiū.

Reply

Komentuoti: Vilma Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 3

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Mielinės bandelės su dešrelėmis

    4 Vas ’13
  • 6

    Japoniškas aguonų ir obuolių pyragas

    4 Sau ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (355)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (90)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų