Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAISALDUMYNAISausainiai

Migdoliniai „Linco“ sausainiai

parašė Asta 21 Gru ’24
Migdoliniai „Linco“ sausainiai

„Linco“ sausainiai – klasikinis austriškas kepinys. Trapios tešlos sausainėliai, pertepti džemu, yra gardūs, dailūs ir itin šventiški. Jie puikiai tinkami ne tik Kalėdų desertui, bet ir saldžioms dovanoms. Sudėkite į dėžutę, perriškite kaspinėliu ir įteikite brangiems žmonėms – dovanokite jiems savo dėmesį ir skanias akimirkas.

Šiuos sausainius iškepti namuose visai nesudėtinga, tačiau būtina skirti laiko tešlos atšaldymui. Šaldyti ją reikėtų ne mažiau kaip dvi valandas, galite ir per naktį. Minkšta tešla vėsdama tampa tvirtesnė, lengviau kočiojama. Nenaudokite per daug miltų, kad sausainiai nebūtų birūs ir kieti – iškepę jie turi būti trapūs, minkšti, sutirpstantys burnoje.

Naudokite mėgstamą tirštą džemą. Kalėdoms, žinoma, labiausiai dera raudona spalva – braškių, aviečių ar vyšnių džemas. Tepkite ploną jo sluoksnelį – tik tiek, kad sausainių puselės sukibtų.

Kambario temperatūroje sandariame inde sausainius galite laikyti iki trijų dienų, šaldytuve – iki savaitės.

Migdoliniai „Linco“ sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: 30-32 sausainiai Paruošimo laikas: 1 val. 30 min. + 2 val. vėsinsite tešlą

INGREDIENTAI

Tešlai:
250 g minkšto sviesto
¾ stiklinės (150 g) cukraus
1 didelio kiaušinio
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 ¼ stiklinės (315 g) miltų
1 stiklinės (100 g) migdolų miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. malto cinamono
½ arb. š. druskos

Įdarui:
½ stiklinės (160 g) tiršto braškių džemo

Viršui:
¼ stiklinės (30 g) miltelinio cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Minkštą sviestą ir cukrų išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Plakite apie 3-4 minutes.
2. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir dar trumpai paplakite, kol produktai susimaišys į vientisą masę.
3. Dubenyje sumaišykite miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Suberkite šį mišinį į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų ir produktai susijungs į tešlą.
4. Padalinkite tešlą į dvi dalis, kiekvieną dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve mažiausiai 2 valandas (galite laikyti per naktį).

5. Suformuokite ir iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
6. Vieną tešlos dalį išimkite iš šaldytuvo. Leiskite atšilti kambario temperatūroje apie 10 minučių. Tuomet dėkite ant miltais pabarstyto stalviršio ir iškočiokite į 5 mm storio tešlos lakštą.
7. Sausainių formele išspauskite sausainius ir perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Likusią tešlą perminkykite, vėl iškočiokite ir išspauskite sausainius.
8. Pusėje sausainių mažesne sausainių formele išspauskite „langelius“. Tai bus viršutinė sausainių dalis.
9. Taip pat iškočiokite, išspauskite ir kepimui paruoškite antrąją tešlos dalį.
10. Kepkite sausainius įkaitintoje orkaitėje 11-12 minučių, kol krašteliai ims pamažu rusti. Leiskite atvėsti ir tik tada, sausainiams sutvirtėjus, nuimkite nuo kepimo popieriaus.

11. Sutepkite sausainius. Iškepę sausainius, turėtumėte turėti vienodą skaičių apatinių sausainių ir viršutinių sausainių (su „langeliu“).
12. Apatinius sausainius aptepkite braškių džemu. Džemo naudokite nedaug, apie pusę šaukštelio.
13. Viršutinius sausainius apiberkite milteliniu cukrumi.
14. Viršutinius sausainius švelniai uždėkite ant apatinių.
15. Kambario temperatūroje sausainiai išliks švieži ir skanūs 2-3 dienas. Šaldytuve juos galite laikyti iki savaitės.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva

braškių džemascinamonasdesertasdžemasKalėdoskepiniaimigdolų miltaisausainiaivanilė
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Cinamoninių bandelių sūrio pyragas
kitas įrašas
Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Varškės sausainiai

Kokosinis tortas „Raffaello“ su braškėmis

Pavlova su maskarpone, apelsinų kremu ir uogomis

Pyragas su švelniu varškės įdaru

Kokosinės bandelės

MAMOS DIENORAŠTIS // Bananiniai keksiukai su šilauogėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir rabarbarų kokteilis

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Šalta juodoji arbata su persikais

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Žaliasis avokadų kokteilis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Varške įdaryti pomidorai

Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

Cukinijų ir varškės apkepas

Šaltibarščiai

Brokolių ir varškės blyneliai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų