„Linco“ sausainiai – klasikinis austriškas kepinys. Trapios tešlos sausainėliai, pertepti džemu, yra gardūs, dailūs ir itin šventiški. Jie puikiai tinkami ne tik Kalėdų desertui, bet ir saldžioms dovanoms. Sudėkite į dėžutę, perriškite kaspinėliu ir įteikite brangiems žmonėms – dovanokite jiems savo dėmesį ir skanias akimirkas.
Šiuos sausainius iškepti namuose visai nesudėtinga, tačiau būtina skirti laiko tešlos atšaldymui. Šaldyti ją reikėtų ne mažiau kaip dvi valandas, galite ir per naktį. Minkšta tešla vėsdama tampa tvirtesnė, lengviau kočiojama. Nenaudokite per daug miltų, kad sausainiai nebūtų birūs ir kieti – iškepę jie turi būti trapūs, minkšti, sutirpstantys burnoje.
Naudokite mėgstamą tirštą džemą. Kalėdoms, žinoma, labiausiai dera raudona spalva – braškių, aviečių ar vyšnių džemas. Tepkite ploną jo sluoksnelį – tik tiek, kad sausainių puselės sukibtų.
Kambario temperatūroje sandariame inde sausainius galite laikyti iki trijų dienų, šaldytuve – iki savaitės.
Migdoliniai „Linco“ sausainiai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Tešlai:
250 g minkšto sviesto
¾ stiklinės (150 g) cukraus
1 didelio kiaušinio
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 ¼ stiklinės (315 g) miltų
1 stiklinės (100 g) migdolų miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. malto cinamono
½ arb. š. druskos
Įdarui:
½ stiklinės (160 g) tiršto braškių džemo
Viršui:
¼ stiklinės (30 g) miltelinio cukraus
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite tešlą. Minkštą sviestą ir cukrų išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Plakite apie 3-4 minutes.
2. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir dar trumpai paplakite, kol produktai susimaišys į vientisą masę.
3. Dubenyje sumaišykite miltus, migdolų miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Suberkite šį mišinį į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų ir produktai susijungs į tešlą.
4. Padalinkite tešlą į dvi dalis, kiekvieną dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve mažiausiai 2 valandas (galite laikyti per naktį).
5. Suformuokite ir iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
6. Vieną tešlos dalį išimkite iš šaldytuvo. Leiskite atšilti kambario temperatūroje apie 10 minučių. Tuomet dėkite ant miltais pabarstyto stalviršio ir iškočiokite į 5 mm storio tešlos lakštą.
7. Sausainių formele išspauskite sausainius ir perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Likusią tešlą perminkykite, vėl iškočiokite ir išspauskite sausainius.
8. Pusėje sausainių mažesne sausainių formele išspauskite „langelius“. Tai bus viršutinė sausainių dalis.
9. Taip pat iškočiokite, išspauskite ir kepimui paruoškite antrąją tešlos dalį.
10. Kepkite sausainius įkaitintoje orkaitėje 11-12 minučių, kol krašteliai ims pamažu rusti. Leiskite atvėsti ir tik tada, sausainiams sutvirtėjus, nuimkite nuo kepimo popieriaus.
11. Sutepkite sausainius. Iškepę sausainius, turėtumėte turėti vienodą skaičių apatinių sausainių ir viršutinių sausainių (su „langeliu“).
12. Apatinius sausainius aptepkite braškių džemu. Džemo naudokite nedaug, apie pusę šaukštelio.
13. Viršutinius sausainius apiberkite milteliniu cukrumi.
14. Viršutinius sausainius švelniai uždėkite ant apatinių.
15. Kambario temperatūroje sausainiai išliks švieži ir skanūs 2-3 dienas. Šaldytuve juos galite laikyti iki savaitės.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva