Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

KARŠTIEJI PATIEKALAINesaldūs pyragai

Paprastas tuno pyragas

parašė Asta 26 Rgs ’09

Skonis: 9,5/10. Be galo skanus patiekalas, kuriam neliko abejingų – išnyko akimirksniu 🙂 Ir dar vienas pliusas – jis man įrodė, kad tuną mėgti vis dėlto galima 😀

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Impossible is nothing

Paprastas tuno pyragas

Paprastas tuno pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
100 g sviesto arba margarino
180 g kvietinių miltų
1/4 arb.š. druskos
3 valg.š. šalto vandens

Įdarui:
1 didelis svogūnas
1 dėžutė (185 g) konservuoto tuno savo sultyse
300 g tarkuoto fermentinio sūrio
4 kiaušiniai
150 ml grietinėlės
3 pomidorai
saujelė bazilikų ar kitų žalumynų
druska, juodieji pipirai

GAMINIMO EIGA

Miltus sumaišyti su druska, kambario temperatūros sviestu ir vandeniu. Išminkyti ir dėti į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti su smulkintais žalumynais. Kiaušinius išplakti su grietinėle. Fermentinį sūrį sutarkuoti.
Iš šaldytuvo išimi tešlą, ja iškloti kepimo popieriumi ištiestą 22 – 24 cm. skersmens kepimo indą. Ant tešlos sudėti pakepintus svogūnus, tuną, pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu, užpilti kiaušinių ir grietinėlės plakiniu. Uždėti plonais griežinėliais pjaustytus pomidorus, pabarstyti druska, pipirais.
Kepti iki 200 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

bazilikasgrietinėlėnesaldus pyragaspomidoraisūristunas
22 komentarai
11
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Rupių miltų tarta su grybais
kitas įrašas
Džiovintų vaisių ir riešutų duona

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

Grybų lazanija

Vištienos kaselės

GĖRIMAI

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

LENGVI KĄSNELIAI

Plikyti pyragėliai su lašišos ir tepamojo sūrio kremu

DAUGIAU SPALVŲ // Avižinė košė su ispaninio šalavijo...

Lengvos ir gaivios salotos

PIETŪS DĖŽUTĖJE

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

22 komentarai

giedre 28 Sau ’11 - 1:49 pm

Labai skanus! Verta pabandyti. 10/10 =)

Reply
Asta 30 Sau ’11 - 9:16 pm

Smagu, Giedre, kad patiko 🙂

Reply
Ligita 15 Rgs ’11 - 8:06 am

Kepiau šį tuno pyragą. Ir visai skanu. Patiko visai šeimai 10 balų 🙂

Reply
Asta 15 Rgs ’11 - 10:19 am

Ligita, džiaugiuosi 🙂

Reply
Aušrinė 16 Kov ’12 - 8:53 pm

Sveiki,

Kepiau šiandien šį pyragą. Nesuprantu, ką blogai padariau. Pirmiausia, daug ilgaiu reikėjo kepti, nes grietinėlės ir kiaušinio plakinys niekaip neiškepė. Vėliau patikrinau – tešla apačioje neiškepusi. Turėjau pyragą išimti iš formos, apversti ir tada kepti. Bet ir tai nelabai iškepė.
Ar gali būti, kad tunas buvo per šlapias?
Šiaip skonis atrodo būtų nieko, bet ta neiškepusi tešla… nea… Kepiau elektrinėje orkaitėje, 200 laipsnių temp.

Reply
Asta 20 Kov ’12 - 6:28 pm

Aušrine, pirmą kartą girdžiu, kad tartą (nesaldų pyragą) tektų pribaigti, kepant apverstą 🙁 Tikrai taip neturėtų būti, viskas turėtų puikiai iškepti. Tunas nežinau, ar gali būti per šlapias, juk vis tiek jį nusausinai, taip? Tai dėl jo turėtų viskas būti gerai. Gal pyragą dėjai ne į įkaitintą, o į šaltą orkaitę? Tokiu atveju tikrai jis per tą laiką net negalėjo spėti iškepti. Na, ir šiaip… orkaitės kartais būna nesuprantamos – jei viena pyragą iškepa per 25 minutes, tai kitai prireikia 45 minučių. Todėl reikia tiesiog pasikliauti “vaizdu”, o ne skaičiais recepte kartais. Ir kepti dar, jei neiškepę – vis tiek kiaušiniai anksčiau ar vėliau turi “sutvirtinti” visą įdarą, o pagrindas iškepti, nebus kur dingti juk 🙂

Reply
aure 12 Bal ’12 - 7:04 am

nu sakis!!!!! koks cia geris!!!!!!!!!!!!:]]]]]]]]]]]]]]] sitas skyrelis “nesaldziu pyragu” – mano svajones issipildymas!pirmaji kepiau si – praktiskai visada yra visi produktai namie, pasigamina bene kaip kokie sumustiniai-greitai greitai , o skonis… mmmmmmmmmmmm . labai labai aciu ,nuostabu tiesiog!:]

Reply
Asta 16 Bal ’12 - 9:11 pm

Aure, oi, nėra už ką – tai tau ačiū už tokį entuziazmą ir džiugų komentarą 🙂 Aš taip pat nesaldžių pyragų mėgėja – jie universalūs, greitai ir paprastai pagaminami, visada vis kitokie ir be galo skanūūūūs 🙂 Todėl pažadu ir ateityje šį skyrelį papildyti! 🙂

Reply
jollka 16 Rgs ’12 - 3:37 pm

ačiū už skanų receptą, greit vėl kepsiu, nes puikus pyragas, 10+.

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:59 pm

Nėra už ką! smagu, kad patiko 🙂

Reply
aure 10 Bal ’13 - 11:02 am

miela, Asta:) čia rašo ta pati entuziastingoji Aure:) nuo praeito mano čia komentaro, nuolat gaminu įvairiais tartas (tik dėl to, kad atradau tavo šį įrašą:)) ) ir labai norėčiau, kad man vieną dalyką paaiškintum, jei nesunku (blush) : 1. kodėl vienuose receptuose tešlai naudojamas dar papildomai ir kiaušinis ar net kepimo milteliai? ; 2. kodėl kai kur reikia vieną tešlą be įdaro papildomai apkepti ? Labai jas mėgstu, todėl norėčiau susivokti skirtumuose:)

Reply
Asta 15 Bal ’13 - 7:52 pm

Aure, smagu, kad ir toliau eksperimentuoji su tartomis 🙂 Tešlų tikrai yra skirtingų ir skirtingai ruošiamų – manau, net daugiau nei du variantai. Iš esmės aš, jei jau sąžiningai, varijuoju jomis ir per didelio skirtumo nematau. O pagrindas dažnai yra apkepamas be įdaro todėl, kad tuomet šis tešlos sluoksnis nepersigeria įdaro drėgmės, pyragas yra tvirtesnis, jaučiamas atskiras tešlos pagrindo skonis/tekstūra.

Reply
aure 17 Bal ’13 - 6:34 am

ooo labai ačiū! žinosiu ir aš dabar ;]

Reply
Asta 17 Bal ’13 - 1:05 pm

Tikrai nėra už ką 🙂

Reply
Ruta 12 Kov ’14 - 1:45 pm

Sveiki, Asta,

Norejau paklausti, kokio riebumo grietinele naudojate siam receptui? 🙂

Reply
Asta 26 Kov ’14 - 9:32 am

Rūta, dažniausiai šaldytuve turiu riebios (35 proc.) grietinėlės, tai ją ir naudoju. Bet tiktų ir liesesnė 😉

Reply
Erna 3 Bir ’15 - 11:38 am

Pirmą kartą gyvenime kepiau kažką panašaus ir likau sužavėta! Paprasta, greita, o dar ir kaip skanu. Dėkui, Asta, už receptą. Buvau nusiteikus nesėkmei, nes vietoj fermentinio sūrio naudojau mocarella, kadangi tik jį turėjau šaldytuve, bet viskas pavyko, valio! Tiesa išsiskyrė šiek tiek vandens nuo sūrio ant pyrago viršaus, bet sėkmingai supjausčius gabaliukais vanduo nubėgo į kepimo formą, o perdėjus į lėkštes problemos kaip nebūta. 🙂 Niam niam 🙂

Reply
Asta 17 Bir ’15 - 6:46 pm

Erna, labai džiaugiuosi, kad pyragas pranoko lūkesčius! 🙂 Neabejoju, kad su mocarela čia labai tiko 😉

Reply
Dija 3 Kov ’16 - 5:48 pm

Kiek riebokas, bet kaip man, nemėgstančiai kiaušinių, tai patiko, nes nelabai jie jautėsi :))))

Reply
Jūratė 11 Lie ’16 - 1:07 pm

Ačiū. Labai skanus pyragas. Paprasta,greitai ir gražu. Puikiai pavyko draugės buvo sužavėtos. 🙂

Reply
Donata 15 Gru ’17 - 8:19 pm

Ar skanus sis pyragas ir saltas?Gal galima ir is vakaro issikepti ji butu…=)

Reply
Asta 17 Gru ’17 - 8:47 am

Donata, skanus ir šaltas, bet šiltas – dar skanesnis 🙂 Jei yra galimybė, galima iškepti iš vakaro, o kitą dieną uždengti folija ir šiek tiek pašildyti orkaitėje 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

    24 Vas ’21
  • Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

    17 Vas ’21
  • Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

    14 Vas ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (27)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (6)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (240)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (26)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (112)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (41)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (18)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (201)
    • Blynai ir vafliai (33)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (109)
    • Salotos (30)
    • Šaltieji užkandžiai (48)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (16)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (489)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (76)
    • Desertai indeliuose (56)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (127)
    • Pyragėliai (33)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų