Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAINesaldūs pyragai

Paprastas tuno pyragas

parašė Asta 26 Rgs ’09

Skonis: 9,5/10. Be galo skanus patiekalas, kuriam neliko abejingų – išnyko akimirksniu 🙂 Ir dar vienas pliusas – jis man įrodė, kad tuną mėgti vis dėlto galima 😀

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Impossible is nothing

Paprastas tuno pyragas

Paprastas tuno pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 25 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
100 g sviesto arba margarino
180 g kvietinių miltų
1/4 arb.š. druskos
3 valg.š. šalto vandens

Įdarui:
1 didelis svogūnas
1 dėžutė (185 g) konservuoto tuno savo sultyse
300 g tarkuoto fermentinio sūrio
4 kiaušiniai
150 ml grietinėlės
3 pomidorai
saujelė bazilikų ar kitų žalumynų
druska, juodieji pipirai

GAMINIMO EIGA

Miltus sumaišyti su druska, kambario temperatūros sviestu ir vandeniu. Išminkyti ir dėti į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti su smulkintais žalumynais. Kiaušinius išplakti su grietinėle. Fermentinį sūrį sutarkuoti.
Iš šaldytuvo išimi tešlą, ja iškloti kepimo popieriumi ištiestą 22 – 24 cm. skersmens kepimo indą. Ant tešlos sudėti pakepintus svogūnus, tuną, pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu, užpilti kiaušinių ir grietinėlės plakiniu. Uždėti plonais griežinėliais pjaustytus pomidorus, pabarstyti druska, pipirais.
Kepti iki 200 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

bazilikasgrietinėlėnesaldus pyragaspomidoraisūristunas
22 komentarai
24
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Rupių miltų tarta su grybais
kitas įrašas
Džiovintų vaisių ir riešutų duona

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žuvis tešloje su keptomis bulvių skiltelėmis (Fish &...

Piemenėlių pyragas

Cukinijų ir morkų apkepas su vištiena

Šakšuka su bolivine balanda

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

Bulviniai kukuliai su sūrio įdaru

REKLAMA

GĖRIMAI

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Traškūs dribsniai (granola) su medumi ir lazdynų riešutais

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis

Salotos su mangais, avokadais ir vištiena

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Grikių sriuba su vištiena

Vegetariška daržovių lazanija

Žiedinių kopūstų blyneliai

Balandėlių apkepas

Silke įdarytos bulvės

Bulvių apkepas

22 komentarai

giedre 28 Sau ’11 - 1:49 pm

Labai skanus! Verta pabandyti. 10/10 =)

Reply
Asta 30 Sau ’11 - 9:16 pm

Smagu, Giedre, kad patiko 🙂

Reply
Ligita 15 Rgs ’11 - 8:06 am

Kepiau šį tuno pyragą. Ir visai skanu. Patiko visai šeimai 10 balų 🙂

Reply
Asta 15 Rgs ’11 - 10:19 am

Ligita, džiaugiuosi 🙂

Reply
Aušrinė 16 Kov ’12 - 8:53 pm

Sveiki,

Kepiau šiandien šį pyragą. Nesuprantu, ką blogai padariau. Pirmiausia, daug ilgaiu reikėjo kepti, nes grietinėlės ir kiaušinio plakinys niekaip neiškepė. Vėliau patikrinau – tešla apačioje neiškepusi. Turėjau pyragą išimti iš formos, apversti ir tada kepti. Bet ir tai nelabai iškepė.
Ar gali būti, kad tunas buvo per šlapias?
Šiaip skonis atrodo būtų nieko, bet ta neiškepusi tešla… nea… Kepiau elektrinėje orkaitėje, 200 laipsnių temp.

Reply
Asta 20 Kov ’12 - 6:28 pm

Aušrine, pirmą kartą girdžiu, kad tartą (nesaldų pyragą) tektų pribaigti, kepant apverstą 🙁 Tikrai taip neturėtų būti, viskas turėtų puikiai iškepti. Tunas nežinau, ar gali būti per šlapias, juk vis tiek jį nusausinai, taip? Tai dėl jo turėtų viskas būti gerai. Gal pyragą dėjai ne į įkaitintą, o į šaltą orkaitę? Tokiu atveju tikrai jis per tą laiką net negalėjo spėti iškepti. Na, ir šiaip… orkaitės kartais būna nesuprantamos – jei viena pyragą iškepa per 25 minutes, tai kitai prireikia 45 minučių. Todėl reikia tiesiog pasikliauti „vaizdu”, o ne skaičiais recepte kartais. Ir kepti dar, jei neiškepę – vis tiek kiaušiniai anksčiau ar vėliau turi „sutvirtinti” visą įdarą, o pagrindas iškepti, nebus kur dingti juk 🙂

Reply
aure 12 Bal ’12 - 7:04 am

nu sakis!!!!! koks cia geris!!!!!!!!!!!!:]]]]]]]]]]]]]]] sitas skyrelis „nesaldziu pyragu” – mano svajones issipildymas!pirmaji kepiau si – praktiskai visada yra visi produktai namie, pasigamina bene kaip kokie sumustiniai-greitai greitai , o skonis… mmmmmmmmmmmm . labai labai aciu ,nuostabu tiesiog!:]

Reply
Asta 16 Bal ’12 - 9:11 pm

Aure, oi, nėra už ką – tai tau ačiū už tokį entuziazmą ir džiugų komentarą 🙂 Aš taip pat nesaldžių pyragų mėgėja – jie universalūs, greitai ir paprastai pagaminami, visada vis kitokie ir be galo skanūūūūs 🙂 Todėl pažadu ir ateityje šį skyrelį papildyti! 🙂

Reply
jollka 16 Rgs ’12 - 3:37 pm

ačiū už skanų receptą, greit vėl kepsiu, nes puikus pyragas, 10+.

Reply
Asta 3 Spa ’12 - 4:59 pm

Nėra už ką! smagu, kad patiko 🙂

Reply
aure 10 Bal ’13 - 11:02 am

miela, Asta:) čia rašo ta pati entuziastingoji Aure:) nuo praeito mano čia komentaro, nuolat gaminu įvairiais tartas (tik dėl to, kad atradau tavo šį įrašą:)) ) ir labai norėčiau, kad man vieną dalyką paaiškintum, jei nesunku (blush) : 1. kodėl vienuose receptuose tešlai naudojamas dar papildomai ir kiaušinis ar net kepimo milteliai? ; 2. kodėl kai kur reikia vieną tešlą be įdaro papildomai apkepti ? Labai jas mėgstu, todėl norėčiau susivokti skirtumuose:)

Reply
Asta 15 Bal ’13 - 7:52 pm

Aure, smagu, kad ir toliau eksperimentuoji su tartomis 🙂 Tešlų tikrai yra skirtingų ir skirtingai ruošiamų – manau, net daugiau nei du variantai. Iš esmės aš, jei jau sąžiningai, varijuoju jomis ir per didelio skirtumo nematau. O pagrindas dažnai yra apkepamas be įdaro todėl, kad tuomet šis tešlos sluoksnis nepersigeria įdaro drėgmės, pyragas yra tvirtesnis, jaučiamas atskiras tešlos pagrindo skonis/tekstūra.

Reply
aure 17 Bal ’13 - 6:34 am

ooo labai ačiū! žinosiu ir aš dabar ;]

Reply
Asta 17 Bal ’13 - 1:05 pm

Tikrai nėra už ką 🙂

Reply
Ruta 12 Kov ’14 - 1:45 pm

Sveiki, Asta,

Norejau paklausti, kokio riebumo grietinele naudojate siam receptui? 🙂

Reply
Asta 26 Kov ’14 - 9:32 am

Rūta, dažniausiai šaldytuve turiu riebios (35 proc.) grietinėlės, tai ją ir naudoju. Bet tiktų ir liesesnė 😉

Reply
Erna 3 Bir ’15 - 11:38 am

Pirmą kartą gyvenime kepiau kažką panašaus ir likau sužavėta! Paprasta, greita, o dar ir kaip skanu. Dėkui, Asta, už receptą. Buvau nusiteikus nesėkmei, nes vietoj fermentinio sūrio naudojau mocarella, kadangi tik jį turėjau šaldytuve, bet viskas pavyko, valio! Tiesa išsiskyrė šiek tiek vandens nuo sūrio ant pyrago viršaus, bet sėkmingai supjausčius gabaliukais vanduo nubėgo į kepimo formą, o perdėjus į lėkštes problemos kaip nebūta. 🙂 Niam niam 🙂

Reply
Asta 17 Bir ’15 - 6:46 pm

Erna, labai džiaugiuosi, kad pyragas pranoko lūkesčius! 🙂 Neabejoju, kad su mocarela čia labai tiko 😉

Reply
Dija 3 Kov ’16 - 5:48 pm

Kiek riebokas, bet kaip man, nemėgstančiai kiaušinių, tai patiko, nes nelabai jie jautėsi :))))

Reply
Jūratė 11 Lie ’16 - 1:07 pm

Ačiū. Labai skanus pyragas. Paprasta,greitai ir gražu. Puikiai pavyko draugės buvo sužavėtos. 🙂

Reply
Donata 15 Gru ’17 - 8:19 pm

Ar skanus sis pyragas ir saltas?Gal galima ir is vakaro issikepti ji butu…=)

Reply
Asta 17 Gru ’17 - 8:47 am

Donata, skanus ir šaltas, bet šiltas – dar skanesnis 🙂 Jei yra galimybė, galima iškepti iš vakaro, o kitą dieną uždengti folija ir šiek tiek pašildyti orkaitėje 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 4

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    Graikiško jogurto tortas

    9 Bir ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (679)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų