Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

SALDUMYNAITortai

Jogurtinis braškių ir želė tortas

parašė Asta 3 Bir ’22
Jogurtinis braškių ir želė tortas

Birželis kvepia braškėmis, visada. Saldžiai, nostalgiškai, vasariškai. Nei jei dangus už lango grasina rudeninėmis liūtimis, vasara čia: braškių dubenėlyje, ilgose dienose, gyvybe alsuojančioje gamtoje.

Artėjantis savaitgalis atneš progų suvalgyti gabalėlį torto. Susluoksniuokime Tėčio dienai braškinį?

Sluoksnių čia net penki, bet visus juos paruošite labai paprastai. Gal tik kantrybės ir laiko reikės šiek tiek daugiau – naują želė sluoksnį pilkite tik tuomet, kai pirmasis yra visiškai sustingęs. Jei pradėsite šiandien, sekmadienį (ar net rytoj!) jau tikrai galėsite ragauti.

Braškinį tortą paruošėme drauge su „Dr. Oetker Lietuva“. Pasikartosiu, kad šio prekės ženklo želė ir želatina mano virtuvėje yra nepamainomi. Atkreipkite dėmesį į viršutinį torto sluoksnį – jis skaidrus! Tai visiškai skaidri braškių ir vanilės skonio želė. Jei mėgstate gaminti želė tortus, jau tikrai įsivaizduojate, kokio grožio desertus galėsite su ja paruošti. Ieškokite didžiuosiuose prekybos centruose, prie visų kitų želė skonių.

O dabar – sluoksniuokim tortą tėčiui. Lengvą, gaivų ir labai braškinį!

Jogurtinis braškių ir želė tortas

Atsispausdinti
Porcijos: apie 20 cm skersmens tortas

INGREDIENTAI

Biskvitui:
60 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) cukraus
2 kiaušinių
½ stiklinės (125 g) riebios grietinės
1 arb. š. vanilės pastos
1 stiklinės (140 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos

Jogurtiniam varškės sluoskniui:
200 g kreminės varškės
¼ skardinės (100 g) saldinto sutirštinto pieno
½ stiklinės (125 g) graikiško jogurto
100 g šviežių braškių
1 arb. š. vanilės pastos
1 valg. š. (10 g) želatinos
4 valg. š. (40 ml) vandens

Trintų braškių sluoksniui:
400 g braškių
2 valg. š. cukraus
½ citrinos sulčių
1 arb. š. vanilės pastos
1 valg. š. (10 g) želatinos
4 valg. š. (40 ml) vandens

Braškių skonio želė sluoksniui:
1 pakuotės „Dr. Oetker“ braškių skonio želė
400 ml vandens

Skaidriam želė sluoksniui:
apie 300 g šviežių braškių
1 pakuotės skaidrios „Dr. Oetker“ braškių ir vanilės skonio želė
500 ml vandens

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 170 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą (22 cm skersmens).
2. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purumo. Po vieną įplakite kiaušinius. Įplakite grietinę ir vanilės pastą. Įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska.
3. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą, paviršių išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Patikrinkite mediniu pagaliuku – jei įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro yra švarus, biskvitas jau iškepęs.
4. Biskvitą atvėsinkite. Viršų nupjaukite, kad būtų lygus, taip pat gražiai apipjaukite kraštus (liks maždaug 20 cm skersmens biskvitas lygiais kraštais).
5. Dėkite biskvitą ant lėkštės, apjuoskite aukštu tortinės žiedu (vidinę jo pusę galite apsukti kepimo popieriaus lakštu).

6. Paruoškite jogurtinį varškės sluoksnį. Kreminę varškę, kondensuotą pieną, jogurtą, braškes ir vanilę sudėkite į maisto smulkintuvą. Sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
7. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite vandeniu. Leiskite pastovėti kelias minutes, kol išbrinks. Tuomet ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite!). Maišydami šiek tiek atvėsinkite, tuomet – įmaišykite į jogurtinį varškės kremą.
8. Paruoštą kremą supilkite ant biskvito, paviršių išlyginkite. Dėkite į šaldytuvą ir leiskite visiškai sustingti.

9. Paruoškite trintų braškių sluoksnį. Braškes, cukrų, citrinos sultis ir vanilę sudėkite į maisto smulkintuvą. Sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
10. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite vandeniu. Leiskite pastovėti kelias minutes, kol išbrinks. Tuomet ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite!). Maišydami šiek tiek atvėsinkite, tuomet – įmaišykite į trintas braškes.
11. Supilkite ant visiškai sustingusio jogurtinio sluoksnio. Dėkite į šaldytuvą ir leiskite visiškai sustingti.

12. Paruoškite braškinės želė sluoksnį. Braškinę želė paruoškite pagal instrukciją, tik užpilkite šiek teik mažesniu vandens kiekiu (ne 500 ml, o 400 ml).
13. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros, tuomet supilkite ant sustingusio trintų braškių sluoksnio. Dėkite į šaldytuvą ir leiskite visiškai sustingti.

14. Paruoškite skaidrų želė sluoksnį. Želė paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
15. Braškes nuplaukite, nupjaukite kotelius, dalį jų – perpjaukite perpus. Perpus perpjautas braškes išdėliokite aplink tortą, kraštuose, perpjauta puse į išore. Likusiomis braškėmis užpildykite visą torto paviršių.
16. Užpilkite dalį skaidrios želė – tiek, kad semtų braškes iki pusės. Trumpam dėkite į šaldytuvą ir leiskite sustingti. Tuomet – supilkite likusią želė, gražinkite į šaldytuvą ir palikite sustingti. Jei iš karto supiltumėte visą želė (tiek, kad semtų uogas), uogos pakiltų į želė paviršių.

17. Tortui pilnai sustingus, nuimkite tortinės žiedą, tuomet – kepimo popieriaus lakštą. Jei norite, viršų papuoškite uogomis. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
Reklama #droetker #droetkerlietuva

braškėsdesertasjogurtaskondensuotas pienassaldumynaitortasuogosvanilėvarškėvasaraželatinaželė
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Meksikietiškas „Tres Leches“ pyragas su maskaronės kremu ir šilauogėmis | Nuotraukos žingsnis po žingsnio
kitas įrašas
Halumio, vištienos ir cukinijų iešmeliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Trupiniuotis su avietėmis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Juodojo ir pieniško šokolado saldainiai su riešutais

Šilauogių „clafoutis“

Moliūgų tyrė

Sūrio pyragas su keptais obuoliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Cinamoniniai biscotti

Vaniliniai baltojo šokolado putėsiai su avietėmis

Sluoksniuotas desertas su meduoliais ir vyšniomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu

Imbierinis sūrio tortas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Karamelinė granola

Sumuštinukai su pievagrybiais

Omletas su daržovėmis ir silke

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

    15 Bir ’22
  • Japoniškas biskvitinis braškių tortas | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (547)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (96)
    • Desertai indeliuose (70)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų