Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Jogurtinis braškių ir želė tortas

parašė Asta 3 Bir ’22
Jogurtinis braškių ir želė tortas

Birželis kvepia braškėmis, visada. Saldžiai, nostalgiškai, vasariškai. Nei jei dangus už lango grasina rudeninėmis liūtimis, vasara čia: braškių dubenėlyje, ilgose dienose, gyvybe alsuojančioje gamtoje.

Artėjantis savaitgalis atneš progų suvalgyti gabalėlį torto. Susluoksniuokime Tėčio dienai braškinį?

Sluoksnių čia net penki, bet visus juos paruošite labai paprastai. Gal tik kantrybės ir laiko reikės šiek tiek daugiau – naują želė sluoksnį pilkite tik tuomet, kai pirmasis yra visiškai sustingęs. Jei pradėsite šiandien, sekmadienį (ar net rytoj!) jau tikrai galėsite ragauti.

Braškinį tortą paruošėme drauge su „Dr. Oetker Lietuva“. Pasikartosiu, kad šio prekės ženklo želė ir želatina mano virtuvėje yra nepamainomi. Atkreipkite dėmesį į viršutinį torto sluoksnį – jis skaidrus! Tai visiškai skaidri braškių ir vanilės skonio želė. Jei mėgstate gaminti želė tortus, jau tikrai įsivaizduojate, kokio grožio desertus galėsite su ja paruošti. Ieškokite didžiuosiuose prekybos centruose, prie visų kitų želė skonių.

O dabar – sluoksniuokim tortą tėčiui. Lengvą, gaivų ir labai braškinį!

Jogurtinis braškių ir želė tortas

Atsispausdinti
Porcijos: apie 20 cm skersmens tortas

INGREDIENTAI

Biskvitui:
60 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) cukraus
2 kiaušinių
½ stiklinės (125 g) riebios grietinės
1 arb. š. vanilės pastos
1 stiklinės (140 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos

Jogurtiniam varškės sluoskniui:
200 g kreminės varškės
¼ skardinės (100 g) saldinto sutirštinto pieno
½ stiklinės (125 g) graikiško jogurto
100 g šviežių braškių
1 arb. š. vanilės pastos
1 valg. š. (10 g) želatinos
4 valg. š. (40 ml) vandens

Trintų braškių sluoksniui:
400 g braškių
2 valg. š. cukraus
½ citrinos sulčių
1 arb. š. vanilės pastos
1 valg. š. (10 g) želatinos
4 valg. š. (40 ml) vandens

Braškių skonio želė sluoksniui:
1 pakuotės „Dr. Oetker“ braškių skonio želė
400 ml vandens

Skaidriam želė sluoksniui:
apie 300 g šviežių braškių
1 pakuotės skaidrios „Dr. Oetker“ braškių ir vanilės skonio želė
500 ml vandens

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 170 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą (22 cm skersmens).
2. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purumo. Po vieną įplakite kiaušinius. Įplakite grietinę ir vanilės pastą. Įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska.
3. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą, paviršių išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Patikrinkite mediniu pagaliuku – jei įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro yra švarus, biskvitas jau iškepęs.
4. Biskvitą atvėsinkite. Viršų nupjaukite, kad būtų lygus, taip pat gražiai apipjaukite kraštus (liks maždaug 20 cm skersmens biskvitas lygiais kraštais).
5. Dėkite biskvitą ant lėkštės, apjuoskite aukštu tortinės žiedu (vidinę jo pusę galite apsukti kepimo popieriaus lakštu).

6. Paruoškite jogurtinį varškės sluoksnį. Kreminę varškę, kondensuotą pieną, jogurtą, braškes ir vanilę sudėkite į maisto smulkintuvą. Sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
7. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite vandeniu. Leiskite pastovėti kelias minutes, kol išbrinks. Tuomet ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite!). Maišydami šiek tiek atvėsinkite, tuomet – įmaišykite į jogurtinį varškės kremą.
8. Paruoštą kremą supilkite ant biskvito, paviršių išlyginkite. Dėkite į šaldytuvą ir leiskite visiškai sustingti.

9. Paruoškite trintų braškių sluoksnį. Braškes, cukrų, citrinos sultis ir vanilę sudėkite į maisto smulkintuvą. Sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
10. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite vandeniu. Leiskite pastovėti kelias minutes, kol išbrinks. Tuomet ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite!). Maišydami šiek tiek atvėsinkite, tuomet – įmaišykite į trintas braškes.
11. Supilkite ant visiškai sustingusio jogurtinio sluoksnio. Dėkite į šaldytuvą ir leiskite visiškai sustingti.

12. Paruoškite braškinės želė sluoksnį. Braškinę želė paruoškite pagal instrukciją, tik užpilkite šiek teik mažesniu vandens kiekiu (ne 500 ml, o 400 ml).
13. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros, tuomet supilkite ant sustingusio trintų braškių sluoksnio. Dėkite į šaldytuvą ir leiskite visiškai sustingti.

14. Paruoškite skaidrų želė sluoksnį. Želė paruoškite pagal instrukciją ant pakuotės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
15. Braškes nuplaukite, nupjaukite kotelius, dalį jų – perpjaukite perpus. Perpus perpjautas braškes išdėliokite aplink tortą, kraštuose, perpjauta puse į išore. Likusiomis braškėmis užpildykite visą torto paviršių.
16. Užpilkite dalį skaidrios želė – tiek, kad semtų braškes iki pusės. Trumpam dėkite į šaldytuvą ir leiskite sustingti. Tuomet – supilkite likusią želė, gražinkite į šaldytuvą ir palikite sustingti. Jei iš karto supiltumėte visą želė (tiek, kad semtų uogas), uogos pakiltų į želė paviršių.

17. Tortui pilnai sustingus, nuimkite tortinės žiedą, tuomet – kepimo popieriaus lakštą. Jei norite, viršų papuoškite uogomis. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
Reklama #droetker #droetkerlietuva

braškėsdesertasjogurtaskondensuotas pienassaldumynaitortasuogosvanilėvarškėvasaraželatinaželė
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Meksikietiškas „Tres Leches“ pyragas su maskaronės kremu ir šilauogėmis | Nuotraukos žingsnis po žingsnio
kitas įrašas
Halumio, vištienos ir cukinijų iešmeliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Aguoniniai sausainiai su citrinų kremo lašeliais

Pyragas su kreminiu sūriu ir bananais

Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO...

Apelsinų keksas

Citrininiai migdoliniai keksiukai su šilauogėmis

Pyragas su karameliniu obuolių sluoksniu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Kalėdų salotos su šaltai rūkytu upėtakiu

ATRADIMAS // Bolivinės balandos salotos su brokoliais, mocarela...

Graikiško jogurto padažas su žalumynais

Brusketos: su pesto ir burata / su voveraitėmis...

Bandelės su dešrelėmis „Mumijos“

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

Naminė pica

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Struffoli

    1 Geg ’13
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 5

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12
  • 6

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų