Ši istorija galėtų skambėti lyg išgalvota, bet taip tikrai nėra – kepti šiuos blynus sugalvojo Joris! O viskas buvo taip – tuoj papasakosiu.
Buvo šeštadienio popietė, tingiai leidome laiką namuose.
– Ko norėtum vakarienei? – paklausiau visai įprastai, o jis atsakė ne visai taip, kaip įprasta:
– Žinai, o gal pasigaminkim kažką tokio nekasdieniško, gi savaitgalis, gal kažką… desertiško?
Vos sutramdžiau juoką ir greitai mintimis perbėgau per visus jo šiandien jau suvalgytus desertus. Bet pagauta smalsumo, paklausiau:
– Ką turi omeny?
– O mes turim to, žinai… kaip jis ten… glaisto?
– Ne, glaisto tikrai neturim.
– O pabarstukų tų spalvotų?
Kažin, ar jis spėjo pamatyti lentynoj surikiuotas „Dr. Oetker“ naujienas, paruoštas integracijai, o gal čia buvo aklas ir labai taiklus spėjimas. Rizikuoju pažiūrėti, kur šitas pokalbis nuves, ir patvirtinu:
– Pabarstukų turim.
– Ooooo! Tai gerai! Gal kepam blynus su pabarstukais? Prašau, prašau, prašau, kepam!
Matau jo spirgėjimą ir žiburėlius akyse, kuriems atsispirti nemoku. Džiaugsmo – lyg laimėjus milijoną! O reikėjo tik spalvotų pabarstukų, šypt.
Dar kelios minutės, ir drauge maišėm minkštų varškės blynelių tešlą, o Joris į ją negailėdamas bėrė pabarstukus. Sakė, kad tokių skanių blynų dar gyvenime nėra valgęs, o kiekvienas blynelyje rastas pabarstukas – saldus cukrinis trakšt! – buvo nauja džiaugsmo lavina.
– Gal galėsi ir į saulėtą virtuvę šitą receptą įdėti? – lyg niekur nieko paklausė.
– Gal ir galėsiu, – nusišypsojau. Štai ir idėja integracijai, šypt. – Ar parašyti, kad receptą sugalvojai tu?
– Ahaaa, gali parašyti!
Tai štai, rašau. Ir noriu Jums pristatyti nuostabiai gražias „Dr. Oetker“ pabarstukų naujienas: pastelinių rausvų ir žalsvų spalvų „Watermelon“, gaiviai mėlynus „Ocean Mix“ ir ryškius, spalvingus „Rainbow Mix“.
Teisybės dėlei reikėtų paminėti: blynus galima kepti ir be pabarstukų (čia – mūsų mėgstamiausių blynelių receptas!), o pabarstukus galima maišyti ne tik į blynus. Puoškite įvairiausius desertus, džiuginkit vaikus, juk vasara – švenčių metas!
Varškės blyneliai su pabarstukais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 kiaušinių
2 valg. š. klevų sirupo
200 g varškės (kreminės arba gerai pertrintos)
1 arb. š. vanilės pastos
½ stiklinės (125 ml) kefyro
¾ stiklinės (105 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
3-4 valg. š. cukrinių pabarstukų
aliejaus (kepimui)
GAMINIMO EIGA
1. Kiaušinius, klevų sirupą, varškę, vanilės pastą ir kefyrą gerai išplakite šluotele.
2. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir išmaišykite vidutinio tirštumo tešlą.
3. Įmaišykite pabarstukus.
4. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Karščiui atspariu šepetėliu ištepkite lašeliu aliejaus. Dėkite po samtelį tešlos, formuodami blynelius.
5. Kepkite blynelius porą minučių, kol sutirštės ir viršuje ims kilti burbuliukai. Apverskite ir apkepkite kitą pusę.
6. Ragaukite su plakta grietinėle ir dar daugiau pabarstukų, ar su kitais mėgstamais priedais.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker_lietuva