Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortaiŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Maskarponės tortas su želė gabaliukais

parašė Asta 1 Bir ’25
Maskarponės tortas su želė gabaliukais

Labas, vasara! Maskarponės tortas su želė gabaliukais – lengvas, gaivus, vasariškas. Kaip ir daugelis želė desertų, jis pažadina nostalgiškus prisiminimus ir mintimis grąžina į vaikystės dienas. Želė desertai nuo seno buvo tikra švenčių stalo puošmena ir gardus pasilepinimas.

Nors maskarponės sūris yra gana riebus, graikiškas jogurtas ir spalvingi želė gabalėliai puikiai subalansuoja tiek skonį, tiek tekstūrą. Pagal šį receptą paruoštas tortas šiek tiek primena desertinį varškės sūrį – jis pakankamai tvirtas, bet kartu švelnus, kremiškas ir tiesiog sutirpstantis burnoje.

Tai – tortas, skirtas šiltoms, saulėtoms dienoms. Ryškus, žaismingas ir labai gardus, o paruošiamas – paprastai kaip dukart du!


PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI

  • Želė pasiruoškite iš anksto (dieną prieš) ir leiskite jai pilnai sustingti. Ruoškite pagal instrukciją ant pakuotės, tačiau naudokite šiek tiek mažiau vandens, kad sustingusi želė būtų tvirtesnė ir ją pjaustyti būtų lengviau. Pavyzdžiui, jei gamintojas pakuotės turinį rekomenduoja ištirpinti 500 ml karšto vandens, naudokite 400 ml.
  • Kad sausainių ir sviesto pagrindas būtų trapus, o ne kietas, trupinius lengvai paspauskite delnais ar plokščiu stiklinės dugnu. Šiame žingsnyje nereikia pagrindo supresuoti labai stipriai, nes sustingęs toks pagrindas bus kietas, sunkiai atgnybiamas šakute.
  • Vietoje sausainių pagrindo galite naudoti biskvitą, iškeptą pagal mėgstamą receptą.
  • Vietoje maskarponės galite naudoti kreminį (tepamąjį) sūrį ar kreminę (glotnią) varškę.
  • Maskarponės kremą galite saldinti cukrumi, milteliniu cukrumi, medumi, klevų sirupu ar, kaip siūloma recepte, saldintu sutirštintu pienu.
  • Recepte naudojama smulki želatina. Su tokiu želatinos kiekiu tortas sustingsta gana tvirtas, lengvai pjaustomas, primena desertinį varškės sūrį. Jei mėgstate minkštesnius želė tortus, naudokite šiek tiek mažiau (tris šaukštus) želatinos.
  • Tirpindami želatiną virš garų vonelės, būkite itin atidūs – neleiskite želatinai užvirti, nes užvirusi ji praranda stingimo savybes.
  • Jei norite paruošti puresnės tekstūros kremą (kuris labiau primintų sūrio tortą, o ne želė tortą), graikišką jogurtą galite keisti grietinėle. Tokiu atveju ją išplakite iki standžių putų ir į kremą įmaišykite paskutiniame žingsnyje.
  • Jei tik norite, į kremą galite įmaišyti ne vien želė gabalėlių, bet ir vaisių ar uogų.
  • Tortą laikykite šaldytuve ir suvalgykite per 4-5 dienas, arba – atsižvelgdami į naudotų pieno produktų galiojimo laiką.

Maskarponės tortas su želė gabaliukais

Atsispausdinti
Porcijos: 22 cm tortas Paruošimo laikas: 1 val. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Pagrindui:
200 g kvadratinių sausainių
½ stiklinės (50 g) migdolų riekučių
100 g tirpinto sviesto

Kremui:
4 valg. š. (28 g) želatinos
½ stiklinės (125 ml) vandens
500 g maskarponės sūrio
2 stiklinių (500 g) graikiško jogurto
½ skardinės (200 g) saldinto sutirštinto pieno
1 arb. š. vanilės pastos

750 g paruoštos želė gabalėlių (įvairių spalvų)

Viršui:
šviežių uogų
citrinų
smulkintų riešutų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite torto pagrindą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
2. Sausainius maisto smulkintuvu susmulkinkite iki visiškai smulkių trupinių.
3. Sumaišykite smulkintus sausainius, smulkintas migdolų riekeles ir tirpintą sviestą. Gausite lipnią masę.
4. Kepimo formos (22 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi. Kraštus apjuoskite ilga kepimo popieriaus juosta (kad geriau laikytųsi, kepimo popierių galite „priklijuoti“ patepę formą sviestu).
5. Suberkite trupinius į paruoštą kepimo formą ir lengvai paspauskite, suformuodami tolygų torto pagrindą. Atidėkite į šalį.

6. Paruoškite maskarponės sluoksnį. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
7. Želatiną užpilkite vandeniu, išmaišykite ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
8. Dideliame dubenyje išplakite maskarponės sūrį, graikišką jogurtą, saldintą sutirštintą pieną ir vanilės pastą, kol produktai susimaišys.
9. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite virš garų vonelės, kol ištirps. Neleiskite užvirti, nes užvirusi želatina praranda stingimo savybes.
10. Šaukštą maskarponės kremo įdėkite į ištirpusią želatiną ir greitai išmaišykite iki vientisos masės. Taip pat įmaišykite dar vieną-du šaukštus kremo.
11. Nuolat maišydami, želatinos masę supilkite į dubenį su visu likusiu maskarponės kremu.
12. Suberkite želė gabalėlius. Išmaišykite, kad kreme pasiskirstytų kuo tolygiau.
13. Kremą su želė gabalėliais supilkite ant sausainių pagrindo. Uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2-3 valandas (ar per naktį), kol sustings.

14. Papuoškite. Sustingusį tortą išimkite iš kepimo formos, nuimkite kepimo popierių, perkelkite į lėkštę. Papuoškite šviežiomis uogomis, citrinų gabalėliais, smulkintais riešutais, pavasario žiedais.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

desertasgraikiškas jogurtaskondensuotas pienasmaskarponėmigdolaisaldintas sutirštintas pienassaldumynaisausainiaitortasvanilėželatinaželė
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vištienos šašlyko iešmeliai su mangų ir avokadų salsa
kitas įrašas
Varškės blyneliai su pabarstukais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Ukrainietiška Velykų duona „Paska“

Tortas „Napoleonas“

Citrininis varškės pyragas

Baklava su graikiniais riešutais ir migdolais

Kokosinis pyragas su varškės kremu ir uogomis

Baklavos sūrio pyragas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Citrininės tartaletės

Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

Citrininis sūrio tortas su aguonomis

Trupiniuotis su avietėmis

Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)

Mėlynių pyragas

REKLAMA

GĖRIMAI

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Moliūgų kava

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Nealkoholinis karštas vynas

Imbierinis sirupas kavai

Braškių ir citrinų limonadas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų