Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

KARŠTIEJI PATIEKALAIMAISTAS GAMTOJEMėsos patiekalai

Marinatas šašlykams

parašė Asta 26 Rgp ’12
Marinatas šašlykams

Atėjus vasarai, visi atidarome savo “Vasaros sezoną” ir į savo kasdienybę įsileidžiame šiek tiek kitokį gyvenimo ritmą, truputį kitus įpročius.

Valgome daugiau vaisių ir daržovių, ruošiame šaltus gaiviuosius gėrimus, rūpinamės savo sveiku įdegiu, daugiau laiko praleidžiame gamtoje, atidarome maudynių ežeruose, jūrose ir upėse sezoną, keliaujame į miškus rinkti šviežių uogų, traukiame bent trumpoms atostogoms prie jūros, leidžiame sau labiau atsipalaiduoti, daugiau ilsėtis, nuoširdžiau mėgautis… oru, saule, vasaros skoniais…

O vasaros skonių yra tiek daug ir įvairių! Ir tai ne tik saldžios uogos, sultingi vaisiai ir šviežios daržovės! Vasarą tikriausiai kiekvienas iš mūsų atidaro kepsnių ant laužo sezoną. Lygiai taip pat ir mes – neįsivaizduojame savo vasarų be ugnies liežuvių, kylančių aukštai į dangų, be kaitrių žarijų, be grotelių ir be iešmų…

Žinau, kad vasara jau visai baigiasi, o likusias dienas galima suskaičiuoti ant rankų pirštų… Bet prieš nosį dar paskutinė savaitė. Ne tik vasarą pradėti, bet ir ją baigti galima su kepsnine.

Skonis: 10/10. Šis šašlykų marinato receptas yra mano mamos – mama, ačiū, jis puikus! Taip išmarinuota mėsa (vištiena ar kiauliena – rinkitės, kurią mėgstate) būna sultinga, minkšta ir labai aromatinga. Tai – pats mėgstamiausias mūsų marinatas. Kartais magija slypi paprastume, tiesa?

Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.

Kur radau? Pas mamą.

Marinatas šašlykams

Atsispausdinti
Paruošimo laikas: 15 min.

INGREDIENTAI

1 l vandens
1 arb.š. citrinos rūgšties
1 valg.š. druskos
7-8 pipirai
10 lauro lapų
2 svogūnai, susmulkinti žiedais

GAMINIMO EIGA

1. Vandenį supilkite į vidutinio dydžio puodą. Suberkite druską, sudėkite pipirus ir lauro lapus. Užvirkite.
2. Labai lėtai, po mažą žiupsnelį suberkite citrinos rūgštį (neberkite visos iš karto, nes vanduo staigiai suputos, išbėgs iš puodo, o Jūs galite apsiplikyti).
3. Užgesinkite ugnį ir į verdantį vandenį suberkite žiedais supjaustytus svogūnus. Atvėsinkite.
4. Į atvėsusį marinatą sudėkite paprieskoniuotą, gabalėliais supjaustytą mėsą (vištieną, kiaulieną).
5. Palaikykite per naktį ir kepkite ant laužo, suvėrę ant iešmų.

citrinoskiaulienalaurų lapaimarinatasmėsašašlykaisvogūnaivištiena
10 komentarų
14
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sluoksniuotas vaisių ir jogurto desertas su citrinų kremu
kitas įrašas
Obuolių pyragas

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

Tobulas varškės apkepas

Sumuštiniai su keptais batatais, burokėliais ir silke

Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis |...

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Trinta brokolių sriuba

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu ir medumi

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

LENGVI KĄSNELIAI

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Bananiniai – kokosiniai blynai

PUSRYČIŲ STALAS // Kokosinė ryžių dribsnių košė su...

GĖRIMAI

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Šalta juodoji arbata su persikais

Naminis citrinų limonadas + 2 uogų skoniai!

10 komentarų

Kamilė 26 Rgp ’12 - 4:32 pm

Sveika,

o tai mėsą reikia atskirai dar priekuoniuot? nes recepto pabaigoj rašai, kad reik sudėt paprieskoniuotus gabaliukus.. bet juk aš suprantu,kad visi surašyti prieskoniai eina į tą vandenį…

tai kaip čia ištikrųjų?

Ačiū.

Reply
Asta 26 Rgp ’12 - 7:28 pm

Kamile, taip, aš mėsytę visada dar prieš tai atskirai prieskoniais ištrinu 🙂 Šiame recepte jie neišvardinti – recepte įvardinti tik visi produktai, reikalingi marinatui (t.y. einantys į vandenį) 🙂

Reply
Jovita 26 Rgp ’12 - 5:15 pm

Reikės išbandyti, viliojančiai atrodo! 😉

Reply
Asta 26 Rgp ’12 - 7:28 pm

Jovita, tikrai labai vykęs ir itin lengvas marinatas – labai rekomenduoju išmėginti 🙂

Reply
Vaida 3 Rgs ’12 - 1:37 pm

mes darom paprasčiau, jokių papildomų prieskonių nereikia. Tiesiog sudedi į puodą mėsos gabalėlius, svogūnus,dedi, druskos, pipirų, pili vandens ir beri citrinos rūgštį IR VISKAS, nieko virti nereikia. išsimarinuoja per kelias valandas. 🙂

Reply
Asta 4 Rgs ’12 - 7:46 pm

Vaida, na, prieskoniai, kuriais ištrini mėsytę, tiesiog daugiau skonio duoda, kitokio prieskonio 🙂 O taviškis variantas, tikiu, taip pas puikus. Čia jau vienas iš tų receptų, kur kiek šeimininkių, tiek trupučiuką vienokių ir kitokių variacijų 🙂

Reply
justė 26 Lie ’13 - 5:08 am

O kokiais prieskoniais istrini mesyte pries marinuojant?:))

Reply
Asta 26 Lie ’13 - 9:55 am

Juste, įvairiausių – nuo druskos ir pipirų iki prieskonių mišinių mėsai (kiaulienai, vištienai) 🙂

Reply
Jelena 13 Sau ’14 - 8:37 pm

Labai ačiū už nerealų receptą! kepėm vasarą, rudenį ir vėl kepam žiemą… visi giria, prašo atvežti “tų šašlykų, na tų, skaniųjų..” 🙂 pirma kartą dariau labai nedrąsiai, bet dabar net kitų receptų nebandau, nors man visiškai nebūdinga 🙂

Reply
Asta 14 Sau ’14 - 3:14 pm

Oi, kaip man smagu skaityti, super! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 5

    Kanelės | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    31 Sau ’20
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Žaliasis humusas

    14 Sau ’21
  • Karamelinė granola

    10 Sau ’21
  • Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

    7 Sau ’21

Kategorijos

  • GĖRIMAI (26)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (5)
    • Šaltieji gėrimai (19)
  • KALĖDŲ PASAKOS (58)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (238)
    • Apkepai (41)
    • Blynai (25)
    • Bulvių patiekalai (26)
    • Daržovių patiekalai (110)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (39)
    • Makaronų patiekalai (19)
    • Mėsos patiekalai (56)
    • Miltiniai patiekalai (21)
    • Nesaldūs pyragai (27)
    • Troškiniai (17)
    • Varškės patiekalai (29)
    • Žuvis (35)
  • LENGVI KĄSNELIAI (196)
    • Blynai ir vafliai (32)
    • Duona (20)
    • Karštieji užkandžiai (29)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (107)
    • Salotos (27)
    • Šaltieji užkandžiai (47)
    • Sumuštiniai (20)
  • MAISTAS GAMTOJE (9)
  • PASAULIO SKONIAI (14)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (484)
    • Bandelės (29)
    • Be orkaitės (74)
    • Desertai indeliuose (54)
    • Keksai, keksiukai (87)
    • Ledai (11)
    • Pyragai (126)
    • Pyragėliai (32)
    • Saldainiai (14)
    • Sausainiai (67)
    • Tortai (89)
  • SRIUBOS (20)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (8)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų