Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiMėsos patiekalai

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

parašė Asta 28 Vas ’22
Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Vis dar keista dalintis naujais receptais. Bet visi turim savo būdus surast ramybę – šiam neramiam pasauly aš ją trumpai akimirkai randu gamindama ir dirbdama. Tą ir dariau vakar, šiandien, darysiu ir rytoj. Jei ir jus ramina laikas virtuvėje – štai, receptas. Pilna keptuvė ryžių šeimos vakarienei, dvelkiančiai tolima ir saulėta Ispanija, bet suburianti prie stalo čia pat, savuose namuose.

Ispanijos savaitė šiandien prasidėjo „Lidl Lietuva“ parduotuvėse, o paelija – vienas populiariausių ispaniškų valgių. Dažnai ruošiama su jūsų gėrybėmis, bet aš nesu jų gerbėja, tad pagaminau žemiškesnį variantą – su vištiena, čioriso dešra ir daržovėmis. Trumpagrūdžiai ryžiai čia svarbūs tekstūrai, čioriso dešra – charakteringam skoniui; juos abu rasite „Sol&Mar“ asortimente, kaip ir daug kitų ispaniškų produktų.

Paprasta, jauku, labai skanu! Beje, ir Užgavėnėms puikiai tinka; juk šią dieną ne vien blynai kepami, bet ir kitais sočiais valgiais pilvai pildomi – nuo seno tikima, kad kuo sočiau privalgysi šią dieną, tuo stipresnis būsi visus metus.

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. aliejaus
1 svogūno
1 morkos
2 skiltelių česnako
400 g vištos šlaunelių mėsos, be odos ir kaulo
100 g čioriso dešros
1 arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 valg. š. pomidorų pastos
1 ½ stiklinės (300 g) trumpagrūdžių ryžių
3 stiklinių (750 ml) vištienos sultinio
1 ½ stiklinės (210 g) žaliųjų žirnelių

Patiekti:
citrinos skiltelių
šviežių petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Didelę gilią keptuvę įkaitinkite virš vidutinės kaitros. Įpilkite aliejaus. Suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir riekelėmis pjaustytas morkas. Pakepinkite, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir dar minutę pakepinkite.
2. Sudėkite gabalėliais supjaustytą vištieną. Kelias minutes apkepkite iš visų pusių.
3. Sudėkite riekelėmis pjaustytą čioriso dešrą. Pagardinkite rūkyta paprika, pipirais ir pomidorų pasta. Maišydami kepinkite porą minučių.
4. Suberkite ryžius, išmaišykite. Pakaitinkite porą minučių.
5. Supilkite sultinį ir leiskite užvirti. Virkite, kartais pamaišydami, apie 15-20 minučių, kol ryžiai sugers sultinį ir išbrinks. Jei reikia, įpilkite papildomą šlakelį sultinio (arba vandens).
6. Suberkite ir įmaišykite šaldytus žirnelius, ir pakaitinkite dar 5 minutes.
7. Patiekite su citrinų skiltelėmis ir šviežiomis petražolėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #Sol&Mar

česnakaičioriso dešracitrinosispanijamorkospaelijaryžiaisultinyssvogūnaivištiena
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Ukrainietiški kepti varškėčiai
kitas įrašas
Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Orkaitėje kepti vištos ketvirčiai su česnakiniu prieskoniniu sviestu

Špinatų ir rikotos pyragas

Svogūnų pica

Itališkas omletas (frittata) su burokėliais ir feta

Bulvės su šviežiais miško grybais

Risotto su vištiena ir kokosų pienu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų...

MAMOS DIENORAŠTIS // Nesaldus pyragas su lašiša

Kitokia balta mišrainė

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Brokolių, žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su bešamelio...

Špinatų sriuba su virtinukais

REKLAMA

GĖRIMAI

Šalta juodoji arbata su persikais

Braškinis pieno kokteilis

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • 3

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 4

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • „Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

    5 Vas ’23
  • Pusryčių skrebučiai su agurkais

    2 Vas ’23
  • Ryžių ir vištienos sriuba su daržovėmis

    31 Sau ’23

Kategorijos

  • GĖRIMAI (34)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (24)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (291)
    • Apkepai (46)
    • Blynai (29)
    • Bulvių patiekalai (33)
    • Daržovių patiekalai (124)
    • Grybų patiekalai (17)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (70)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (20)
    • Varškės patiekalai (32)
    • Žuvis (39)
  • LENGVI KĄSNELIAI (271)
    • Blynai ir vafliai (40)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (45)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (137)
    • Salotos (49)
    • Šaltieji užkandžiai (70)
    • Sumuštiniai (24)
  • MAISTAS GAMTOJE (14)
  • PASAULIO SKONIAI (48)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (576)
    • Bandelės (35)
    • Be orkaitės (104)
    • Desertai indeliuose (75)
    • Keksai, keksiukai (98)
    • Ledai (13)
    • Pyragai (146)
    • Pyragėliai (43)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (74)
    • Tortai (105)
  • SRIUBOS (23)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (11)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų