Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiMėsos patiekalai

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

parašė Asta 28 Vas ’22
Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Vis dar keista dalintis naujais receptais. Bet visi turim savo būdus surast ramybę – šiam neramiam pasauly aš ją trumpai akimirkai randu gamindama ir dirbdama. Tą ir dariau vakar, šiandien, darysiu ir rytoj. Jei ir jus ramina laikas virtuvėje – štai, receptas. Pilna keptuvė ryžių šeimos vakarienei, dvelkiančiai tolima ir saulėta Ispanija, bet suburianti prie stalo čia pat, savuose namuose.

Ispanijos savaitė šiandien prasidėjo „Lidl Lietuva“ parduotuvėse, o paelija – vienas populiariausių ispaniškų valgių. Dažnai ruošiama su jūsų gėrybėmis, bet aš nesu jų gerbėja, tad pagaminau žemiškesnį variantą – su vištiena, čioriso dešra ir daržovėmis. Trumpagrūdžiai ryžiai čia svarbūs tekstūrai, čioriso dešra – charakteringam skoniui; juos abu rasite „Sol&Mar“ asortimente, kaip ir daug kitų ispaniškų produktų.

Paprasta, jauku, labai skanu! Beje, ir Užgavėnėms puikiai tinka; juk šią dieną ne vien blynai kepami, bet ir kitais sočiais valgiais pilvai pildomi – nuo seno tikima, kad kuo sočiau privalgysi šią dieną, tuo stipresnis būsi visus metus.

Paelija su vištiena ir čioriso dešra

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. aliejaus
1 svogūno
1 morkos
2 skiltelių česnako
400 g vištos šlaunelių mėsos, be odos ir kaulo
100 g čioriso dešros
1 arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 valg. š. pomidorų pastos
1 ½ stiklinės (300 g) trumpagrūdžių ryžių
3 stiklinių (750 ml) vištienos sultinio
1 ½ stiklinės (210 g) žaliųjų žirnelių

Patiekti:
citrinos skiltelių
šviežių petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Didelę gilią keptuvę įkaitinkite virš vidutinės kaitros. Įpilkite aliejaus. Suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir riekelėmis pjaustytas morkas. Pakepinkite, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir dar minutę pakepinkite.
2. Sudėkite gabalėliais supjaustytą vištieną. Kelias minutes apkepkite iš visų pusių.
3. Sudėkite riekelėmis pjaustytą čioriso dešrą. Pagardinkite rūkyta paprika, pipirais ir pomidorų pasta. Maišydami kepinkite porą minučių.
4. Suberkite ryžius, išmaišykite. Pakaitinkite porą minučių.
5. Supilkite sultinį ir leiskite užvirti. Virkite, kartais pamaišydami, apie 15-20 minučių, kol ryžiai sugers sultinį ir išbrinks. Jei reikia, įpilkite papildomą šlakelį sultinio (arba vandens).
6. Suberkite ir įmaišykite šaldytus žirnelius, ir pakaitinkite dar 5 minutes.
7. Patiekite su citrinų skiltelėmis ir šviežiomis petražolėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #Sol&Mar

česnakaičioriso dešracitrinosispanijamorkospaelijaryžiaisultinyssvogūnaivištiena
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Ukrainietiški kepti varškėčiai
kitas įrašas
Ukrainietiškas medaus pyragas (Medivnyk)

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pusrytinės cukinijų ir kokosų pieno apkepėlės

Viščiukų šlaunelės su bulvėmis ir šonine, troškintos grietinėlės...

Neapolietiška pica „Margarita“

Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

Enčilados su vištiena ir sūriu

Orkaitėje keptas šamas su medaus, sojos ir garstyčių...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

Nesaldus pyragas su lašiša, brokoliais ir kietuoju sūriu

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Saldus makaronų, varškės, bananų ir jogurto apkepas

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

REKLAMA

SALDUMYNAI

MOTERYS // Kakavinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

Trupiniuotis su avietėmis

Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

PLANUOTOJA // Cukinijų keksiukai su bananais

Jogurtiniai keksiukai su šokoladu

Šokoladinis žemės riešutų sviesto tortas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 6

    Pyragas „Obuolių ruduo”

    21 Rgs ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (35)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (25)
  • KALĖDŲ PASAKOS (73)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (318)
    • Apkepai (50)
    • Blynai (31)
    • Bulvių patiekalai (40)
    • Daržovių patiekalai (128)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (46)
    • Makaronų patiekalai (24)
    • Mėsos patiekalai (79)
    • Miltiniai patiekalai (26)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (21)
    • Varškės patiekalai (35)
    • Žuvis (44)
  • KELIONĖS (25)
  • LENGVI KĄSNELIAI (293)
    • Blynai ir vafliai (44)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (50)
    • Košės (22)
    • Pusryčiai (145)
    • Salotos (56)
    • Šaltieji užkandžiai (73)
    • Sumuštiniai (27)
  • MAISTAS GAMTOJE (24)
  • PASAULIO SKONIAI (55)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (28)
  • SALDUMYNAI (617)
    • Bandelės (41)
    • Be orkaitės (112)
    • Desertai indeliuose (80)
    • Keksai, keksiukai (102)
    • Ledai (17)
    • Pyragai (153)
    • Pyragėliai (46)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (77)
    • Tortai (115)
  • SRIUBOS (28)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (18)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų